V počasnosti Merkurja proti Sončevemu mrku

Energije tedna od 17. do 22. aprila
V odhajajoči nedelji se že v vseh delih nas, zavedno in nezavedno, počasi pripravljamo na poseben teden.
Padajoča Luna nas z upadanjem energije vodi proti mlaju, ki bo obenem tudi prvi letošnji mrk – popolni sončev mrk, ki že napoveduje prehod luninih vozlov (in mrkov) na novo os. Še bomo prepletali znamenja, a z mrkom na 29 stopinji ovna se nedvomno odpirajo aktivne energije, ki bodo močneje spodbujene v nas, na kolektivnem in mundanem nivoju v naslednjih dveh letih.
Kaj to pomeni za nas psihološko, v odnosih in delovanju, pa prihodnjič.
Ti dnevi so namenjeni “čistilni akciji” brez dodatnih “obremenitev” uma. Po mrku v četrtek ob 06:12 bo Sonce že prestopilo v sredinsko pomladno znamenje bika ob 10:13.
Ritem življenja nas nagovarja k počasnosti, predvsem pa ponovno spuščanju in čiščenju preteklosti v vseh smislih in na vseh nivojih. Če smo blizu sebi, vsak dan zavestno pozorni na to, kaj mislimo, čutimo, kako se odzivamo v odnosih, katera je naša poglavitna zgodba “trenutno”, potem bomo potovali v skladu z “ritmom planetov.” Ne ujeti v zanke ponavljanj, ampak v zavedanju, da smo tu, da rastemo, svetlimo in celimo.
Sestavili smo že veliko delčkov v celoto, ko smo in še čistimo boleče spomine malega ega, zastarana prepričanja, občutke krivde, nepravice, jeze, dolgov.
Tako da v teh dneh nadaljujmo s poslavljanjem od težkih bremen v umu, srcu.
Čistimo toksine iz telesa, naše, od prednikov, kolektivnih pritiskov. Uživajmo zeleno hrano narave, regrat, koprive, čemaž; pijmo izvirsko ali prečiščeno vodo, poslušajmo svoje telo, naj bo lahkotno v gibanju, počitku; privoščimo si dovolj spanja. In očistimo svoj dom, kleti, okolico nepotrebnih stvari.
Sama se veselim počasnosti in obrata Merkurja iz bika v retrogradno smer. Za nas tukaj na Zemlji, da bomo preudarno, ponovno premislili, kaj končno lahko odložimo, kaj nas ne podpira več, pa čeprav smo teh vzorcev, delovanj, razmišljanj in stvari navajeni, saj so vse, kar poznamo in se z njimi počutimo varne, pa čeprav neudobno, tudi ujeto.
Toda ali zmoremo poleteti s toliko teže, ko se znotraj nas oglasi tisti avtentični del, ki bi želel drugače? Tisti del, ki bo – ko bo oživel in živel brez predsodkov – radostil našo dušo, krepil navdih in ustvarjalnost, nas odprl za ljubezen, povezanost, po kateri vedno pogosteje odkrito hrepenimo.
Dovolimo si tokrat, vredno je. Merkur se te dni premika čisto počasi, skoraj stoji vse do petkovega obrata v retrogradno smer iz sredine znamenja bika. Vikend bo tako že prava retro izbira, zato kar počasi, z občutkom in naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bomo z Luno v ribah umirjeni, pretočni in počasni. Delujmo, še bolje drsimo skozi dan intuitivno, sočuteče in prijazno. Vzemimo si čas za stvari, ki nam spontano prihajajo ali jih spuščajmo in jim pomahajmo v slovo.

Torek bo čustveno živahnejši, saj bo Luna ob 03:09 prestopila v ognjenega ovna. Naj nam njena moč da začutiti, katera pretirana čustvovanja je še dobro izpustiti za več miru in ravnovesja.

Noč na sredo bo nemirna v prečiščevanju neprijetnih spominov, ko nismo zmogli izraziti sebe ali smo bili preveč tekmovalni. Dan bo prijetnejši. Čistimo strupe iz telesa s postom ali zeleno hrano in vodo narave. Spuščajmo bremena v mislih in srcu.

V četrtkovem jutru ob 06:12 bo nastopil mlaj in popolni sončev mrk na zadnji stopinji znamenja ovna. Ko zaključujemo in se ponovno prebujamo, ko že z Luno ob 06:29 in Soncem ob 10:13 prestopamo v mirnejšega bika, a obenem čutimo Plutonov izziv, koliko smo očistili sebe.

Petek bo mirnejši v notranjem valovanju. Obračal se bo Merkur iz samega centra znamenja bika, zato se prepustimo njegovim procesom. Veselimo se časa, v katerem bomo znova predelali svoj miselni svet in še z večjo preudarnostjo spustili stara bremena in ponavljanja.

Naj bo sobota v ritmu retro Merkurja. Luna bo ob 12:10 prestopila v znamenje dvojčkov, preigravali bomo miselni in čustveni svet. Popoldan in zvečer bomo čutili temo starih bremen, dvomov in nepretočnih poti znotraj nas. Bodimo nežni do sebe.

Nedelja bo prijetnejša. Luna in Venera se bosta veselili življenja v znamenju dvojčkov, njun trenutni vladar Merkur pa nas bo vračal na stare pogovore, poti in dejanja, znotraj katerih bomo dobivali nova spoznanja. Užijmo dan v radosti in naj nam bo lepo.