Rojstno novega življenja – Zimski solsticij

V mogočnih energijskih dogajanjih tega leta pričakujemo rojstvo novega Življenja, katerega skrivnost pozna narava v svoji spontanosti. Njen vdih in izdih je te dni počasen, da ob šibki moči Sonca ohranja minimum energije za nov ciklus, ko bo svetloba zaustavila temo in močneje prižgala svoje Luči.
Staro Sonce se ob podpori Jupitra poslavlja in pripravlja na obrat, rojstvo mladega Sonca, ki nastopi v torek 21. decembra ob 16:59. To je trenutek nastopa Zimskega solsticija in prestopa Sonca v znamenje kozoroga.
Nov razvojni cikel nas bo vodil naprej skozi iskanje ravnovesja med starim in novim. Globoko in še globje, saj bomo prevrednotovali naše vrednote in doživljali velike spremembe na pomembnih področjih našega zemeljskega bivanja, varnosti, čutenja.
Zimski solsticij namreč “prihaja” v času, ko se še tretjič in zadnjič v polnih močeh izzivata Saturn in Uran. Iz mitoloških zgodb imata neporavnane račune med očetom in sinom, med (ne)sprejemanjem novega ob podpori starega.
Izpit še ni položen, zato tudi sami čutimo v sebi velike razklanosti in na nas je iskati možnost sporazumevanja in obenem razvoja.
Sam trenutek Solsticija še poudarja veliko zgodbo tega in prihajajočega časa. Kako sleči stara prepričanja, vrednoste, vsiljene želje, kako sprejeti boleče procese spuščanja in zaupati v nov čas, (p)ostati srčni, sočuteči, poskrbeti za sebe in vsa bitja narave, ohraniti mir ?
Luna bo vsa nežna in mehka na koncu znamenja raka, Pluton z retrogradno Venero pa v hladnem, a znotraj vročičnem kozorogu. Izzivi tečejo skozi Srca vseh nas in Zemlje kot celote, čutimo pritisk tam, kjer bi želeli ostati varni in zaščiteni.
Kako najti ravnovesje, radost in moč?
Poskusimo intuitivno potovati skozi ta čas. Jupitrovo leto prihaja in še dober teden nas loči od njegovega prestopa v znamenje svojega ribjega doma, kjer ga že čaka sovladar Neptun.
Zato se dvigajmo višje, prebujajmo svoje vizije in sanje, poslušajmo duhovna sporočila, a ostajajmo prizemljeni, v iskrenem občutenja svojih teles.
Ja, lepoto lahko živimo na Zemlji.
In naj nam bo lepo v povezovanju naših Luči.☘💚
Jasmina