Spontanost gibanja je življenje – Šamanu Marsu in Neptunu

Eden mojih večjih izzivov je bilo živeti intuitivno spontanost otroka in preživeti. To se mi je kazalo kot misija nemogoče že v ranem otroštvu, saj moji notranji občutki (pre)občutljivost), želje, hrepenenja, vzgibi, niso bili skladni z avtoritativnim moranjem, ki ga je bilo tako zelo veliko, da sem sebe izgubljala v njem.
Otrok pa instinktivno naredi vse, da bi preživel, bil varen in sprejet.
To me je v odrasli dobi pripeljalo do izgorelosti in bolečin v telesu.

Mars in Neptun nista drug drugemu dala dovoljenja in podpore zaživeti intuitivne spontanosti v gibanju, aktivnosti in obenem sprejetosti, varnosti ob počitku, umirjanju, sanjarjenju, verovanju.
Ločeval ju je prastari strah genetike, ki ni zaupal v življenje, v njegovo čarobnost samo po sebi.

Avtoritativni sistem nas od malih nog v različnih oblikah ropa spontanosti, čarobnosti, čudenja, domišljije otroka in vse to prestavlja samo v pravljice, ki naj ne bi bile mogoče v realnosti.
Tako nas ločuje od samega sebe, od našega božanskega dela.
V zameno za navidezno varnost sistem iz nas črpa energijo in dih življenja ter nas trga od zemeljskega dela.
A danes to prepoznavammo in zmoremo v zavedanju delovati drugače, povezovati prvi in deveti energijski center, Marsa in Neptuna.

Še posebej te dni, ko se Mars in Neptun objemata (danes v sredo ob 08:32 na 24 stopinj znamenja ribi), nam energije ponujajo zaživeti spontanost življenja, če le – s sebi izbranimi koraki – izstopamo iz sistema in dajemo prostor sebi.
Ko tako topimo prastare strahove ločenosti, krepimo zaupanje v nas same kot duhovna in zemeljska bitja.

Sama te dni delujem spontano, da oblikujem nove poti v telesu in duhu.
Jutra so namenjena meni, že dolgo brez budilke, stanje med spanjem in popolno budnostjo je najdragocenejše. Ko nežno prebujam Neptuna, brez motilcev.
Raztezanje telesa teče spontano kot se giblje samo, brez pravil, zunaj na travi, ob materini dušici in zvokih narave. Ure ni, ko vstaja še Mars in bosa na travi čutim pritok energije od spodaj navzgor.
Dan je poln opravil, a tečejo spontano in tekoče, po občutku. Delujem intuitivno, ne glede na dogajanje in nenehno spreminjanje.

Veliko korakov je že narejenih stran od sistema, da sem (smo) lahko s seboj; veliko dvomov, strahov že raztopljenih, še posebej, ko intuitivna spontanost preseneča z darovi, ki jih ne zmore ponuditi nobena vpetost v sistem. Raste zaupanje v nas same.
Veliko je še za premakniti, očistiti, zaceliti in uravnotežiti v meni, v vsakem od nas.
A danes je dan, posvečen njima, Marsu in Neptunu, ki sta v duetu glasnika šamanskih moči v vsakem od nas.
Bodimo sami svoji šamani, čisti v duhu in močni v telesu. 💚☘️
Jasmina.