Od Ščipa stopamo proti velikemu obratu – Zimskemu solsticiju

Od sebe spuščamo že četrto adventno nedeljo in se v soju polne Lune v znamenju dvojčka premikamo proti enemu najpomembnejših trenutkov leta v veliki spirali življenja.
Luna razsvetljuje, jasni ter množico informacij skozi Sonce “na Zvezdi v očesu velikega Zmaja” sestavlja v velika videnja, spoznanja, ob podpori modrosti in resnice Jupitra.

Dogaja se tudi v drugem ženskem principu, ki nas vleče v vrtince čiščenja, strasti ter videnja svetlobe v temi.
V odhajajoči nedelji se v retrogradno smer obrača Venera (do konca januarja 22), ki nas v magičnem duetu s Plutonom spodbuja k eni najtemeljitejših transformacij vrednot in želja, ki smo si jih kot maske sprejetosti nadevali v dolgi vrsti življenj. Več v članku Lepotica in Zver v spodnji objavi.
Zažigajmo vse, kar diši po manipulaciji in se odprimo za iskreno lepoto ter sočutečo ljubezen. Korak po koraku, za rojstvo pristnih ženskih moči in vrednot, ki jih nosimo v srcu.

Obenem te dni pričakujemo rojstvo novega Življenja. Narava diha počasi, da ob šibki moči Sonca ohranja minimum energije za nov ciklus, ko bo svetloba zopet premagala temo.
Staro Sonce se ob podpori Jupitra poslavlja in pripravlja na obrat, rojstvo mladega Sonca, ki nastopi 21. decembra ob 16:59.
To je trenutek nastopa Zimskega solsticija in prestopa Sonca v znamenje kozoroga. Več o tem že kmalu.

Mi pa se pripravljamo na praznovanje v čast Boga Sonca ali Božiča kot praznika luči, upanja in novega življenja.
Potrebujemo veliko tišine v umu, odmika in miru, saj bomo te dni še tretjič in zadnjič priča ekstremni napetosti med Saturnom in Uranom, ki zrcalta izzive in razklanosti med starim in novim. V vseh nas in na kolektivnem nivoju človeštva.
Na Božični dan bo retrogradna Venera ponovno v objemu Plutona. Premikajmo se intutivno skozi ta poseben čas.
Naj nas polni upanje in tiha radost, poveže in prebudi naša Srca. Prižgimo Luči, da se združijo v objem svetlobe za vse nas.
Naj nam bo lepo.💚☘
Jasmina.
Foto: Vzhajanje Sonca po jutranji polni Luni.

V ponedeljek
bomo po ščipu z Luno v znamenju raka bolj čustveni, kar ne bo usklajeno z dogajanjem. Sonce bo podprto z modrostjo in vizijami Jupitra, Merkur in Uran bosta sestavljala novodobne načrte in nas prizemljila.

V torek
pa nastopa eden najpomembnejših trenutkov leta v spirali življenja. “Staro” Sonce umira in prepušča svoj prestol “mlademu” Soncu, ki se bo odločno postavilo svetlobi v bran. Tu smo, na obratu in v novem ciklusu, Zimskem solsticiju, ob 16:59, ko Sonce vstopa v znamenje kozoroga, ko se prižiga nova Luč. Še kako jo potrebujemo v tem času. Luna bo iz raka ob 22:59 prestopila v leva.

V sredo
bomo z Luno v levu svetili in se ob podpori Marsa iz strelca veselili novega ciklusa, vizij in modrosti. Bodo pa zvečer vzplapolala čustva v ekstreme, saj bomo v občutenju in pričakovanju še tretjega velikega izziva med Saturnom in Uranom, starim in novim.

V četrtek
se bodo sami vase umaknili vsi planeti. Prostor bo prepuščen velikima dvema, Saturnu in Uranu, ki bosta izzivala čas v merjenju moči in iskanju ravnovesja med starim in novim. Umirjajmo um, čustva in telo, saj s tem umirjamo kolektivne energije. Njun “eksakten” kvadrat prihaja v petkovem jutru.

V petek
bomo že v pričakovanju novega rojstva in upanja. Luna bo ob 09:24 prestopila v devico in skrbno pripravila vse za Božični večer. Tako ženski kot moški princip bosta prizemljeno povezovala občutke in naša hotenja. Naj bodo to trenutki miru in harmonije.

V soboto,
na dan Božiča, bo lepotica Venera v svojem retrogradnem plesu skozi hladne sobane kozoroga znova pohitela Plutonu v objem. Da začuti svojo gorečnost in strast, da za vse nas zažiga stare vrednote in se odpira novim občutkom iz telesa in srca. Luna bo že v devici, mi pa tihi in skromni.

Nedelja
bo še en praznični dan. Z Luno v devici v praznem teku si vzemimo sproščujoč čas, pojdimo v naravo, opazujmo drobne malenkosti, spremembe, njene zvoke, premike in se umirjajmo. Naj nas vodi intuicija. Ob 17:23 Luna že restopa v znamenje tehtnice za več harmonije. Naj nam bo lepo