Merkurjevo retrogradno igranje

Merkur se komaj opazno premika retrogradno, še vedno je na stopinji obrata, 4 stopinji znamenja dvojčka. In jaz včeraj, v sredo, namenjena, da nekaj napišem o njem. Vem, da že ga poznate v retro vlogi, ampak naj bo pomemben.
Sedim za računalnikom, v meni množica misli in obenem nič.
“Ja, tu sem, da pišem o tebi ti naš mali-veliki um.”
Vdihnem in pogledam svoj dolgi spisek opravil, nakracanih na listu, ki čakajo. Uh. Grem na mail in tako kot vsak dan vidim množico neprebranih sporočil, na mizi mi prostor jemlje kup papirjev, odprtih zadev. Nabira se spet kot že tolikokrat.
Moj Merkur je resda v raku, a v sebi nosi Marsa v dvojčkih, Urana, Plutona; cela reč, ki je ves čas na visokih obratih.
Tiskalnik ne dela že 14 dni, drugi ekran čudno utripa. Kaj zdaj?
To ni več zabavno.
Ne morem se pripravit k pisanju članka.
“Torej bo danes tisti dan, ko ne bom pisala o tebi, ampak bom v živo s teboj, Merkur?”
Če želim pospraviti fascikle od bilance, rabim še nekaj dokumentov natisnit. Počasi in globoko zadiham in iz mene zleze spontana potreba, da (tokrat pa res) korak po koraku, počasi uredim vse te male, a velike stvari za nazaj….
Pa gremo; zamenjam kabel od tiskalnika, obenem odmaknem mize, očistim prah, če sem že pod mizo (Luna je bila v devici), na novo vse povežem, tiskalnik čudežno dela, jaz ponosna na sebe, da znam in sem si vzela ta čas; nato stiskam dokumente, pospravim fascikle; lažje diham, saj gre.
Zložim račune, skušam urediti plačila. Spletna banka zahteva spremembe, ki jih odlašam že dolge mesece. Kličem, uredim, a odpovem nepotrebne storitve in kartice, končno. Še lažje diham.
Da bom lahko reklamirala ekran, rabim račun; odprem omaro in iščem; zraven zlagam, urejam in berem stare zapiske študija, predavanj. Začutim, da sem ravno to potrebovala ta trenutek. To so ti odgovori, ki bodo povezali moja razmišljanja, to moj um že vse ve, a zdaj dojema drugače. Ekran ne utripa več, hm.
Super, uredim izvlečke, vznemirjeno sporočim prijateljici to, kar sva iskali, te odgovore, tu so bili, v moji omari, a obenem v naju.
Uh, postaja tako zanimivo, poučno, lahkotnejše. Ura teče, jaz ne opazim.
Ja, to sem potrebovala ta dan. Članek o tebi retro Merkur se piše iz prakse. “Hvala ti mali-veliki um” Vem, to si ti v teh dneh. Pri vsakem od nas na svojstven način, a čutimo te vsi.
Pa bo res držalo. Da je zdaj čas, da uredimo svoje misli znotraj in zunaj (v zapiskih, predalih), izbrano izberemo po velikih čiščenjih, jih preoblikujemo za nov čas, v katerem že smo.
Merkur bo vse tja do 23. maja v dvojčkih, čas bo za vse, kar tudi pri vas diši po urejanju mnogoterih informacij in znanj znotraj uma.
Potem se Merkur ponovno premakne v bika, mi pa z mislimi v telo. Do 3. junija, ko se obrne direktno in gre že v tretje na isto pot skozi konec bika v znamenje dvojčka.
Se beremo še po njegovem nareku. Potem bo čas za nove vidne, zunanje premike.
Drugače kot doslej, zato zdaj ne hitimo naprej.
Naj nam bo lepo in bom res vesela komentarjev, kako vam gre.
Če ste seveda prebrali do konca. 💚☘️
Jasmina Krt.
Pa še tole; na listku piše pokliči Boštjana. In ravnokar mi zvoni telefon – kliče kdo drugi kot Boštjan…po kolikih tednih? 🙃😁