Od prve adventne nedelje drsimo proti Sončevemu mrku

Energije tedna od 29.11. do 5.12.2021. V zadnjem novemberskem vikendu in prvi adventni nedelji nam je narava pokazala “mokro” čiščenje v njenem vsakoletnem spontanem sprejemanju umiranja, transformacije in ponovnega rojstva.
Sonce in Merkur, ki odražata del energij na Zemlji, sta že tesno objeta v znamenju strelca. Povezanost korenin z modrostjo telesa in uma ter vizijo neba nam odstira prehod skozi nova vrata.
Po sobotnem Sončevem mrku, ko bo ob Merkurju s Soncem v strelcu objeta tudi Luna, bomo korak po koraku začutili ta proces znotraj nas.
Kljub ekstremno izzivalnem letu 2021, ki se počasi izteka, bo znova tu pot – skozi osebne in kolektivne tunele – v nov ciklus življenja, v nov čas.

Ob prepletu telesa in uma, nas bo vera v naše moči in moč verovanja v materializacijo sanj ter sočutenja na Zemlji – s podporo med Marsom in Neptunom – polnila v prihajajočem tednu.
V drsenju proti mlaju in mrku bomo sprejemali znanja in modrosti Saturna.
Venera z Neptunom bo naše stare talente povezovala z radostjo ustvarjalnih navdihov, ki bodo prihajali skozi sanje in odmike od ekstremnih dogajanj.
Spuščajmo se v globine ženskih energij stran od nemirnega brbotanja in umetno zrežiranih ustrahovanj. Tako se bomo dvignili nad zunanja iskanja prave poti, katere smerokazi so vedno v nas.

Luna bo že v petkovem dnevu prestopila v znamenje strelca in se v soboto ob 08:42 združila s Soncem v mlaju in mrku obenem. Naj bo prihajajoči vikend umirjen čas, ki nas vodi proti prazničnim dnem, ko bomo s Svetim Miklavžem že odpirali pot svetlobi življenja. Več o mrku pa kmalu. Naj nam bo lepo.

V ponedeljkovem
zgodnjem jutru se bosta objela Sonce in Merkur v strelcu, da povežeta um in telo v skupnih zaznavah vizij in potrebnih dejanj. Čutili bomo moč verovanja ali vero v svoje moči s podporo Marsa in Neptuna. Luna bo ob 09:54 prestopila v znamenje tehtnice.

V torek
bo dan usklajen in prijetno povezovalen. Misli bodo strukturirane, pretekli talenti se bodo prebujali ob navdihih sanjavega Neptuna z Venero. Luna bo še v znamenju tehtnice.

V noči na sredo
bomo čutili podporo v sebi in modrost iz centra telesa. Saturn bo spodbujal Sonce iz strelca. Luna bo vse do 12:55 v strelcu v praznem teku. Nato se bo spustila v globine škorpijona, ki jih v tem času tako dobro poznamo.

V četrtek
bomo po nočnih čustvenih vznemirjenjih iskali svojo tišino v odmiku in navdihu, tišini, predaji naravi in njenemu ritmu. Izpirajmo vso nečistočo občutkov in se predajmo magičnemu večeru. Spuščajmo, saj smo blizu mlaja in mrka obenem.

V petek
naj bo dan globoke tišine in miru. Čistimo se na vseh nivojih, lahko se postimo. Pijmo veliko izvirske vode, naravnih čajev, manj govorimo. Naj bo dopoldan z Luno v škorpijonu in praznem teku preživet v meditacijah, ki so nam blizu. Nadaljujmo tudi po vstopu Lune v strelca ob 13:12.

V soboto
se bosta ob 08:42 objela Luna in Sonce v mlaju in Sončevem mrku, ki pri nas ne bo viden. Luna se bo ob 13:42 dotaknila še Merkurja in korak po koraku bomo začutili, da se odpirajo vrata na nove poti.

V nedeljo
naj bo dan še počasen, a prežet z optimizmom. Tja do 12.30 bo Luna še v strelcu in praznem teku. Njen prehod v znamenje kozoroga pa nas bo čustveno odmaknil in nam povečal potrebo po odgovornem delovanju in stopanju na poti, ki so prave za nas.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.