V začetku jeseni iščemo harmonijo in obračamo um Merkurja

Energije tedna od 26.09. do 02.10.2022. V današnjem mokrem nedeljskem večeru bo Luna iz device prestopila v tehtnico in samo nekaj minut pred polnočjo objela Sonce v mlaju. Za mehkobo povezovalnih začetkov v tednu, v katerega vstopamo hvaležni naravi za obilje darov.
S Soncem – in že kmalu Venero – v prvem jesenskem znamenju tehtnice bomo preizkušali sebe v harmoniji odnosov.

Ob dobro opravljeni “nalogi” v času spomladanskega enakonočja, ko smo se s Soncem v ovnu zavedli svoje zdrave notranje moči, bo povezovanje – z gradnjo mostov med različnostmi in dopolnjevanjem – za nas kakor pesem zrele mehkove.
V nasprotnem primeru lahko pričakujemo nekaj izzivov, ki nas bodo vračali v ponovni premislek in nov prreizkus.
Merkur je ta teden še retrograden in zopet v svojem priljubljenjem, analitičnem domu device, kjer nam pomaga ločiti “zrno od plevela” in narediti popravke v “miselnih vezjih”.
Še posebej v začetku tedna bo delaven ob podpori mogočnega Plutona in razumevanju Venere, zato pojdimo pogumno v ponovne pogovore.

Ženska energija lepotice Venere, ki je svojo ustvarjalno naravo skoraj ves mesec barvala s pridno deviško konkretnostjo, bo v četrtek dopoldan ob 09:48 prestopila v znamenje tehtnice. V svoj ljubi dom, da bo vsem nam pomagala na simpatičen, mehak in eleganten način razreševati zaplete v odnosih in krepiti ljubeča povezovanja.
Seveda ne pozabimo; da naj vssak izmed nas najprej zaživi sebe v svojem poslanstvu in ga nato deli z drugimi v energijsko kvalitetnih, osrečujojčih odnosih.

Z rastočo Luno bomo te dni čutili več čustvene spodbude, dotano moč pa nam bosta ponudila Mars in Saturn v medsebojni podpori. Zmoremo ponovno vstati, tokrat zrelejši in modrejši, verjamemo v svojo energijo, vztrajnosti in notranji mir. Naj ti občutki napolnijo naša telesa, da jih začutimo vedno, ko jih potrebujemo.
Konec tedna ne pretiravajmo v željah, prepustimo se zmedam, vragolijam in raztegovanju časa stoječega Merkurja, ki ob obratu, tokrat v direktno gibanje, vedno potrebuje našo pozornost. Naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bomo po mlaju v znamenju tehtnice ičutili, da se počasi polnimo z energijo povezovanja. Merkur bo objel Venero, ki bo močna ob podpori Plutona. Tudi v nas bo več moči, da se ponovno pogovorimo, tokrat bolj prijazno. Luna bo še v tehtnici.

Tudi v torek bomo čutili veliko moči in vztrajnosti za premike na področju odnosov, samih s seboj in z drugimi. Magičnost ponovnih besed in razmišljanj lahko prinese transformacije v samih temeljih odnosov, retrogradni Merkur bo podprt s Plutonom. Delujmo do 18:20, ko bo Luna iz tehtnice stopila v prazni tek.

V noči na sredo bo Luna ob 01:14 prestopila v znamenje globokega škorpijona, v sebi si bomo intenzivno želeli čustven odmik. Mars in Saturn v podpornem duetu bosta telo preplavila z občutji, da vedno zmoremo znova začeti in vstrajno ter modro nadaljevati po svoji poti.

V četrtek ob 09:48 bo lepotica Venera prestopila v svoj ljubi dom tehtnice za pomoč pri harmonizaciji odnosov in povezovanja z ljubeznijo. Osmislimo svoje življenje za osrečujoče odnose. Dopoldan bomo čustveno napeti in bojeviti, proti večeru pa se bomo z Luno v škorpijonu intuitivno dotikali svojih moči.

V petek ob 06:03 bo Luna prestopila v ognjenega strelca, da oživi množico vizij in kreativnih idej, jim odpre pot do naših vrelcev moči. A retrogradni Merkur bo že skoraj stoječ, z tjim se bomo vrteli v raztegljivosti časa v vse smeri.

V soboto se bomo z Luno v strelcu zbudili polni načrtov, kam jo bomo mahnili v mislih ali zares. Bodimo spontani in prilagodljivi, ne izgubljajmo se ob strogem držanju načrta, saj bo dan tekel po svoje. Bodimo zmerni in hvaležni.

Nedelja bo spremenila naš čustveni naboj. Luna bo ob 09:37 prestopila v znamenje kozoroga in odločno sporočila Merkurju, našemu mislecu, da bo počasi dovolj vrtenja v prazno. Naj se obrne in zakoraka direktno po poti, ki izraža to, kar smo, zmoremo in nas radosti. Naj nam bo lepo.