Po kresovanju v retro pričakovanju Luninega mrka

Energije tedna od 01. do 07. maja 2023
Po zemeljsko usklajeni nedelji se odpiramo novemu tednu, ki nas z rastočo Luno vodi proti luninemu mrku.
Tokrat v teh letih še zadnjič v znamenju škorpijona, z namenom razsvetliti tiste dele naših globin, ki nas še zadržujejo v občutkih, da ne moremo polno vdihniti energije življenja.
Proces stopnjevanja napetosti do lunine polnosti in njenega mrka teče ob notranjih raziskovanjih retrogradnega Merkurja. Pregledujemo misli, občutke, podobe, dejanja, iščemo poti do znanj in darov, ki živijo v nas.
Venera iz znamenja dvojčkov se vrti v naših posodah ustvarjalnosti in obnavlja, restavrira na lahkoten način.
A v svetu globokih čustvovanj in tolmunov zavedanj se že in znova stopnjuje tempo nekih davnih spominov in bolečih jeder, ki so del zgoščenih energij, v katere smo se oblekli ob rojstvu.
Čas je za (od)ločitve od težkih bremen, za več svetlobe.
Merkur se bo znova dotaknil Sonca iz znamenja bika. Čistimo preudarno za in v imenu sebe, družinskih dreves, kolektiva in celotne Zemlje.
Zato prižigajmo danes kresove, za feniskova rojstva, za moč Sonca, luči znotraj nas.
Od sredine tedna bomo napeti v sebi, uporabimo nam najljubše načine za sproščanje, meditacijo in obenem za videnje, vedenje sebe.
Mrki so ključni trenutki – gumbi, ko se lahko energijsko premaknemo višje, razširimo naše zavedanje. Vsak v svojem ritmu, ni prehitevanja, a tudi ne umika, če zares želimo “drugačen svet”. Smo bitja navad in nezavednih programov, a imamo moči, da se premaknemo ven, osvobodimo.
V četrtkovem popoldnevu bo Luna prestopila v škorpijona, Sonce se bo pripravljalo, da jo razsvetli v celoti. V nas se bo odpiralo in jasnilo, a nemir bo izzival, da pokažemo, koliko smo že zreli delovati drugače. Venera bo navdihujoče “visoka” in široko odprta za ustvarjalne navdihe, odnose, igranja, da nam pomaga držati krmilo do mrka in čez.
Lunin mrk na 14 stopinji znamenja škorpijona bo nastopil v petek ob 19:33 v bližini retro Merkurja, predvsem pa Urana.
Naj se pričakovano nepričakovano razsvetli, zatemni in spet osvetli tisti del nas, ki je v procesu ponovmega rojstva po temeljitem čiščenju.
Vikend nas bo usmerjal na pozitivne stvari, druženja, povezovanja, izlete. Potujmo zavestno in pogumno in naj nam bo lepo.💚☘️
In prižgimo danes kresove, prižgimo luči.

V ponedeljek bomo z Luno v devici hitri, natančni in delavni. Popoldan in večer naj bosta namenjena negovanju sebe in drugih, rastlin, živali. Uživajmo zdravo hrano, a z njo ne prikrivajmo občutkov nezadovoljtva.

V noči na torek se bo retrogradni Merkur dotaknil Sonca v znamenju bika. Marsikomu izmed nas se bo obrestovalo premlevanje, opazovanje svojih misli, saj bomo jasneje videli svoje poti. Luna bo ob 08:08 že prestopila v tehtnico, čustveno bomo globoko povezovalni.

Sreda bo že napeta. Globina zavedanja o odnosih, ki jih imamo, bo marsikomu odprla resnice, ki smo si jih prikrivali zavoljo navidezne harmonije. Čutili bomo svoje bolečine, fizično, čustveno ali jih doživljali preko prizadetosti s strani drugih. Umirjajmo čas.

Četrtek zjutraj bo povezovalen in prijetenejši. Čas bo za klepet o lepoti, ustvarjalnosti, naših navdihih, a ne pretiravajmo s pričakovanji in zahtevami. Ob 16:32 se bo Luna umaknila v škorpijona, skoraj že polna. Napeta čustva bodo terjala spuščanje in temeljito čiščenje vsega, kar bremeni. Venera v izzivu z Neptunom nas bo preizkušala v (ne)zaupanju.

Petek bo dan luninega mrka, ki bo nastopil po luninem izzivu z Merkurjem, kako vendarle sprejeti vsa nova spoznanja, ki terjajo transformacijo nas v tistem delu srca, kjer še boli od preteklosti. Mrk bo nastopil ob 19:33, noč bo nemirna.

Sobotni dan nam bo ponudil roko za umirjanje. V čustvenem delu bo več moči in poguma, da smo se prav odločili. Preko dneva bomo mehkejši in bolj inutivni, a še vedno odmaknjeni. Ob 22:03 bo Luna prestopila v širxokega strelca.

Nedeljsko jutro bo lahko nekoliko dvomljivo, a kratek čas. Pojdimo na izlet, potovanje v resnici ali v domišljiji, poiščimo smisel v pozitivnih stvareh. Venera se bo cel dan veselila prehoda v znamenje raka, ki je blizu njenim čutom in prepuščanju. Naj nam bo lepo.