Umik v globine preizkuša čistost telesa in uma

Smo v najtemnejšem delu leta, v katerem je čas za odmik v svoje globine in znotraj njih umirjeno premlevanje, čiščenje spominov, nežno dotikanje sebe. Čas za odgovore in občutenje, kaj nas energijsko polni in kaj izčrpava, kaj nas iskreno radosti, pa čeprav je tako posebno, unikatno. Tam zgoraj in tu spodaj so energije spodnjih energijskih centrov Zemlje v vodnem znamenju škorpijona, Venera pa se je umaknila v varnost kozorogovih meja. Občutimo telo, v njem so vsi odgovori. Tudi Merkur, vladar našega uma, se je potopil v škorpijona, da bo bližje občutkom. Gremo “into-it”, v intuitivno zaznavanje.

V nas in okrog nas, v odnosih, osebnih zgodbah in ekstremnih dogajanjih na celotni Zemlji, pa se pripravlja še zadnje, tretje soočenje velikih dveh, Saturna in Urana ob koncu leta. Da ostajamo budni, zavestni iskanja točke ravnovesja med njima, nas opozarjajo tudi drugi planeti, deli naših energij in prelomna dogajanja. Že se bližamo Luninemu in Sončevemu mrku, ki bosta pretresala čas, o tem več prihodnjič.

V tem tednu rastoče Lune se bodo napetosti stopnjevale skozi premike Marsa in Merkurja v škorpijonu, ki bosta najprej vznemirjala karmičnega učitelja Saturna, zatem Boga neba Urana. “Globinsko” bomo čistili postane energije v telesu in umu vseh okostenelih travm, spominov, strahov in bolečin. Vrhunec procesa bomo mnogi občutili sredi prihajajočega tedna, kar nas bo z luninim krajcem tudi čustveno vznemirjalo.

Po umirjanju, petkovem prestopu Lune v znamenje ribi in mehčanju Sonca, ko si bomo dovolili čustveno sprejemanje, prepuščanje ter obenem raztapljali omejitve ego principa, bomo pripravljeni na novo preizkušnjo. Merkur bo ob soočanju z vznemirljivim Uranom preverjal čistost visokih frekvenc našega uma in pripravljenost na izzive prihodnosti, ki negotovost jemlje kot priložnost stopiti iz kroga karmičnih zank. Bomo nemirni, raztrgani v mislih ali bomo v odmiku začutili povezanost s podobno mislečimi ter polni novih uvidov sprejemali čas, ki nam ponuja priložnost za odklop od starih okov in vznamirljivost novih začetkov? Ostajajmo prizemljeni, povezujemo se z zemljo, naravo in njenim ritmom, ki nas nežno potiska v transformacijo po meri Srca. Ga slišimo? Stopimo v svojo tišino. Naj nam bo lepo.
Jasmina

V noči na ponedeljek bo Luna prestopila v kozoroga, objela Venero, prebudila energije škorpijona in naše transformacije skušala povezovati s prihodnostjo po meri Srca in novih začetkov.

V torek lahko pričakujemo umirjeno dopoldne, popoldan pa se bomo že umikali v svoje globine. Čustveni pritiski ob dotiku Lune iz kozoroga s Plutonom bodo namenjeni čiščenju starih bolečin.

V noči na sredo bo Luna prestopila v znamenje vodnarja. Merkur se bo povezal z močnim Marsom v škorpijonu, naše misli bodo hitre in globoke, potrpežljivosti bo manj. Dan in večer bosta naporna, čaka nas premlevanje in občutki nesproščenosti, ko ne zmoremo stopiti naprej.

Četrtek nas bo pretresal tudi čustveno z luninim krajcem. Želje po spremembah bodo vznemirjale čas, ko potrebujemo več odmika in miru. Poskusimo se sprostiti popoldan in zvečer z Luno v vodnarju.

V petkovem dopoldnevu bo Luna prestopila v nežne ribe, da se umirimo. Neptun bo mehčal naše meje ego principa. Dan bo namenjen počasnejšemu vdihu in sproščanju telesa.

Sobota bo čustveno mirna, skušajmo slediti željam srca. Uran pa bo preverjal čistost naših misli in pripravljenost, da stopimo na pot izzivov prihodnosti, ki negotovost jemlje kot priložnost stopiti iz kroga karmičnih zank. Umirjajmo um in se spuščajmo v telo.

Naj bo nedelja regenerativna, dopoldan počasna in nežna. Pripravimo si toplo kopel, pojdimo v naravo na meditativen sprehod. Malo pred 17 uro bo Luna že prestopila v ognjenega ovna in hitreje zavrtela čas.