Po mlaju in obratu Merkurja razpletamo misli in svežino idej

Teden, v katerega vstopamo nam bo – s spuščanjem starih miselnih vrtincev in vzorcev – odprl prazen prostor za svežino misli, idej in prihodnjih dejanj.
V ponedeljek ob 13:30 pričakujemo mlaj na 9. stopinji znamenja dvojčka, na kateri se bosta objela Luna in Sonce.
Njun “mlajski” vladar Merkur je še retrograden in v znamenju bika, da počasi skozi telo preoblikujemo pogled na življenje. Naj bo lahkotnejši in osvobojen spon preteklosti.
Spuščati staro ni (eno)stavno, a je potrebno za bolj ljubeč svet.
Dnevi po mlaju bodo v skoraj stoječem ritmu retro Merkurja.
Na 26 stopinji bika se bo pripravljal na svoj petkov obrat v direktno gibanje. Nekatere zadeve, ki se vrtinčijo že mesec dni se bodo po koncu tega tedna le premaknile.
Tokrat imam sama močne osebne izkušnje, kako lahko sistem – “razpadajoč in ujet sam vase” tako dolgo lovi svoj rep brez “epiloga”. V za ali razpletanje se močno vpleta tudi “sistemski” Saturn, ki se v izzivalnem odnosu do Merkurja pripravlja na retrogradnost in preizkuša naš miselni svet. So tu strahovi, skrbi, negotovost ali zmoremo umirjati um do popolne tišine?
Luna v rastoči fazi bo skušala premakniti zadeve naprej mimo počasnega uma in starih pravil. Z močjo poguma iz korenin Marsa in vizionarskih modrosti v našem (Jupitrovem) tretjem očesu bo iskala rešitve. Oba sta v ognjenem ovnu, polna moči, strasti in idej. Ostanimo plemeniti in modri, ne razplamtimo ognja v borbi za svoj prav.
Uživajmo v čutnosti lepotice Venere, se veselimo zrele pomladi, cvetočih rastlin, plodov in darov, ki nam jih daje narava. Sušimo zelišča, naredimo naravne sokove, uživajmo v hladu gozdov in objemimo drevesa, živali. Za oddih, notranji mir, s pomočjo katerega bomo sokreirali nov čas, ki je že tu, saj živi v vsakem od nas.
Ob koncu tedna bo Luna iz znamenja raka v petkovem večeru prestopila v veselega leva. Sobota bo vroča, zabavna in radostna. Primerna za druženja in praznovanja pozno v noč. Izrazimo sebe in se veselimo lepote vseh okrog nas. Nedelja bo čustveno bolj nemirna, zato si vzemimo dan za odmik in sočutenje. Počivajmo in ustvarjajmo na način, ki osrečuje naše srce.
Naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina.
Ga najdete na spodnji sliki?😘

V ponedejek bomo v pričakovanju mlaja v znamenju dvojčkov. Nastopil bo ob 13:30, da nas umiri v mislih in pripravi prostor za nov pogled na svet ter drugačen način delovanja. Vzemimo si čas in ne pritiskajmo, vladar dvojčkov Merkur je retrograden in skoraj stoječ.

V torek bomo z Luno v dvojčkih po mlaju lovili nov čas, ki se prebuja v nas. Dan bo bolj kot ne negotov, v iskanju smeri se obračajmo vase. Zunanja dogajanja se bodo še izmikala, a obenem gradila nove odgovore.

V jutranji sredi ob 07:48 bo Luna prestopila v znamenje kardinalnega raka in skušala premakniti dogajanja v nam pravo smer. V borbi za premike, ki so potrebni za naše dobro bomo pretirano čustveni, a obenem nepopustljivi.

V četrtek bo Luna v raku v sekstilu z Uranom sprožila nepričakovane spremembe. Stoječi Merkur bo naše misli in dejanja še držal na mestu, a čutili bomo, da je čas za premike in razrešitev vrtincev njegove odhajajoče retrogradnosti.

V petek bo Luna iz raka nežno prebujala Merkurja, naše misli se bodo končno premaknile naprej. Dovolj časa smo imeli, da smo očistili stare vzorce in na prazen prostor lahko postavlajmo drugačen pogled na svet. Ob 20:37 bo Luna prestopila v znamenje leva.

V soboto na čaka dan, ki je namenjen zabavi, druženju, ustvarjalnim navdihom, veselju. Luna bo v znamenju leva, energije bomo imeli veliko. Prebujena Jupiter in Mars nas bosta vodila v smeri naših vizij, načrtov in potovanj. Naj se zabava vrti pozno v noč.

Nedelja bo nekoliko bolj nemirna in lahko utrujena od minulega ponočevanja. Dan z Luno v levu v izzivih Urana in Saturna naj bo namenjen počitku, umirjanju in ustvarjalnosti, s katero polnimo dušo in telo. Naj nam bo lepo.