Čarobni teden svet(l)ega rojstva narave ob zimskem solsticiju

Tu smo, pred vrati prihajajočega čarobnega tedna in poslavljanja od starega cikla življenja v naravi.
Sonce potuje po zadnjih stopinjah znamenja strelca, da bo v sredinem večeru 21. decembra ob 22:48 prestopilo v znamenje kozoroga. Dan prej na zadnji 29 stopinji zodiaka – znamenja ribi – svojo pot zaključuje veliki duhovni vizionar Jupiter in prestopa v znamenje ovna.

Dva pomembna zaključka tam zgoraj in tu spodaj, katerih energije tečejo skozi nas, bosta zaprla stare in obenem odprla nove poti – po izzivalnih, napornih, ekstremnih dogajanjih minulega cikla (leta) življenja.
Kako smo jih prehodili, koliko starega v nezavednih spominih, občutjih in mislih smo zares izpustili pod težo dogajanj, je odvisno od energijskih zapisov vsakega od nas, ki nas – prebujeni skozi konkretne zgodbe – potiskajo v višja stanja zavedanja.
Vse je proces, iz množice “smrti” starega se “transformiramo” v ponovna rojstva. Če uvidimo, sprejemamo, zmoremo moči za prehode skozi tunele.
Nekateri smo poklicani kot veliki “čistilci” ali “zdravitelji” tega prostora in časa, zato so naši tuneli lahko še temnejši, a Luč na koncu čarobnejša.
Imeti dovolj življenjske energije, višjega videnja, intuiticje in sočutenja, pa je ključ za te prehode in uravnovešanja naših malih in velikih svetov.

Po prehodu v nova znamenja se bosta mlado Sonce in ognjeni Jupiter spogledala in skušala najti skupno pot novih začetkov.
Mi bomo v sebi iskali ravnovesje med čarobnostjo novega življenja, ki s Soncem v kozorogu pod snežno odejo prebuja semena avtentičnih moči in rasti in ognjeno vizionarsko naravo Jupitra iz ovna, ki se neučakano veseli novih začetkov.
Lepotica Venera iz kozoroga bo skrito v svoji maternici neučakano “Uranovsko” prebujala nova semena in jih obenem varovala v miru, ki ga potrebujejo.

Prihajajoči mlaj v kozorogu, ki bo nastopil v petek dopoldan, nas bo umikal od zunanjih dogajanj v sebe, mir in tišino svet(l)osti, čutenja Luči, ki se še skriva za mejami kozorogovskih energij Sonca, Venere in Merkurja.
Ja, tu smo, ko svetloba že premaguje temo, zato se v vikendu veselimo čarobnosti novega življenja. Več pa med tednom. Pojdimo v naravo, ki zdravi in naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo Luna ob 04:30 prestopila v znamenje škorpijona in nas odmaknila v svet intenzivnih in čarobnih procesov tega tedna. Narava počiva in diha počasi, uskladimo se z njo.

Noč na torek bo umirjena, jutro nemirno zaradi nenadnih sprememb. Čas bo naklonjen počasnosti in pasivnosti energij, ki nas pripravljajo na nov ciklus življenja, zato samo spustimo skozi sebe občutek težine. Ob 15:32 bo Jupiter prestopil v ognjenost ovna in naznanil prvi pomemben premik tega tedna.

V jutranji sredi ob 08:12 bo Luna prestopila v znamenje strelca, iz katerega se bo poslavljalo staro Sonce. Dan zimskega solsticija bo najkrajši, tema (pre)dolga, narava in mi pa v pričakovanju rojstva mladega Sonca. Ob 22:48 bo Sonce prestopilo v znamenje kozoroga.

V noči na četrtek se bosta nemirno usklajevala Sonce in Jupiter, mirnost in odmaknjenost novega rojstva ter ognjenost želja po hitrih začetkih. Poiščimo ravnovesje ter se veselimo novega časa, v katerem Venera iz kozoroga že čuti brbotanje in prebujanje semen rasti in razvoja.

V petek je dan mlaja, ki bo nastopil ob 11:16, ko bo Luna iz znamenja kozoroga objela Sonce. V temi že čutimo in vidimo nove Luči, ki nam kažejo obrise novega cikla življenja. Naj bo dan vesel, počasen in miren.

Sobota je še en praznični dan, ki nas bo usklajeno popeljal skozi čas. Pojdimo v naravo, veliko počivajmo, povezujmo se v sebi in z drugimi. Praznujmo, družimo se, načrtujmo. Večer bo navdihujoče romantičen.

Nedelja in dan Božiča bo prijetna, prebujena v novem zavedanju. Luna bo ob 08:13 prestopila v znamenje vodnarja in se povezala z vizionarskim Jupitrom. Nov čas, novo življenje, vizije in optimizem naj nas napolnijo za leto, ki je pred nami. Naj nam bo lepo.