Teden za notranjo moč in premislek

Energije tedna od 24. do 30.aprila 2023
Smo v energijsko močnem in občutljivem obdobju med mrkoma, saj po popolnem Sončevem mrku z rastočo Luno potujemo proti njeni polnosti in drugemu mrku obenem.
Os mrkov se bo v letošnjem letu še poigravala med štirimi znamenji (bik, škorpijon, oven, tehtnica) in napovedovala prehod luninih vozlov v juliju v znamenje ovna in tehtnice.
Prvi in obenem popolni Sončev mrk je že nastopil v ovnu – na zadnji stopinji in bo v nas odzvanjal še dolgo, saj se je dogodil v času stoječe obračajočega Merkurja. Prebudil je notranjo moč premikov, poguma in novih začetkov.
Naznanil je prestop iz počasnega materialnega bika in vrtincev škorpijona, ki živijo v nas. Smo jih prepoznali?
Naša notranja moč s Soncem v biku bo v teh dneh podprta z modrostjo, znanjem in mehkobo Saturna v ribah. Dovolimo si brez strahu zaznati avtentičnost, luč, ki osvetljuje že prinešene darove. Naši talenti, znanja in ustvarjalnost sestavljajo poslanstvo, naš namen na Zemlji tukaj in zdaj. Sestavljajmo delčke v celoto izraznosti.
Naj nam retrogradni Merkur v znamenju bika pomaga izvedeti, kako stopiti naprej. V teh treh tednih bomo ponovno premleli, premislili, se (od)ločili od trdnih struktur, bremen, ki so bile še včeraj nepremakljiva, potrebna za varnost in mir.
A čas jasno kaže, da kopičenje in zaustavljanje v že izgrajenem, dotrajanem ne prinaša napredka. Čas zahteva odpuščanje, spuščanje v imenu razvojne lahkotnosti.
Še ne verjamemo v vseh delih nas, da znamo leteti?
Potrebno se bo spustiti, da bomo razširili krila.
Začetek tedna bo umirjeno stabilen, misli bodo preigravale, pogovori razčiščevali. Na praznični dan bo Luna v prešernem leva, njen krajec bo prinesel nekaj nemirnih in vročih trenutkov, saj bomo želeli več zabave in manj opravil.
Vikend bo prijeten in energijsko močan, naj bo več napisanega ob koncu tedna. Naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo dopoldan prijeten, naše misli bodo preigravale, pogovori razčiščevali. Luna iz znamenja dvojčkov bo sprva prešerna, nato bolj kot ne zmedena. Ob 20:58 bo prestopila v raka, da umirimo valovanja.

V torek bo tako Luno iz raka kot Sonce iz bika podprl modri Saturn. Skozi povezanost vodnih energij bomo občutili mehko gotovost, nežnost zavedanja sebe in svoje prinešene talente. Uživajmo dan, ustvarjajmo, odpirajmo vrata do znanj.

Tudi sreda bo aktivna v občutjih, dejanjih in miselnih preigravanjih, ponovnih pogovorih, sestavljanu koščkov v celoto. Luna bo še v znamenju raka, zato bomo čutili željo pripadati, biti sprejeti in ljubljeni, si zaupati.

V prazničnem četrtku ob 08:29 bo Luna vstopila v prešernost znamenja leva. Njen krajec nam bo prinesel nekaj nemirnih in vročih trenutkov, saj si bomo želeli več zabave in manj opravil, preudarnih razmišljanj. Poiščimo ravnotežje znotraj sebe.

Petek začnimo v notranji radosti in obenem počasnosti. Združiti potrebo po prešernosti in preudarnem razmisleku, po stabilnosti in nepričakovanih spremembah, bo test petkovega dne in večera. Luna bo še v znamenju leva.

Sobota bo prijetna, polna veselih energij in povezovanj. Luna iz leva bo od 12:52 v praznem teku, zato se prepustimo dnevu s pozitivnim odzivom na dogajanje. Moči bo veliko. Ob 20:58 bo Luna prestopila v devico za mirnejšo noč.

V jutranji nedelji bo nekaj nelagodnih trenutkov in dvomov, a dan se bo zavrtel v prijetnem vzdušju prizemljenih energij. Izkoristimo čas za naravo, urejanje okolice, delo na vrtu, vmes dovolj počivajmo in uživajmo zdravo hrano.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.