Teden ognjenih dotikov in razigranih premikov

Energije tedna od 10. do 16.aprila 2023.
Teden začenjamo s prazničnim velikonočnim ponedeljkom, v katerem “počiva” tudi Luna. Res da je v znamenju strelca, optimizima in vizionarskih pogledov, a ni ji do prebujanja in podpore drugih planetov, energij v nas in okoli nas. Dan, ki ga tako preživimo v srcu, ki sprejema in daje toliko, kolikor je pretočno in odprto življenju. Obenem bo to dan, ko se bo Venera poslavljala od svojega čutnega doma znamenja bika in v nas zaokroževala zgodbe, ki so od nekje nekoč ostale prepolne spominov v ljubezni ali ustvarjalnih navdihih. Njen torkov jutranji prestop v znamenje dvojčkov nas bo ponesel v več razigranosti in lahkotnosti v odnosih, a že uvodoma s pridihom strasti velikega Plutona. Obenem bomo v ognjenem objemu Sonca in Jupitra, ki bo v marsikomu izmed nas razširil krila plemenitih moči in samozavedanja, da je čas za prebujenje, vstajenje svetlobe v vsakem od nas za naše najvišje dobro.

Luna bo v prihajajočih dneh potovala iz strelca v znamenje kozoroga. Tu bo zadnji krajec vznemiril naše različnosti želja po preudarnih korakih in ognjenih hotenj s Soncem v ovnu. Konec tedna bo Venera na preizkušnji Saturna, češ ali ni njena in naša lahkotnost v odnosih prepovršna in neodgovorna? A ob koncu tedna ji bo na pomoč priskočila še Luna v vodnarju, da si bomo v ženskem principu še bolj želeli avtentičnost in svobodno povezanost in veliko druženja s podobno mislečimi in čutečimi. Z nedeljsko Luno v znamenju ribi se bomo sočutno dotikali življenja v vseh nas in iskali več nežne tišine. Kot bi že čutili, kako Merkur s počasnostjo napoveduje svoj retro obrat, Luna pa nas vodi v čas popolnega sončevega mrka. Naj nam bo lepo.

V prazničnem ponedeljku bo Luna v znamenju strelca obetala več optimizima, naj bo to čas, ko se svobodno odpremo za prejemanje in dajanje svetlobe, ljubezni, čuječnosti. Z Venero zaokrožimo zgodbe velikih občutij znotraj sebe.

Že v noči na torek bomo čutili objem Sonca in Jupitra v znamenju ovna kot nov poriv v življenje. Venera bo ob 06:46 prestopila v dvojčke za več lahkotnih in razigranih odnosov v prihodnje, a že uvodoma s pridihom strasti. Ob 19:32 bo Luna vstopila v kozorogov odmik.

V noči na sredo se bosta objela Sonce in Jupiter v ognjenem ovnu in nas odprla za nove, vizionarske porive v življenju. Kot da se odpiramo znova v občutenju plemenitih moči, ki jih nosimo v sebi. Čustveno bomo prizemljeni in mirni z izjemo dopoldanskega obutka nesprejetosti.

Četrtkov Lunin krajec z Luno v kozorogu bo vznemirjal naše različnosti med željami po preudarnih korakih in ognjenimi hotenji po delovanju Sonca v ovnu. Umirimo nasprotja v sebi z odmikom in intuitivnim čutenjem dogajanja v nas in okrog nas. Naj bo popoldan sproščeno miren, ob 22:41 bo Luna že v povezovalnem vodnarju.

V petek nas čaka nekaj preizkušenj in strogih vprašanj. Venera iz dvojčkov bo izzvana od strogosti Saturna, češ ali si res lahko dovolimo toliko neresnosti in razigranih odnosov. Luna iz vodnarja nas bo odprla povezovanju in druženju brez ovir.

Sobota nas bo z Luno v vodnarju ponovno popeljala k prebujanja Sonca in Jupitra iz ovna. Zavrteli se bomo v povezovanju in izražanju novih idej, premikov naprej, širili bomo optimizem in svetlobo življenja. Uživajmo dan in večer.

V noči na nedeljo bo Luna ob 00:56 prestopila v znamenje ribi. Nekaj bo jutranje negotovosti in neusklajenosti, a iz ure v uro bomo bolo pretočni in povezovalni. Časa bo dovolj za umirjene aktivnosti v bližini vode, lahko samo posedanje in meditacijo v ritmu narave. Naj nam bo lepo.