Paleta planetarnih energij spreminja barve, krepi strasti in moči

Energije tedna od 23. do 29. maja 2022
Kot da je odhajajoči vikend s prestopom Sonca v zračno znamenje dvojčka in objemom z Merkurjem sporočil planetom – energijam tam zgoraj in tu spodaj, da naj se igra, ritem in pesem nadaljujejo v drugačnih prizorih in barvah moči.
Teden, v katerega vstopamo bo živahen v tem pogledu kot že dolgo ne.
Da bomo čutili najglobjo povezanost svojih korenin s centrom Zemlje (predniki), se v prihajajoči noči povezujeta Mars iz rib in Pluton iz kozoroga. Stopajmo bosi po zemlji, naj se pretaka energija v nas.

Retrogradni Merkur se je v dvojčkih malo spotikal, a izbrano izbiral naše misli v vrtincih sprememb in odločanja. Z velikim Soncem jih je v soboto povezal v moč samoizražanja, ki prebiva v centru naših teles in z zavestno voljo materializira svetlobo v dejanja.
Prvi v vrsti bo Merkur že v noči na ponedeljek, ob 03:14, prestopil nazaj v znamenje bika, da bomo spremembe v umu začutili skozi telo.
Njegova moč bo izredna ob podpori Marsa in Plutona, ki bosta srkala vase naše očiščene misli, ideje in lahkotnejši (?) pogled na življenje.
Bodimo pozorni, kaj spuščamo vase, saj se znotraj nas (pre)oblikujejo (novi) zapisi, ki bodo (od)ločilni za izbiro smeri. Strah in okovanost ali ljubezen in svoboda človeka, ki nam priprada po naravnih zakonih?

Za več odločnosti in življenjske moči, za pogum in premike naprej bo v noči na sredo v znamenje ovna in svojega doma prestopil Mars. Naj nas njegova moč ne zavede, naj se ogenj ne razplamti skozi konflikte in borbe.
Ostanimo iskreni, plemeniti in sočuteči do vseh živih bitij. Naj nam Marsova moč pomaga usmerjati naše luči k viziji prihodnosti, ki gori v našem – Jupitrovem “tretjem očesu”.

V svoj čutni dom, zemeljskega bika, se že odpravlja lepotica Venera. Pred odhodom iz znamenja ovna, v katerem nam je pomagala iskati ljubezen do sebe, ustvarjalni pogum, darove samoozdravljenja, bo opravila pogovor še z velikima dvema; Saturnom in Plutonom. Podpora časa za vse nas je tu, ji pravi Saturn, zato se očistimo zavisti in globokih strahov zapuščenosti, nam sporoča Pluton.
Kaj njen sobotni prehod ob 16:45 v bika pomeni za nas?
Seveda v sozvočju z našimi “rojstnimi” energijami Venere – drugega energijskega centra znotraj nas, bomo uravnovešali čutnost, lepoto dotikov, uživali v stiku z zemljo, objemi z drevesi, se radostili pomladi, ljubezni in negovali odnose na način, ki osrečuje nas in nam drage ljudi, živali, rastline.

Luna bo ves teden v padajoči fazi drsela proti ponedeljkovem mlaju in nas skupaj z retrogradnim Merkurjem usmerjala k spuščanju bremen ter umikanju od zunanjih motilcev.
Pojdimo vase za vse nas, ki potujemo skupaj povezani.
Naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.
Tako se že barvamo v naravi na Krasu.

V noči na ponedeljek bomo krepili moči v duetu Marsa in Plutona. Merkur bo ob 03:14 prestopil v bika, da bomo misli prelivali skozi telo. Sonce in Jupiter nam bosta odpirala vizije prihodnosti. Luna v ribah bo intuitivno občutila vse te premike.

V torek se bo še krepila moč naših novih misli in vzorcev, ki se bodo prelivali z močjo energije življenja skozi telo. Venera iz ovna bo čutila podporo časa s Saturnom v prizadevanjih, da cenimo sebe in svoje ustvarjalne talente. Luna bo ob 23:39 prestopila v ognjenega ovna.

V noči na sredo, ob 01:17, bo Mars prestopil v ovna in občutek poguma, ognenih porivov iz korenin bo tekel v nas z vso močjo. Ohranimo plemenitost in sočutenje do vseh živih bitij. Usmerjajmo strast v projekte in vizije prihodnosti, ki gorijo v nas.

Četrtek bo nekoliko mirnejši dan v smislu sprememb in medsebojnih spodbujanj energij znotraj nas. Z Luno v ovnu ob podpori Saturna bomo usmerjeni v delovanje, ki bo kljub ognju našlo stabilnost smeri. Čustva bodo vroča, a v okvirih primernosti prostoru in času.

V petek bo Luna – po jutranjem praznem teku in nemiru – ob 08:22 prestopila v znamenje bika, v katerega bo že vabila lepotico Venero. Le-ta bo čisto na koncu znamenja ovna potrebovala še zadnje očiščenje nizkih strasti zavisti ali prastarih občutij zapuščenosti. Verjemimo vase.

Sobota bo dan za prizemljenost, a na drugačen način. Luna iz bika bo v svoji padajoči mirnosti drsela proti Uranu, ki kot planet prebujenja vedno izziva z nemirom ali prebliski drugačnosti. Venera bo ob 16:45 prestopila v svoj bikovski dom. Večer bo primeren za čaščenje ženskih čutnih energij.

Nedelja bo ognjena in strastna v moškem principu. Usmerjajmo svoje moči v vizije prihodnosti, Mars se bo dotaknil Jupitra v ovnu. Luna bo prebudila Merkurja in Plutona, da bomo z močjo misli umirjali čas in (pre)nizke strasti. Ob 19:22 pa bo prestopila v lahkotnejšega dvojčka. Naj nam bo lepo.