Teden Poletnega Solsticija in čarobne Kresne noči

TEnergije tedna od 19. do 25. junija 2023
Pa smo po zadnjem pomladnem mlaju in pred vrati čarobnega tedna. Mlaj v znamenju dvojčkov je že odprl svežino diha, ko v najdaljših dneh uživamo v naravi, tako polni svetlobe in življenja. Sonce se poslavlja od dvojčkov in čaka na veliki prestop v kardinalno znamenje raka. Bližamo se poletnemu solsticiju in čarobnim dnem okrog Kresne noči, ko lučke prižigajo kresničke in kresniki. To je tudi čas, ko praznujem svoje rojstvo in prav vsak trenutek si želim preživeti počasi, ga vdihniti, zavonjati, začutiti.

V kakšnem ritmu bomo potovali skozi prihajajoč poletni čas? Luna je rastoča v močnih energijah znamenj raka, leva in device. Prve dni bomo čutili veliko njene tople, čuteče podpore, ko se bomo v “Neptunovi” mehkobi Sonca učili intuitivnega potovanja in zaupanja sebi tudi ko spuščamo principe malega ega in se v sočutenju razširjamo vsenaokrog. Stroge meje in omejitve potrebujemo takrat, ko nismo gotovi v svojo svetlobo in notranjo moč, ko čistimo prastare strahove. A te dni se še močneje zavedamo in čutimo, da je čas za odpiranje življenju, ki nas ljubi in podpira skozi “nam ljube” ljudi, naravo, živali.

V noči na sredo 21. junija bo Luna že v znamenju leva, domu Sonca, da pripravi zabavo ob njegovem prestopu v njen dom, znamenje raka ob 16:57. Noč bo najkrajša, dan najdaljši, trajal bo skoraj šestnajst ur (15 ur 46 minut). Sonce in Luna bosta prepletla moči, energija življenja se bo pretakala skozi nas spodbujena z duetom Venere in Marsa iz ognjenega leva in Merkurjem iz domačih dvojčkov. Čas bo za ples, veselje, za priprave na eno najbolj čarobnih noči. Kresno noč, ko prižigamo kresove, nabiramo zelišča, se pogovarjamo z živalicami in ko kresničke prižigajo svoje luči. To bo petkova noč z Luno v znamenju device in v sozvočju s Soncem iz raka.

V čarobni noči na sobotni dan bo nekaj senčnih delov znotraj nas želelo očiščenja dvomov. Zaupajmo svoji intuiticiji, zdravilni moči narave in svetlobi, ki jo nosimo v sebi. Naj bodo sončni žarki njen odsev, naj nas ogreje poletje. Vikend bo prijeten, odprimo se velikim vizijam, ki so naša spodbuda in moč sprejemati, užiti trenutek tukaj in zdaj ter delovati v dobro “novega” sveta, ki nastaja in živi v nas. Saj se zpominjamo, nosimo v sebi toliko ljubezni, ustvarjalnosti, lepote in radosti. Naj nam bo lepo.

V noči na ponedeljek bo Luna iz raka umirjala naša čutenja, Sonce bo na preizkušnji Neptunovega prepuščanja okostenelih ego principov. Čas je, da si zaupamo in se odpremo svetlobi življenja. Dan bo poln navdihov v pričakovanju poletja.

Torek bo intuitivno navdahnjen z Luno iz znamenja raka, slišali in čutili se bomo brez nepotrebnih besed. Naj se naše misli preusmerijo na povezovalna in intelektualna dejanja. Noč bo napornejša, potrebno bo spustiti pritiske, da bomo v miru zaspali.

V sredo bo Luna iz znamenja leva pripravljala veliko zabavo ob nastopu poletnega solsticija in prestopu Sonca v znamenje raka ob 16:57. Naj bo dan posvečen času močnih energij, ki tečejo skozi nas. Naše misli bodo močne, z njimi bomo okrepili samozdravilna dejanja.

Tudi četrtek bo po najkrajši noči in dolgem dnevu dan, ko bomo uživali v močnih, prebujenih, aktivnih energijah poletja. Ne pretiravajmo, da ne bomo zvečer prepolni nemira od vtisov dogajanj. Čas je za priprave na eno najbolj čarobnih noči, Kresno noč.

Naj bo petek posvečen Kresni noči. Pripravimo prostor za prižiganje kresov, povezujmo se, praznujmo v čarobnosti dnevov in noči. Luna bo ob 12:34 prestopila v zdravilno devico in zaplesala s Soncem iz raka. Zaplešimo še mi pozno v noč, ki ima magično moč.

Sobota bo dan, očiščen senčnih delov naše svetlobe in v zavedanju samozdravilnih moči, ko se povezujemo z bitji narave. Dan bo umirjen, pripravimo si lahko hrano, počivajmo, počnimo stvari, ki nam dajejo energijo. Čas bo za uvide, koliko svetlobe je zares notraj nas.

Naj bo nedelja namenjena sprostitivi, umirjanju čustvenih valovanj, sliišanju sebe in drugih, ko se spustimo globje iz mentala v srčno čakro in v telo. Tu je doma intuicija, ki je naš notranji kompas. Uživajmo v naravi, v objemu z živalicami, ko se čutimo še močneje. Naj nam bo lepo.