Teden energijskih prepletov in prestop Merkurja

Pa ognjeni polni Luni stopamo v sredino oktobra, v katerem se bo – do njegovega konca – zgodilo kar nekaj občutnih energijskih sprememb, ki delujejo izrazito na mundanem nivoju. Ker pa je vsak izmed nas delček celote na Zemlji, so in bodo te spremembe občutene tudi v vseh nas, skozi katere močneje tečejo zgodbe velikih igralcev prostora in časa.
Že dolgo smo v obdobju brezkompromisnega čiščenja največjega transformatorja Plutona, kar še posebej občutimo, če imamo osebne planete na koncu kardinalnih znamenj; kozorog, rak, oven ali tehtnica.
Pluton se te dni obrača v direktno gibanje na 26 stopinji kozoroga, za premik samo ene stopinje pa bo potreboval kar dva meseca. Zelo intenzivno, da na trenutke jemlje dih življenju, za vse, ki so “poklicani” že od samega rojstva in prej.
V tem tednu se bodo obenem povezovali t.i. “osebni, bližnji” planeti z večjimi igralci tam zgoraj in tu spodaj. Zato bomo v sebi – na energijsko podoben, a konkretno drugačen način – občutili podporo ali izzive v delu telesa, misli, občutij, skozi odnose.
11. oktobra iz znamenja device v tehtnico prestopa Merkur in preusmerja naš um v več mehkobe, sodelovanja in povezovanja.
V noči na sredo in sredo bomo priča in del kar treh prepletov energij. Sonce – naše zavedanje sebe bo podprto s Saturnom, kar nam bo pomagalo jasno čutiti center moči in notranje gotovosti. Obenem se bo zamajala naša vez z energijo življenja, ki jo bomo z Marsom v izzivu z Neptunom izgubljali naokrog. S tiho vero v moč življenja obstanimo v tišini in čutimo povezanost z zemljo, dihajmo globoko, brez strahu.
Zaradi Merkurjevega soočenja z Jupitrom ne pretiravajmo v iskanju rešitev s pomočjo uma, saj se izziv dogaja na nivoju spominov in fizičnega telesa.
V petkovem jutru, ravno na svoj dan, bo elegantna lepotica in povezovalka v odnosih Venera podprta z modrostjo Saturna.
V spominih nosimo zgodbe, ki nam danes pomagajo ohraniti in ceniti vrednost odnosov in tradicionalnih navad.
Konec tedna nas bo popeljal v dogajanje z Luno v znamenju dvojčkov, ki bo v sobotnem večeru prestopila v družinskega raka. Za več povezovanj na bolj čutnem nivoju, če bomo le sprejemali drug drugega izza filtrov omejenega uma. Saj poznate iz filma Avatar: “I see you.” Več pa po dnevih prihajajočega tedna in naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo Luna po svoji polnosti v ovnu počasi umirjala nala čustvena valovanja. Popldanski pritiski na naše želje in zahteve bodo razburkali čas. Umirjajmo se v odmiku od novih zahtev, Luna bo iz praznega teka ob 23:03 prestopila v mirnejšega bika.

Noč na torek bo namenjena prestopu Merkurja v znamenje tehtnice k Veneri in Soncu. Stopil bo njima v pomoč za vpletanje več mehkobe in povezovanj v odnose in delovanja. Luna v biku bo umirjala dan.

Že noč na sredo bo aktivna v energiske prepletu. Sonce bo podprto s Saturnom, da bomo čutili notranji center moči. Izziv Marsa z Neptunom bo omajal našo vero v življenje, nam razpršil energijo. Merkur v izzivu z Jupitrom bo pretiraval v iskanju rešitev. Umirjajmo shoji telo.

V noči na četrtek bo Luna prestopila v razigranejše dvojčke in povezovala vizije, vedenja in naše male misli v celoio spoznanj. Vzemimo si čas, da začutimo vse, kar povemo s svojim notranjim kompasom modrosti in znanj.

Petek je Venerin dan in lepotica bo podprta z modrostjo Saturna. V nas živijo spomini in izkušnje, ki nam pomagajo ceniti vrednost odnosov, povezovanj in starih dragocenih navad.

V soboto bo Luna še v dvojčkih, mi pa po nemirni noči in dnevu v praznem teku, izgubljeni na vse strani. Ne hitimo od srečanja k srečanju, raje se pogovorimo v varnem prostoru oseb, ki nas sprejemajo. Ob 18:10 bo Luna prestopila v družinskega raka.

Nedelja bo namenjena druženju z osebami, ki so nam blizu po duši, ob katerih se dobro počutimo. Kljub možnim nesporazumom na besednem nivoju, se poskušajmo začutiti izza filtra omejenega uma. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vdeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.