Po mlaju ozdravljenja prepletamo energijo življenja in modrosti

Energije tedna od 04. do 10. aprila 2022
Veliki prelom pred 14 dnevi na točki pomladnega ekvinokcija, ko je Sonce naznanilo trenutek enakonočja in proces premagovanja svetlobe nad temo, je bil tokrat tudi eden največjih prelomov v mojem življenju.Zato tudi prvič nisem mogla napisati Energij tedna.
Ko zanihaš med življenjem in smrtjo, ko odteka energija skoraj do zadnjega diha, je vrtinec navzdol (pre)močan.
Te dni, po mlaju v ovnu, zavestno spoznavam, da je to bil in je še eden izmed ognjenih transformativnih procesov Feniksa, o katerem pogosto pišem. Ali Kironski proces zdravljenja največjih bolečin, ki smo jih potisnili v globine nezavednega.
Smo po t.i. Kironskem petkovem mlaju v znamenju ovna, ki nas je lahko skozi bolečine telesa in duha vodil skozi tunel proti ozdravljenju sebe in drugih; saj smo vsi povezani. Merkur iz ovna prehaja Kirona, v današnji nedelji objema že Sonce in zavedanje tega procesa se skozi solarni pleksus dviga vse do našega uma, zmoremo ga misliti, izraziti. Luna je že v znamenju bika, v svoji rastoči fazi občutja razliva skozi telo in v energijske centre, ki so izven naših fizičnih teles, a nas povezujejo z Zemljo in Nebom.

Te dni močno čutimo torkovo združevanje Marsa in Saturna, ki v duetu zmoreta veliko in (pre)več. Ko brezkompromisno energija pritiska na “gas in bremzo” življenja obenem, nas to lahko neskončno utrudi, nam vzame moči pod težo notranjih in zunanjih bremen ki se prepletajo v eno. Lahko nam ponudi počitek, premislek in modrost začeti še enkrat, a tokrat drugače? Naj bo v teh dneh v nas veliko spoznanj nedavnega mlaja v ovnu, ki bodo skozi um Merkurja poskušala izvleči moč in modrost iz te moške dvojice; da nas bo Mars spodbudil k premikom, Saturn pa napolnil z modrostjo.

Obenem že mehkobno vpijamo vase bližino Jupitra in Neptuna v ribah, v katere bo v sredo prestopila lepotica Venera, ki se bo po dolgih mesecih le uspela izviti iz primeža zanjo pregrobih energij. Njen razcvet v znamenju ribi bo naraščal do višin ekstremnega zaznavanja sanj, hrepenenj, sočutenj, nadčutenj in vizionarskih ustvarjalnosti. Če bomo le dovolj močni v prizemljenosti, da nas ne bo odneslo v iluzije. Vsak korak “lahko” ? zaživimo v svetlobni spirali višin ali temi globin. Počakajmo in čutimo, energije se zbirajo.

Konec tedna začenjamo z Luno iz znamenja raka, mehkobno, povezovalno. Njen nedeljski prestop v leva pa bo soočal prebujena Merkurja iz ovna in mogočnega Plutona, da znova in znova zažigata misli, ki s preteklimi spomini temnijo naša spoznanja, besede in delovanja. Ujemimo ritem narave na svojem osebnem nivoju bivanja in naj nam bo lepo. 💚☘️
Jasmina.