Čustvena intenzivnost lunine polnosti preizkuša naše moči

Energije tedna od 17. do 23. januarja 22.
Večerna nedelja odhaja in še globoko diši po dotiku Sonca z velikim čistilcem Plutonom. Bog podzemlja je v našem centru moči – Solarnem pleksusu zažigal ekstremne spomine na boj svetlobe in teme, življenja in smrti, ko nismo zmogli izbirati, a je bilo izbrano brez kompromisov. Izkusiti smrt blizu sebe ali transformacijo v sebi in znova živeti, najti svoj novi Jaz, to ponuja ta čas.

Luna potuje po znamenju raka in do meja čustvene znosnosti pritiska na najglobje travme, ki iščejo pot k razrešitvi. Tudi ona se bo tik pred polnostjo iz oči v oči srečala z Bogom podzemlja Plutonom.
Zmoremo tokrat dovolj globoko očistiti rane in zdržati to bolečino? V imenu življenja in njegove “druge strani” ?
Ko bomo trn potegnili iz naših teles, odpustili drugim in sebi, bomo pomirili celo reko naše genetike. Bomo zmogli umiriti čustven nemir in skozi tunel “drame” začutili dar in moč ozdravljenja?

Ščip bo nastopil v noči na torek ob 00:48 na 27. stopinji znamenja raka. Ob globokem vdihu sprejmimo čas, ki nas ob prisotnosti Plutona pripravlja na prestop luninih vozlov v znamenje bika in škorpijona, v noči na sredo, 19. januarja. Vladarja obeh – retrogradna Venera in Pluton nakazujeta smer novih tektonskih osebnih in kolektivnih preobrazb na nivoju vrednot.

Dihajmo v ritmu retro Merkurja, ki bo premleval že doživeto, videno, slišano in izrečeno. Čas je namenjen reviziji znotraj sebe, ko bomo iz nešteto prebliskov v umu prerazporejali delčke v čistejše slike vizij za prihodnost. Očistimo delovni prostor, predale z zapiski, zaključimo nedokončano, ponovno pokličimo, obiščimo, se pogovorimo, previdno, z občutkom.

V noči na četrtek, ob 03:38, pospremimo Sonce izza zidov kozoroga v zračno znamenje vodnarja. V sebi in skozi zunanja zrcala bomo iskali svojo avtentičnost, se povezovali s podobno mislečimi in iskali rešitve za vsa živa bitja sveta, za celoto. Ujemimo to visoko različico vodnarskih energij, ki jih bo Sonce osvetlilo v nas.

Konec tedna bo z Luno v devici pomagal retro Merkurju pri čiščenju in sortiranju drobnih malenkosti, ki krojijo naš svet. Nedeljska Luna v tehtnici bo iz nas potegnila željo po druženju in harmoniji. Merkur se bo dotaknil Sonca v vodnarju, da razsvetlimo misli, preden se ponovno umakne v kozoroga.
Naj nam bo lepo.☘💚
Jasmina.

V ponedeljek se bo Luna iz znamenja raka že približevala polnosti. Dopoldan bomo umirjeni, proti popoldnevu in večeru se bodo stopnjevale napetosti, ki bodo klicale k razrešitvi. Pojdimo skozi tunel bolečih spominov tudi v konkretnosti. Luna bo v opoziciji s Plutonom ob 22:07.

V noči na torek, ob 00:48, se bo dovršil Ščip v raku. Čustvene drame bodo prinašale možnost transformacije teže v bližino in nežnost do sebe. Preizkušnja bo prinesla darilo, zato ne pobegnimo od jasnosti svojih občutkov. Luna bo ob 05:02 prestopila v leva, dan bo nemiren v razumevanju sebe in drugih. Luna bo v opoziciji z Merkurjem ob 21:39.

Noč na sredo bo nemirna, spanec bo lahko moten, prerahel, težko si bomo odpočili. Luna bo v izzivih z Uranom ob 02:11, nato s Saturn ob 08:18. Zjutraj se bomo prebujali čemerno, veselje z Luno v levu bo naletelo na ovire. Bolje nam bo šlo preko dneva.

V noči na četrtek, natančno ob 03:38 bo Sonce prestopilo v znamenje vodnarja. Da začutimo svojo iskrenost in se povezujemo s podobno mislečimi ob spoštovanju vseh oblik življenja. Luna bo v levu, od 09:15 v praznem teku. Ob 15:01 bo prestopila v devico, da bomo opravili tisočero malenkosti. Ne pretiravajmo.

V petek nas čaka prijeten in aktiven dan. Posvetimo so inovativnemu urejanju, sortiranju delčkov. Popoldan pa namenimo negi sebe, drobnim radostim, uživajmo v zdravi prehrani, poskrbimo za hišne ljubljenčke. Luna in Venera, ženski energiji, si bosta podporni.

V soboto lahko dan namenimo temeljitemu čiščenju in regeneraciji svojega telesa. Čez dan bomo imeli dovolj energije, zvečer raje počivajmo, da iz utrujenosti ne bomo nepotrpežljivi in ranljivi. Ob 23:02 bo Luna iz device prestopila v tehtnico.

Naj bo nedelja prijetna, povezovalna, harmonična. Kljub vsemu pa ne pretiravajmo v aktivnih zahtevah po druženju, umirimo čustvene potrebe. Čas je, da najprej premislimo, kaj je zares vredno za nas, pravi retrogradna Venera iz kozoroga. Merkur se bo dotaknil Sonca, da posvetlimo misli, preden se ponovno spusti v kozoroga.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Lahko se mi oglasite preko spletne strani ali pišete na info@jasminakrt.com.

Jasmina Krt, astrologinja z mednarodnim certifikatom ISAR – International Society of Astrological Research, certificirana Intuitive and Success Coach – Association for Energy Psychology