Proti mlaju oživljamo energije Sončevega mrka

Energije tedna od 15. do 21.maja 2023
Po vikendu izražanja pristne narave, povezovanja skozi varne odnose in sočutenje z Luno v znamenju ribi, stopamo v poseben teden.
Vsak je unikaten, a prihajajoče energije tam zgoraj – na poti do mlaja v dvojčkih – rišejo konfiguracije (odnose med planeti), ki same zase in skupaj pritiskajo na “gumbe” – sporočila minulega Sončevega mrka iz zadnje stopinje znamenja ovna.
Bomo le-ta razumeli kot pritiske ali kot možnost kreativnega izražanja notranjih moči? Odvisno od našega nezavednega in zavestnega ritma življenja.
Ko govorim o prebujanju energij mrka ob prisotnosti Plutona, to v tem tednu ne bo nežna budilka ali božajoči objem še globoko spečih.
To je prebujanje, ki bo prebujene premaknilo naprej, speče pa streslo iz globokega sna s pritiski od zunaj ali nezavednimi potiski od znotraj.
Na mundanem nivoju pa se bo preigravalo – vidno ali nevidno našim očem – na področjih iger velikih moči.
Kar dva planeta bosta aktivirala točko mrka in se obenem s tretjim – velikim transformatorjem Plutonom postavila v izzivalne odnose, ki bodo skozi pritiske iskali pot k razrešitvi.
Skupaj z luninimi vozli, širše tudi že direktnim Merkurjem, se bo tam zgoraj zarisal t.i. veliki križ, ki ga bo potrebno “znati” nositi. Več kot smo spustili ponavljajočih dram in bremen, lažje nam bo. Na dan petkovega mlaja na koncu znamenja bika, bodo energije “križa” skozi objem Lune in Sonca razreševale, zapuščale zgodbe, ki jih nosimo v sebi kot poasamezniki in kolektiv.
Zato vsak dan spuščajmo, rahljajmo pritiske, razgibavajmo telo, da bo lahkotno in udobno, se prizemljujmo globoko v sam center Zemlje, od koder črpajmo mir. Za telo, misli, občutja, odnose; skratka za vse nivoje bivanja.
V času mlaja bo tam zgoraj tudi veliko mehkobe in čutnih povezovanj, vere v moči in obilje, ki nam ga blagohotno daje mati Zemlja, Če jo in se čutimo, se z njo povezujemo in smo pripravljeni svetiti od znotraj navzven, saj je za vse vsega dovolj.
To bo sporočilo mlaja na 28 stopinji znamenja bika.
Vsekakor pa na poti do petkovega mlaja uživamo manj hrane, lahko se postimo, pijemo veliko izvirske, čiste vode, manj govorimo in več počivamo.
Jupiter bo iz ovna v bika prestopil 16. maja, Mars pa iz raka v ognjenega leva v soboto 20. maja. Prestop Sonca v dvojčke pa pričakujemo v nedeljo, da nas sprosti in ublaži notranje napetosti globokih vladarjev škorpijona. Naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek

nas bo jutranja Luna v znamenju ribi še držala v nežnem razpoloženju. Njen prestop v ovna ob 09:55 pa bo v nas vzbudil željo po akciji, ki naj bo uravnovešena, saj bo teden napet v naših globinah. Mars iz raka nam bo dovajal mirnejše energije.

V torek

bomo z Luno v ovnu polni čustvenih potreb in zahtev, ki jih bomo hoteli uresničiti brez občutka za druge. Jupiter iz zadnje stopinje ovna bo še krepil pričakovanja. Njegov prestopi v bika ne bo miren, saj bo izziv hoteti, imeti, posedovati ustvarjal velike pritiske znotraj in zunaj nas.

V sredo

se bodo pritiski nadaljevali, pretirane želje nas lahko potisnejo na drugo stran, zato previdno. Luna bo ob 14:27 vstopila v znamenje bika in izzivom dodala še čustveni naboj. Ne tvegajmo več kot smo sposobni izgubiti brez pretresov.

Četrtek

bo stabilnejši in le dan pred mlajem, zato umirjajmo žogico. Čustva bodo mehkejša, modrejša in prijaznejša, lažje se bomo sporazumeli. Znova bomo verjeli, da brez pritiska in avtoritativnega ego principa lahko dosežemo veliko več. Sonce bo podprto z Neptunom.

Petek

bo dan mlaja v znamenju bika, ki bo nastopil ob 17:53. Zato ujemimo počasnejši ritem, spuščajmo napetosti in si odpočijmo. Vsega je dovolj za vse, če smo le čutni, povezani z zemljo, naravo in sočuteči do vseh bitij na Zemlji.

Sobota

bo prebujena že z Luno v znamenju dvojčkov, ki bo naletela na nekaj dvomljivih pogledov preden se bomo sprostili in sveže zadihali. Naj bo dan sproščen, da bo period Marsa iz zadnje stopinje raka in aktivacije mrka mirnejši. V leva bo prestopila ob 17:31, noč bo napeta, zato previdno.

V nedeljskem

dopoldnevu bo Sonce prestopilo v zadnje pomladno znamenje dvojčka ob 09:08. Veselimo se prestopa v več sproščenosti in z notranjo močjo lahkotno umirjajmo napetosti vladarjev škorpijona. Čas je, da se povežemo v najglobjih delih nas. Naj nam bo lepo.