Teden umirjanja v umu, telesu in čustvovanju

Energije tedna od 4. do 10. decembra 2023 Za nami je prvi decemberski vikend, v katerem smo energije našega uma, misli, besed – Merkurja se ve – pospremili v zemeljsko zimsko konkretnost in odmaknjenost znamenja kozoroga.
Prvi znanilec prebujanja novih semen življenja je ob prestopu vsak dan bliže točki obrata (12. decembra) v retrogradno gibanje.
V letošnjem letu se njegova “vzvratna pot” dogaja v zemeljskih znamenjih, v naslednjem se bo v ognjenih.
Torej bomo že četrtič in zadnjič restavrirali stara prepričanja našega uma. Vzorce, ki so tako močno vgrajeni v nas, da se že kar enačimo z njimi. Veliko smo že postorili, če smo ves čas pogumno zavestni dogajanja in aktivno delujoči v smeri sprememb.
Čas je, pravi Pluton na zadnjih stopinjah kozoroga, da si zavestno pomagamo izstopati iz omejene matrice življenja, v katero nas vlečejo družinski, kolektivni in naši “programi”.
O tem več ob drugi priložnosti.
Prihajajoči dnevi so namenjeni lepotici Veneri, ki nas na še nepomirjene zgodbe v odnosih, ljubezni, obilju opozarja že nekaj dni. Njen izziv s Plutonom je predpreizkušnja ohranjanja harmonije, hvaležnosti v nas, preden bo Venera v ponedeljek ob 19:50 vstopila v njegov dom škorpijona.
Podpora s strani Saturna ji, nam bo dala zavedanje, kako pomembno je ohranjati notranji mir in ljubečnost v potovanju skozi škorpijonski tunel, kjer se spominjamo zgodb, izzivalnih občutij zapuščenosti, ljubosumja in ali (pre)strastnih ljubezni ter si dovolimo spuščati strahove v zameno za čuten in zdrav odnos do samega sebe in drugih.
Korak po koraku bomo spremljali svoje procese in si vedno bolj zaupali.
Konec tedna bosta tako Merkur kot Venera v odnosu s še retrogradnim Jupitrom. Naš miselni svet bo že v prizemljeni harmoniji s širšim pogledom vizij, Venera pa nas bo učila hvaležnosti za vse, kar smo in imamo, če le ne pretiravamo v nezdravih pričakovanjih.
Padajoča Luna nas bo vodila skozi valovanja pridne device in njenega krajca, ki bo preizkušal našo sposobnost nekritiziranja. Prehod skozi tehtnico bo spodbuden vse tja do petka.
V noči na soboto bo Luna prestopila v globine škorpijona, se dotaknila Venere in nas popeljala v nedeljo, v kateri bo zaželjeno veliko umirjanja.
Bodimo hvaležno povezovalni v tem posebnem, tihem in prazničnem času obenem, ko je noč tako zelo dolga, mi pa prižigamo notranje lučke. In lučke v toplih domovih.
Blizu mlaja bomo in obrata Merkurja. Naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo v temnem jutru ob 04:49 Luna prestopila v znamenje device. Po jutranjem težavnem počutju bomo dopoldan in čez dan veliko boljše volje, marljivi in dorečeni. Venera bo ob 19:50 vstopila v globine škorpijona, večer bo čustveno napornejši.

V torek nas zjutraj čaka Lunin krajec in z njim več kritičnosti ali slabšega počutja zaradi notranje neusklajenosti čustev in hotenj. Dan bo prijetnejši, čustveno bomo občutljivi, a vse se bo hitro vrtelo in nas presenečalo v dobro. Cenili bomo vrednost starih odnosov.

Sreda bo po jutranjih nejasnih občutjih in melanholiji namenjena čiščenju, sortiranju, regeneraciji. Luna bo vse do 17:34 v znamenju device, nato bo prestopila v bolj popustljivo, a neodločno tehtnico. Naj bo popoldan namenjen počitku, posvetimo ga zdravim navadam, večer pa parterskim odnosom.

Četrtek bo dan z Luno v znamenju tehtnice. Zjutraj bomo še iskali razumevanje s samim seboj, že dopoldan bo dan tekel usklajeno povezovalno. Skupaj bomo močnejši in pogumnejši v vizionarskih korakih in uglašeni v podpora drug drugemu.

Tudi petek bo prijeten dan, Luna bo še v tehtnici, ki si želi sodelovanja, a potrebno je izraziti sebe in svoja stališča, da lahko sodelujemo. Um z Merkurjem bo lepo povezan z Jupitrom iz bika, lahko se bomo dograjevali v skupno dobro vseh.

V noči na soboto ob 04:34 bo Luna prestopila v globine škorpijona. Čustveno se bomo odmaknili, a dan bo tekel usklajeno. Čas bo za zaupne pogovore, za pomoč drug drugemu in razumevanje na globjem nivoju. Naj bo večer miren in tih, počivajmo, meditirajmo na nam najljubši način.

Nedelja bo namreč napornejša v ženskih energijah. Bodimo mirni in hvaležno povezovalni v tem posebnem, tihem in prazničnem času, ko je noč tako zelo dolga, mi pa prižigamo notranje lučke. In lučke v toplih domovih. Blizu mlaja bomo in obrata Merkurja. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.