Po napetih energijah ščipa svetlimo in umirjajmo čas

Energije tedna od 05. do 11.decembra
Po vikendu polnem moči, hrepnenenj in velikih želja, se v dinamičnih energijah bližamo napetemu ščipu v četrtkovem jutru. Rastoča nedeljska Luna iz znamenja bika skuša umirjati naš čutni, srčni notranji prostor.
To je čas, ko v sebi z energijami strelca praznujemo, širimo vizije, upanje, pričakovanja. Narava v vidnem pogledu odhaja k počitku, a v nevidnem, globoko pod zemljo in ponekod snežno odejo se že grejejo semena novega cikla življenja.
Dnevi Svetega Miklavža so doma predvsem v naših krajih, praznujmo jih te dni v njegovem duhu. S svojo svetlobo – notranjo lučko “preženimo” in razsvetljujmo “zle zimske duhove” v nas, odnosih, domovih. Ne pozabimo na tople večere z družino in darove, ki nas povezujejo.
Že sam začetek tedna bo zahteval veliko umirjanja v srcu in naše zavestne pozornosti na dogajanje v nas in okrog nas.
Preizkušnje v čustvenem in miselnem svetu nas bodo nemirno raztegovale na vse strani. Veliko bo besed in razmišljanj, umetnost bo najti rešitev in videti smiselno celoto dogajanj.
Čas, v katerem smo, nas izziva tam, kjer je potrebno prestopiti svojo staro podobo in njena bremena. A raje ne bi še, če ni nujno potrebno, zato čutimo še več pritiska.
Naprej in višje je “nov svet” – lepota, zaupanje in nove priložnosti, tu “v starem” pa se vztrajno čistijo dvomi, strahovi, ruši se naša stara cona (ne)udobja.
Po razširjanju in izgubljanju jasnine pogleda, bo Merkur v torkovem poznem večeru le prestopil v znamenje prizemljenega kozoroga. Da umirimo um in ga usmerimo v premišljenost delovanja.
Naj nam njegova tišina pomaga ob prihajajočem ščipu v četrtkovem jutru.
Polna Luna iz dvojčkov se bo ob 05:07 v družbi retrogradnega Marsa soočila s Soncem iz širokega strelca. Ko se razsvetljuje, rešuje, reže, seklja v vseh delčkih naših občutenj, da bomo zmogli uravnovesiti male korake z velikimi vizijami, cilji, željami novega cikla življena. Da bomo z vsakim delčkom sebe zaupali sebi, svetlobi in lepoti notranje biti ter povezanosti z zgoraj in spodaj.
Konec tedna, v jutranjem petku bo Luna prestopila v znamenje raka, da se umirimo, objamemo in podružimo v toplini domačnosti. Venera bo po prešernosti navdihov, želja in povezovanj v sobotnem jutru prestopila v prizemljenega kozoroga. Ženske energije nam bodo ponudile varnost in zavetje, da si odpočijemo po napornih dneh. Več pa prihodnjič in po dnevih. Naj nam bo lepo. Pojdimo v naravo, ki zdravi. 💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo Luna v prizemljenem biku skušala umirjati naša občutja. Posvetimo se počasnim opravilom, masaži, pripravi dobre hrane, počitku. Večer nam lahko prinese nepričakovane spremembe. Bodimo odprti za sprejemanje.

Noč na torek bo nemirna v iskanju ravnovesja znotraj naših čutenj in potreb. V nas bo množica misli, okrog nas poplava besed in izziv bo videti jasneje, bolj zrelo in smiselno. Luna bo ob 21:48 prestopila v živahne dvojčke, Merkur pa bo ob 23.07 le vstopil v zemeljskega kozoroga. Za več miru.

Sreda bo dan brez pomembnih odnosov med planeti. Izkoristimo pričakovanje napetega ščipa za umirjanje telesa, misli, občutkov. Koristilo nam bo druženje z naravo, živalicami, ki znajo umiriti naš živčni sistem. Odpirajo se vprašanja v iskanju odgovorov, kako prestopiti v nov čas.

V noči na sredo ob 05:07 bo nastopil ščip v znamenju dvojčkov. Luna se bo v družbi retrogradnega Marsa soočala s Soncem iz strelca. Umetnost bo najti ravnovesje med koraki in videnji malega uma ter velikimi vizijami novega cikla življenja, ki čaka na nas. Če bomo spustili stara bremena in zaupali v večjo verzijo sebe.

V petkovem jutru ob 08:48 bo Luna prestopila v umirjenega, nežnega raka. Napetosti bodo počasi popuščale. Venera bo še polna (pre)velikih želja in hrepenečih pogledov. Naše misli bodo odgovornejše in bolj odmaknjene.

V sobotnem jutru bo Venera prestopila v znamenje kozoroga in se odmaknila v več miru, skromnosti in tradicionalnih vrednot. Obe ženski energiji nas bodo odpeljali v čas, ko se bomo posvetili mirnejšemu praznovanju in zavedanju potreb po skrbi za sebe in druge.

Naj bo nedelja prijazna, tiha, umirjena v domačem okolju. Prižgimo kamin, svoje notranje lučke in uživajmo dneve, ko nam narava kaže, kako lepo si je odpočiti od zunanjih dogajanj. Luna bo še v znamenju raka, ob 21h pa bo prestopila v odprtega leva. Naj nam bo lepo.