Ko z obratom Merkurja usklajujemo um in telo v skupni viziai

Energije tedna od 16. 22.januarja 2023
V odhajajočem vikendu smo z direktnim obratom Marsa odprli vrata sokovom življenja, da se iz korenin dvigajo navzgor po telesu in nam dajejo moč premikov naprej.
A skoraj sedemmesečni vladar Marsa in vodnik našega uma Merkur še ni pripravljen prižganih motorjev življenja usmeriti stran od starih poti. V znamenju kozoroga se v skoraj stoječem stanju temeljito pripravlja in organizira za tako odgovorna dejanja.
Po obratu 18. januarja, mlaju in premiku iz osme stopinje kozoroga bo pridobival na hitrosti ter nas varno vodil skozi zadnje sklepno dejanje Marsa v znamenju dvojčkov.
Trenutno sta si z Marsom “blizu” po znamenjih, preko katerih si dajeta moč, a obenem iz osme stopinje dvojčkov in kozoroga neusklajena povzročata pritiske v telesu in umu.
Zato v tem tednu ne pritiskajmo še dodatno na sebe in druge, čeprav bomo na trenutke v situaciji ali počutju, ki nas bo frustriralo, nam jemalo pogum, voljo, energijo, jasnost misli, odločenost iti naprej.
Merkur bo vse dni zaustavljal naš miselni svet in vrtal še globje v že oblikovane plane, preverjal, raziskoval in spet postal.
Mars bo nemiren in razpršen v iskanju poti vsaj do Merkurjevega obrata v direktnost, ko bomo prevzeli krmila življenja ter se usklajeni v telesu in umu podali naprej.
Bomo dovolj mirni in močni za zavesten prehod preko že dvakrat prehojenih “stopinj” naših nerazrešenih zgodb, ki želijo sklepno dejanje v zavedanju, da smo odgovorni do svojega počutja, postavljanja meja, da smo tu za ljubezen in sočutenje do vseh bitij svetlobe?
Luna bo skozi zimska znamenja potovala proti sobotnemu mlaju, Venera v nedeljski Saturnov objem, zato v ženskem principu počivajmo.
Veliko Sonce se bo na zadnjih stopinjah kozoroga na dan obrata Merkurja srečalo z najmogočnejšim magom Plutonom. Ponovno se bomo zazrli v temo in s prižgano lučjo razsvetlili sence ter uzrli svoje največje moči. Bo šlo?
Naj bo vikend posvečen tišini in mlaju prebujenja, saj bo Sonce že v novem znamenju vodnarja. Več pa po dnevnih.
Objemimo sebe, živali, naravo in naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek

bo Luna v znamenju škorpijona, mi pa odmaknjeni v občutjih in umu, a povezani v svojih globinah. Popoldanski notranji nemir nas bo vodil v stresna dogajanja. Poskusimo se odmakniti in zaupati.

V torek

bomo po jutranjih strahovih in dvomih ujeli ritem počasne usklajenosti ter občutenja svojih globin, znotraj katerih se skrivajo naše največje moči. Po popoldanskem praznem teku bo Luna ob 18:32 prestopila v znamenje strelca, da v mirovanju in počasnosti razširimo krila.

Sreda

bo velik dan za Merkurja, ki se ob obračal na osmi (Plutonovi) stopinji kozoroga. Obenem se bo Sonce združilo s Plutonom na koncu kozoroga. Dan, v katerem bomo začutili temo in svetlobo bo močan, v tem procesu povezovali um in telo.

V četrtek

bomo začutili več svetlobe in umirjenosti, obenem bomo z Luno v strelcu razširili čutenja in pričakovanja, videnja, da se odpirajo prave poti, ko se povežemo znotraj sebe. Ob 20:11 se bo Luna umaknila za zidove kozoroga.

Bo pa v petek

velik dan za Sonce, ki bo prestopilo v zračno in odprto znamenje vodnarja ob 09:29. Luna se bo samo minuto zatem dotaknila že direktnega Merkurja, zvečer pa Urana na visokih frekvencah čutenj in zaznav.

V soboto

bomo v tišini pred mlajem intuitivni, globoki in sprejemajoči sebe v sencah in v svetlobi. Počivajmo, pijmo veliko vode, lahko se postimo, meditirajmo na nam najljubši način. Ob 19:28 bo Luna prestopila v vodnarja in se ob 21:53 združila s Soncem v mlaju.

V nedeljo

bomo sveže zbujeni po mlaju prebujenja, s končno direktnim Merkurjem in pripravljeni na nove začetke. Vzemimo si čas za sprehod v naravo, opazujmo sebe v sebi, povezujmo se. Večer bo čustveno nemiren in naporen ob dotiku Venere z Saturnom.