Vikend v čast Boga Sonca – Božič

Vikend od 24. do 26.12. Na Zimski solsticij se je rodilo novo življenje. To je naravni začetek novega ciklusa, ko se ostareli “Sončni kralj” poslavlja in se rodi novo, mlado Sonce z novo močjo in lučjo.
To je astrološko čas, ko Sonce prestopi v znamenje kozoroga, da ogreje zemljo in v njej začne brbotati novo življenje, še nevidno našim očem.

Mi se ta konec tedna pripravljamo na praznovanje v čast Boga Sonca ali Božiča kot praznika luči, upanja in novega življenja. Potrebujemo veliko tišine v umu, odmika in miru, saj tam zgoraj ravnokar iz ekstremnih napetosti odhajata Saturn in Uran, ki zrcalita velika nasprotovanja med starim in novim, mitološko med očetom in sinom. V vseh nas in na kolektivnem nivoju človeštva čutimo “prepad med dvema svetovoma”.

Ne sodimo, smo v enem najodgovornejših časov za vse človeštvo sveta. Zato čistimo v svojih globinah, na Božični dan bo retrogradna Venera ponovno v objemu Plutona.
Premikajmo se intutivno skozi ta poseben čas.
Luna bo v znamenju device, naj nas radostijo drobne pozornosti. Prižgimo Luči, da se združijo v objem svetlobe za vse nas.
Miren Božič nam želim.☘💚
Jasmina.

V petek

bomo že v pričakovanju novega rojstva in upanja. Luna bo ob 09:24 prestopila v devico in skrbno pripravila vse za Božični večer. Tako ženski kot moški princip bosta prizemljeno povezovala občutke in naša hotenja. Naj bodo to trenutki miru in harmonije.

V soboto,

na dan Božiča, bo lepotica Venera v svojem retrogradnem plesu skozi hladne sobane kozoroga znova pohitela Plutonu v objem. Da začuti svojo gorečnost in strast, da za vse nas zažiga stare vrednote in se odpira novim občutkom iz telesa in srca. Luna bo v devici, mi pa tihi in skromni.

Nedelja

bo še en praznični dan. Z Luno v devici v praznem teku si vzemimo sproščujoč čas, pojdimo v naravo, opazujmo drobne malenkosti, spremembe, njene zvoke, premike in se umirjajmo. Naj nas vodi intuicija. Ob 17:23 Luna že restopa v znamenje tehtnice za več harmonije. Naj nam bo lepo.