Premiki v mislih, dejanjih in retrogradnost Veličastnega Saturna

Po vikendu, ko smo končno le obrnili vrtince naših misli, besed in dejanj, bo teden namenjen privajanju na direktnost Merkurja. Njegov obrat ga bo odpeljal stran od izzivov močnega učitelja Saturna iz vodnarja, ki se te dni umika sam vas z obratom nazaj. Tako bosta le razklenila obroč, v katerem smo se počutili ujete v zanke, ki so del naših “energijskih kod”.
“Deluje” nezavedni um, zavedni um? Sem to Jaz kot zavest in delček božanske svetlobe? Igra življenja, razvoj in nenehno učenje.
Veličastni Saturn se torej (navidezno) obrača nazaj, da bomo ponovno pregledali kvaliteto in opravljenost “njegovih” nalog, ki nam jih je določil za to življenje.
Njegovi obroči nas pritiskajo in skozi preizkušnje rojevajo modrost, s katero potujemo mirneje, s tokom in raztapljamo krče ter v njih ujete strahove.
Teden bo na površini aktiven in premikajoč, tudi ognjeno vizionarski z Marsom in Jupitrom v ovnu. Bodimo močni, a plemeniti. Luna je rastoča, hiti proti krajcu, Merkur se premika naprej.
Iskali bomo priložnosti za konkretna dejanja, urejanje, postavljanje, sestavljanje. Z Luno v devici sušimo zelišča, nabiramo bezeg, shranjujemo češnje in druge darove narave.
Od večerne srede pa do petka se bomo z Luno v tehtnici preizkušali v aktivnem sodelovanju. Povezujmo se odgovorno, izrazimo sebe, upoštevajmo druge.
Merkur iz z njim naš um bo vedno močnejši in bolj gotov vase. Na zadnjih stopinjah bika bo ob podpori Plutona intenziven v doživljanju zgodb velikih zvezd, zato bodimo previdni v odpiranju občutljivih tematik. Še malo in bo vstopil v svoj dom znamenje dvojčka.
Vikend bo v znamenju energij škorpijona, v katerega bo Luna vstopila v poznem petkovem večeru. Naj bo sobotna intenzivnost namenjena odmiku in podoživljanju čutnih globin in predanosti. Noč na nedeljo bo napornejša v uranovskem doživljanju prebujenja v ženskem principu življenja. Čez dan se bomo umirjali ob iskrenih spoznanjih. Več pa ob koncu tedna in naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.

V ponedeljek bo Luna ob 08:21 prestopila v znamenje device in nas spodbudila k drobnim opravilom, pospravljanju, pripravljanju, predvsem pa nabiranju darov narave. Vzemimo si čas in bodimo zavestno prisotni v trenutku.

V torek nadaljujmo z aktivnim ritmom, v katerem bomo uživali in se veselili narejenega. Vkuhavajmo češnje, sušimo zelišča, nabirajmo bezeg, urejajmo zelenjavne in sadne vrtove. Čas je za samooskrbo kolikor le zmoremo in znamo.

V sredo bo Luna vse do poznega popoldneva še v znamenju device. Njena dobra vez z direktnim Merkurjem nas bo napeljala k miselnim opravilom, urejanju in postavljanju novih projektov. Naj bo popoldan čas za predah, ob 17:22 pa Luna že prestopa v tehtnico.

V četrtek se bomo z Luno v znamenju tehtnice iskali ravnotežje v odnosih. Če ne bomo dovolj notranje zreli, bomo v težavah v odnosih in s samim seboj, saj bo pretirana sila povzročila prizadetost in trenja. Luna bo v opoziciji z drznim Marsom iz ovna.

V petek nam bo šlo bolje v odnosih, spoznali bomo moč povezovanja in podpore drug drugemu. Popoldan bo več napetosti. Luna bo ob 22:40 prestopila v škorpijona, Merkur bo močan s Plutonom v globinah misli in dejanj.

Naj bo sobota z Luno v škorpijonu in brez pomembnejših odnosov med planeti namenjena intenzivnosti doživljanja čustev, globini, odmiku in popolni predanosti življenju. Večer bo že napovedoval preobrat v ženskem principu.

V noči na nedeljo nas čaka kar nekaj nemira, ko bodo procesi znotraj nas iskali preobrat na področju odnosov, ljubezni, čutenja, ustvarjanja. Naj zavedanje teče v procesu nevznemirjanja čustvenih delov nas. Potrebne so spremembe v dobro veličine življenja naše notranje Biti. Zvečer poiščimo svoj miren pristan in naj nam bo lepo.