Popolni Lunin mrk v znamenju bika

In prebujenje velikih energijskih igralcev – planetov. Torek, 08.11.2022
Smo v času med Sončevim in prihajajočim popolnim Luninim mrkom, ki z intenzivnostjo energij krepita dogajanje na osi luninih vozlov v znamenju bika in škorpijona. Tu se dogajajo velike spremembe nekoč nespremenljivega in “preporodi feniksov” na različnih področjih naših življenj, predvsem pa v nas samih.

Popolni Lunin mrk bo nastopil v torkovem dnevu ob 12:01.
Ob poravnavi treh nebesnih teles bo Zemlja onemogočila Soncu, da osvetli Luno v njeni polnosti na 16 stopinji znamenja bika.
Mrk bo trajal skoraj 6 ur, popoln pa bo uro in 25 minut.
Mrk pri nas ne bo viden, čutili pa ga bomo vsi glede na intenzivnost povezav “svoje energijske kode” s celotno “vibracijo energij” na Zemlji v času mrka, ki je časovno mnogo širša kot sam njegov trenutek.

V tokratni mrk je vmešanih veliko planetov. Skozi znamenje škorpijona potujejo Sonce z Merkurjem in Venero, na strani bika je Luna v tesnem dotiku z reformatorjem Uranom, ki istočasno vznemirja škorpijonsko trojico. Vse pričakuje Saturn, zato doživljamo močna nasprotovanja med njim in Uranom, med starim in novim. Mrk se bo dovršil ob neposredni navzočnosti Urana, Luna se ga bo dotaknila ob 13:46. Ob 17:42 se bosta na drugi strani združila Sonce in Merkur v pričakovanju nepričakovanih “pretresov” Urana.
Velika igralca – Uran in Saturn – sta torej izzvana s popolnim Luninim mrkom.

Uran v biku, reformator, ki vznemirja, zahteva spremembe nespremenljivega, varnega, otipljivega, prizemljenega.
V zameno ponuja drugačnost, avtentičnost, svobodo, iskrenost, a ‘(ne)varnost’, ki zahteva mir in odsotnost strahu.
Koliko smo pripravljeni in koliko zmoremo v umu, občutjih, telesu? Kje in kaj se dogaja je odvisno od stopnje nujnosti neizbežnih sprememb v vsakem od nas.

Koliko smo se že odmaknili od sistema, ki meri našo vrednost po svojih merilih in nam ne dovoli izraziti sebe v svoji popolnosti? Zmoremo držati točko ravnovesja in se mirno premikati dalje, kajti postanek ni več mogoč?
Na to bomo odgovarjali v naslednjih dneh drugemu igralcu, strogemu Saturnu, skozi trojico škorpijonskih planetov.

Naslednje dni se bomo čuteče umirjali ob intuitivnih zaznavah in videnju skozi Oko modrosti, da življenje čaka na nas, drugačno, a toliko bolj resnično in naše.
In da, če zapremo “zunanje oči” se v nas že svetlika luč na koncu tunela.

Ne pozabimo pa; smo v obdobju retrogradnega Marsa, ki ne spušča naprej brez temeljitega popravljanja temeljev in očiščenja zavirajočih prepričanj. Zato pojdimo globoko vase, naša energija ta čas potrebuje še več odmika in posebne nege, prizemljitve, stika z naravo.
Že se pripravljamo na Veliki prehod v naslednjih letih. Ko se ena vrata zapirajo, da se bodo druga odprla, vmes pa je čas za “pot domov”. Naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.