Intenzivni procesi v nas krepijo moč popolnega luninega mrka

Energije tedna od 09. do 15.maja 2022.
Poslavljamo se od vikenda nagajivo stoječega Merkurja, ki je pritegnil pozornost z negotovostjo, spreminjanjem planov ali postanki tam, kjer smo želeli hitreje. Že nekaj dni je na četrti stopinji znamenja dvojčka, na kateri se bo v torek tudi obrnil (navidezno) retrogradno.
Čas bo za vpogled vase, v svoje misli, ki se po velikih čiščenjih želijo izbrano izbrati, povezati, oblikovati v lahkotnejši pogled na smisel življenja. To bo “naloga” tokratnega Merkurja, ki bo ritenski vstopil ponovno v znamenje bika, da se naučimo misliti skozi telo.
Bodimo zavestno pozorni, kaj je usklajeno s harmonijo telesa in svetlobo, ki jo nosimo v sebi.

Nam v podporo pričakujemo pomemben premik v višjih energijskih centrih. Veliki duhovni vizionar Jupiter bo iz svojega ribjega doma v noči na sredo prestopil v znamenje ovna.
Ko zagori ogenj skozi “tretje oko”, se okrepi vizionarstvo, oživi modrost in intuitivno čutenje za odriv proti svetlobi, osebnem in kolektivnem razvoju, videnju širšega smisla.
Naj bo akcija pod Jupitrovim vodstvom akcija naše modrosti.
Dobrodošla je retrogradnost Merkurja ravno v tem času, da bomo močneje začutili notranji kompas in se zaprli za zunanje motilce. Sonce se bo dotaknilo severnega luninega vozla v biku, da okrepimo jasnost, samozavedanje in pot, ki je naša.

Se pa v teh dneh z naraščajočo Luno nezadržno premikamo proti popolnemu Luninemu mrku v prihodnjem ponedeljku v znamenju škorpijona.
Napetosti znotraj nas bo čutiti vse dni, želeli si bomo razrešitve bolečih situacij in velikih vprašanj. Odgovori bodo stopnjevali ali umirjali naša občutja in zunanja dogajanja kot valovanje nemirnega morja pred viharjem očiščenja.
Skušajmo se z retro Merkurjem potopiti v globine našega znanja, modrosti, miru in zavedanja, kdo pravzaprav smo v igri življenja.
V sobotnem popoldnevu bo Luna že prestopila v znamenje škorpijona, v katerem se bo dovršila njena polnost.

Vikend bo očiščevalno zdravilen po odpiranju ranjenih delov v ženskem in moškem principu vsakega od nas. Reka napetosti, pritiskov, zank, vprašanj in odgovorov se bo zlivala v ponedeljkov jutranji popolni lunin mrk.
Za več miru potujmo inutitivno ljubeče do sebe in drugih. In naj nam bo lepo.💚☘️
Jasmina

Ponedeljek bo napet in nemiren v čustvovanju in zahtevah, a pričakovanih premikov ne bo. Lunin krajec v znamenju leva, pritiski na vse strani in stoječi Merkur. Dihajmo počasi skozi telo, še posebej tam, kjer čutimo napetost.

V torek se bo Merkur obrnil (navidezno seveda), kar bo še naprej botrovalo nemiru, zmedi znotraj in zunaj nas. Počakajmo z odločitvami, planiranimi premiki, naj nas čas spontano potiska v njemu izbrane smeri. Luna bo že od noči v znamenju device, tudi čustva bodo vrteča in nepovezana z mislimi.

V noči na sredo ob 01.21 bo veliki vizionar Jupiter prestopil v znamenje ovna. Skozenj bo začela teči močnejša energija za konkretne premike in dosego ciljev, vizij na duhovnem ali materialnem področju. Luna v devici bo hitela premikati in delovati, njena kritičnost bo naletela na gluha ušesa.

V četrtek bo prestop Lune v znamenje tehtnice ob 08:34 omehčal napeto ozračje. Začutili bomo, da nam bo v pomoč, če se opremo na svoje lastna razmišljanja retrogradnega Merkurja in modrosti ter intuitivnost močnega Jupitra. V nas se bo krepilo zavedanje, kdo smo in kaj zmoremo.

V petek bo Luna v tehtnici nasprotovala Veneri iz ovna, ki bo hitela samo svojim željam naproti. Notranje nezadovoljstvo bo odpiralo stare rane v ženskem principu. Sonce bo doseglo stopinjo severnega luninega vozla, da se bomo še močneje zavedli svojega centra moči in poti, ki je prava za nas.

Sobotno dopoldne bo namenjenu čiščenju bolečih občutkov, ki nas vežejo na pretekla dogajanja. Ob 12:33 pa bo Luna prestopila v intenzivnega škorpijona. Vzemimo si čas za globino vprašanj in odgovorov in v svojem odmiku sprejemamo preteklost, sedanjost, prihodnost.

Nedelja bo čustveno nemirna, napeta, globoko očiščevalna, a pritisk kar ne bo popuščal. V ženskem principu bomo iskali možnost samoozdravljenja čustvenih ranjenosti. V moškem delu bo potekalo samospraševanje o notrani moči in samozavedanju. Koliko je še čiščenja, da bomo začutili notranji mir? Večer bo za trenutek umirjal napetosti, ki se bodo v bolj tekočem ritmu zlile proti popolnemu luninemu mrku. Umirjajmo prostor in čas.