Po Luninem mrku je čas, da izrazimo pristno naravo

Po petkovem luninem mrku, ki je bil še eden od pomembnih mejnikov v teh posebih časih pospešenega čiščenja in premikanja na naši razvojni poti, stopamo v teden z Venero v nežnem znamenju raka.
Naš notranji svet, ki odseva navzven skozi izražanje zadovoljstva, radosti in ustvarjalnosti, že dobiva mehkejšo podobo. Žensko znamenje raka nas z Venero odpira navzven na toplejši način, da bomo v odnosih iskali občutek sprejetosti, priložnost za dajanje in nežno prepuščanje.
Luna bo v padajoči fazi in že od noči na torek čustveno odmaknjena, a še vedno pripravljena poskrbeti za vse, ki to potrebujejo, saj bo iz strelca prestopila v kozoroga, ki mu vlada Saturn v sočutnih ribah.
Njena prizemljenost bo namenjena konkretni pomoči in podpori sebi, da pokažemo pravo naravo, avtentičnost in ostajamo v svojem centru moči.
Sonce iz znamenja bika se bo dotaknilo Urana, ki bo terjal od nas iskren izraz in sprejemanje sebe v vseh različnostih, ki ne sodijo več v svet sistemskih pravil in enakosti.
Vse v imenu vertikale razvoja in prebujenja, ki je neizogibno.
Če smo še negotovi, če se upiramo spremembam in se oklepamo cone (ne)udobja, bo združitev Sonca in Urana lahko neprijetna ali milo rečeno nemirna, polna negotovih vprašanj, kam, kako in kdo sem sploh jaz?
Merkur bo zaključeval retrogradne poti in se čisto potiho pripravljal na svoj postanek pred obratom v direktno smer ob koncu tega in začetku naslednjega tedna. Še je čas, da prestavimo kocke, se ponovno pogovorimo, premislimo in sestavimo plane bližajočih se direktnih korakov.
Dobro bo počakati kak dan ali teden po 15. maju za velike odločitve, a čas bo zavrtel kolesje naprej v našem miselnem delu. Merkurjevi lepi odnosi s Saturnom in Venero ob koncu tedna bodo podprli pogovore, misli in načrtovana dejanja.
Vikend bo nežnen z Luno v ribah, usklajenimi odnosi, katerih vrednost je neprecenljiva na naši poti življenja. Ko se povezujemo s tistimi, ki nas sprejemajo v vseh delčkih različnosti, z lahkotnejšim dihom izražamo sebe brez mask ali strahov, da ne bomo sprejeti.
Mislim da gre nekako takole: “Smejali so se mi, ker sem drugačen, a jaz sem se jim čudil, da so vsi enaki.” Pojdimo v cvetočo naravo iskrenih podob in dišav, uživajmo v svoji unikatnosti in naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo Luna v znamenju strelca, mi pa še polni hrepenenj, idej in vizij, ki jih bomo težje uresničili, če ne bodo precizno razdelane. Pričakovanja bodo (pre)velika, zato se raje prepustimo navdihu in neobveznem preigravanju v mislih z retrogradnim Merkurjem.

V noči na torek bo Luna prestopila v znamenje kozoroga in čas bo namenjen za konkretnejšo skrb pomoči potrebnim. Čez dan bomo dobro organizirani, tudi sistematični v urejanju zadev za nazaj in sestavljanju planov za čas po retro Merkurju. Zvečer ob 21:55 se bo Sonce dotaknilo Urana, naj bodo to dnevi izražanja pristnosti in iskrenosti.

Sreda bo dan, ko bomo prebujeni ob zavedanju svoje prave narave, unikatnosti in obenem povezanosti z drugačnimi okrog nas. To nam bo omogočila širina zavedanja, na kateri delamo že leta v svojem ritmu. Popoldan bo čustveno občutljiv, večer mirnejši.

V noči na četrtek bo Luna prestopila v znamenje vodnarja, se dotaknila Plutona in nas intenzivno odprla za sprejemanje drugačnosti v sebi in drugih. Želeli se bomo pogovoriti in si izmenjati mnenja, nekaj bo težav v razumevanju.

V petek nas ponovno čaka nekaj izzivov. Poskušajmo ostati mirni v umu ob podpori Saturna in sprejemajoči v srcu, ko prepoznavamo v sebi in drugih različnosti. Le-te nas lahko presenečajo, a nam obenem odpirajo nove vidike in možnosti.

Sobota bo sočutna in prijazna v ženskem princip. Luna bo ob 06:38 prestopila v znamenje ribi in nežno prebujala trio Venere, Merkurja in Saturna, ki bodo tu za prijeten dan, lepe pogovore in stabilne odnose. Merkur bo stoječ v pripravah na direktni obrat, prepustimo mu čas v njegovem ritmu.

V nedeljo naj se dan zavrti v sprejemanju, sočutenju in pretakanju občutkov med nami, ko se zavedamo povezanosti in številnih priložnosti za rast in podporo drug drugemu. Uživajmo dan v novih spoznanjih in naj nam bo lepo.