Ob napetem Ščipu prepletamo energijo življenja in radosti

Energije tedna od 14. do 20.02.2022. Čas odhajajočega vikenda nam je ponudil več sproščenega, mirnega diha. Luna v znamenju raka nas je povezovala z bitji, ki jih nosimo v Srcu v čutnosti in skrbi drug za drugega.
In že napredujemo proti tednu naraščajočih napetosti vse tja do Ščipa v znamenju leva. Po eni strani pričakujmo več pritiskov, da uvidimo in zjasnimo odgovore, po drugi pa moč energij, da delujemo, se izražamo, ustvarjamo in povezujemo.
Merkur v ponedeljkovem večeru ob 22:53 prestopa v znamenje vodnarja. Iz višjih dimenzij razmišljanja se bomo povezovali s telesom, da okrepimo energijo življenja, ljubezni in radosti.
Prihaja Sv. Valentin, ki prinaša ključ od korenin.

In še sta “ljubimca” v znamenju kozoroga. Močan Mars hiti k njej, lepotici Veneri, da se prepleteta in si podarita svoje sokove življenja. Začutimo ju v sebi, vložimo energijo moči v kreacijo.
Z brbotanjem in radostjo v svoji ustvarjalni “posodi plodnosti” (dva prsta pod popkom) spodbudimo svoje moči, da se osredotočijo na gradnjo “sveta”, ki si ga želimo. Naj Mars pazljivo objame Venero v sredo ob 15:28 v pričakovanju Lunine polnosti v znamenju leva ob 17:56.

Proti koncu tedna bo Luna umirjala vroče energije v pričakovanju še dveh energijskih dogodkov. V petek ob 17:42 bo Sonce iz vodnarja že prestopilo v sočuteče znamenje ribi.
V istem dnevu bo veliki vizionar in buditelj naših duhovnih modrosti Jupiter podprt z energijami še višjega energijskega centra, ki ga predstavlja Uran. Tisti Uran, ki je že nekaj let v zemeljskem znamenju bika, da nas prebudi in poveže s kozmično inteligenco. Del nje smo, teče skozi nas, odpirmo se za to visoko zavedanje.

Čaka nas prijeten vikend z Luno v tehtnici, ko bomo ustvarjali ravnovesje novih energijskih premikov. V dopoldanski nedelji bomo umetniki za krepitev starih odnosov, popoldan bo čutiti več neusklajenosti. Zato si vzemimo čas, da najprej začutimo harmonijo moškega in ženskega principa v sebi, da bo v njej plesal tudi naš “zunanji” svet. Naj nam bo lepo.

V ponedeljek bo dopoldan Luna še v raku, čutili bomo več čustvenih napetosti. Ob 12:17 bo Luna prestopila v znamenje leva in v nas prisgala ogenj življenja. Ob 22:53 Merkur prestopa v vodnarja, da se bomo odprli v besedah, mislih in dejanjih.

V torek nas čaka napet dan. Z Luno v levu, ki bo zahtevala pozornost in odgovore brez izmikanj, bomo lovili ravnotežje med čustveno usmerjenostjo v nove izzive ali iskanje varnosti v starih pravilih. Prihod Ščipa bo stopnjeval napetosti do vrelišča.

V sredo bomo potrebovali veliko miru v telesu in srcu. Posvetimo se prepletu Venere in Marsa, ki se bo zgodil ob 15:28 ob pričakovanju Lunine polnosti v znamenju leva ob 17:56. Naj se napetosti razelektrijo ob povezovanju energije moči in ustvarjalnosti. Moški princip naj bo nežen do naše ženskosti. Ob 21:42 bo Luna prestopila v devico.

V četrtek si vzemimo čas za umirjanje. Z Luno v devici se posvetimo drobnim opravilom, poslušajmo svoje ustvarjalne talente. Pojdimo v naravo, stopimo na zemljo, povezujmo se z živalicami, negujmo svoje telo.

V petek pričakujemo dva dogodka. Sonce bo ob 17:42 iz povezovalnega vodnarja prestopilo v znamenje ribi, kjer se sodelovanje pretaplja v sprejemanje in sočutenje na globjem nivoju bivanja. Tam zgoraj se bosta povezala nosilec duhovnih modrosti Jupiter in Uran in nas potisnila na višje nivoje zavedanja.

Sobota bo prijetna, posvetili se bomo harmoniji znotraj in zunaj nas. Luna bo ob 04:50 prestopila v znamenje tehtnice. Morebitne nesporazume bomo razreševali blago, s pogovorom. Bodimo pozorni na pritisk, tudi posesivnost moškega principa nad mehkobo Venerine nežnosti, da se ne bo umaknila v samoto.

Nedeljsko dopoldne bo umirjeno, primerno za krepitev starih odnosov na različnih nivojih. Popoldan bo že čutiti več napetosti, težko se bomo pogovorili. Umirimo moč moških zahtev in odgovornosti, raje oživimo radost ženskih energij. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.