Pomladno enakonočje in prestop velikana

Energije tedna od 20. do 26. marca 2023
V odhajajoče nedelji se že v nezavednih globinah, mislih in občutij odpiramo dnem, ki imajo s premiki “tam zgoraj” veliko povedati o dogajanju tukaj na Zemlji in v vsakem izmed nas.
Pa gremo po vrsti od “manjših”, mesečnih in letnih do “velikih”, tektonskih premikov, ki spreminjajo svet kot smo ga bili poznali do sedaj.
Smo v tihem spuščanju, predvsem pa odpuščanju vsem tistim, ki jih v tem življenju vidimo, doživljamo kot našo trdo preteklost, zanke, pritiske, neprijatelje, boleče spomine prednikov in trdih struktur, ki so dušile dih in lahkotnost svetlobi. Smo na prehodu, prvič in še nekajkrat bomo v prihodnjih letih.
Ko štejemo čas v mesecih, smo tik pred mlajem in še dan, dva z Luno v znamenju ribi. Tiha, duhovna, intuitivna in mehka je v svojih zadnjih korakih proti mlaju, ki ga pričakujemo v znamenju ovna in naznanjanjem pomembnih novih začetkov.
Če štejemo čas v letih, že čakamo premik Sonca v iz zadnje stopinje ribi v znamenje ovna, da bomo slavili enakonočje, ki bo nastopilo v noči na torek. Ko svetloba dosega dolžino teme in krepi svojo moč v prihajajoči pomladi.
Sonce prestopa v ovna v ponedeljkovem večeru ob 22:24 po močni podporni povezavi s Plutonom čisto na koncu kozoroga. Luna se mu bo pridružila v torkovem poznem popoldnevu ob 17:01 in ga tesno objela ob 18:22.
Začenjamo znova nov ciklus svetlejših korakov in za seboj puščamo predelano “kramo”, močnejši v korakih življenju.
Dan po mlaju se bo Luna čustveno ognjeno dotaknila Merkurja in Jupitra, kar bo svežino energije potisnilo v naše višje energijske centre. Ideje, misli, vizije, videnja nas vodijo v spirali navzgor v odvisnosti od našega predhodnega “delovanja” in zavedanja, kdo smo in kam gremo.
Četrtek bo dan za velikana Plutona, ko bo največji mag in transformator po nekaj manj kot 250 letih prestopil v znamenje vodnarja ob 13:14. Dan bo močan in podporen. Iz doma Saturna prestopa v dom Urana, da bi odnesel sporočilo “sina očetu in očeta sinu”.
Koliko feniksovih procesov je še potrebnih, da se bosta končno pobotala v vsaki celici nas in na nivoju Zemlje, Univerzuma?
Smo sposobni – brez (pre)bolečih uničevanj – drugačnih premikov in napredka v svobodnejši, bolj sočuten in povezovalen svet?
Konec tedna bo lahko prijeten z Luno v znamenju bika in prestopom Marsa v znamenje raka. A o tem več naslednjič, te dni se posvetimo velikim premikom in naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek smo z Luno v ribah tik pred mlajem, a še v intuitivnih delčkih sebe živahni. Zvečer se Sonce ob močni podpora Plutona premika iz zadnje stopinje ribi v ovna in nam prinaša enakonočje, začetek pomladi.

V torek spuščajmo še zadnja bremena težke prtljage in veliko počivajmo. Ob 17:01 bo Luna prestopila v znamenje ovna in objela Sonce v mlaju ob 18:22. Veliko tišine in slovesa je potrebnega v tem trenutku, da odpremo prosotr za nove začetke in pogumne korake.

V sredo se bo ognjena Luna dotikala Merkurja in Jupitra. Svežina življenjske energije bo privrela v višje energijske centre. Ideje, misli, vizije, videnja nam bodo pomagala pri naši poti navzgor. Čutili, mislili in videli bomo korake, ki nas bodo potisnili ven iz vrtincev.

Četrtek je dan velikega maga in transformatorja Plutona, ki v sebi čuva naše največje strahove in pod njimi neskončne moči za nova življenja. Iz znamenja kozoroga bo prestopil v vodnarja za prvi prenos sporočil med sprtimi energijskimi deli v nas. Luna bo zvečer umirjala naš čustveni svet s prestopom v bika ob 19:41.

Petek bo prijeten dan. Ženske energije se bodo povezale, si izmenjale izkušnje, da bomo umirili čas in si dovolili uživati življenje. Si vzeti čas, zastati v trenutku in pozabiti na preteklost, prihodnost. Naj um počiva, mi pa negujmo svoje telo in se razvajajmo z okusno hrano.

Sobota bo v čustvenem delu iskrena, a pomirjena, intuitivno navdahnjena. Dan bo namenjen prestopu Marsa v znamenje raka po dolgih sedmih mesecih preizkušanja potrpežljivosti našega uma. Čas bo za več nežne skrbi za našo življenjsko energijo, za manj pritiska znotraj nas.

V nedeljo bo Luna že v razgibanih dvojčkih, mi pa v želji po povezovanju in klepetanju. Po napornejšem jutru bo dan usklajeno povezovalen. Veliko potreb in želja bomo uresničevali z močjo Sonca v ovnu. Naj nam bo lepo.