Okrepljeni v zavedanju se umikamo v globine spominov

Energije tedna od 01. do 07. novembra
Korak po koraku se energije naše Zemlje spuščajo v globine. Stopamo v najtemnejši del leta vse do Zimskega solsticija. Najprej moški princip s Soncem, nato Marsom, ki je to soboto prestopil v svoje škorpijonske moči. V telesu že čutimo potrebo po odmiku, spuščanju bremen in čiščenju starih spominov. Naše misli se z Merkurjem še v znamenju tehtnice povezujejo z modrostjo vizionarskega Jupitra, zato v umu hitimo in si želimo naprej, a telo kliče k počitku. Povezanost med njima je tesna, sok življenja se pretaka od spodaj navzgor in obratno; iz višjih preko grlenega – Merkurjevega centra skozi Srčno čakro navzdol po telesu. Čas je za umik od zunanjega sveta v svoj notranji svet.

Poslušajmo te tokove, bodimo čuječi, odmaknjeni v samozavedanje. Naj nam narava pomaga do dotika s seboj, da začutimo moči miru, očiščenja, regeneracije in samoozdravljenja, ponovnega rojstva. Bog podzemlja Pluton, vladar škorpijona te dni brezkompromisno čisti strahove Merkurja iz naših misli, besed in spominov. Čas je, da se tudi z umom potopimo v globine, v prihajajočem nočnem petku ob 23:34.

Dihajmo globoko in mirno, čustvena vznemirjenja, skrbi in bremena predajajmo zemlji in njenim regenerativnim močem. Luna bo te dni iz znamenja device drsela preko tehtnice v škorpijona in se v četrtkovi noči ob 22:14 objela s Soncem v mlaju v škorpijonu. Spoj dveh nebesnih teles in preplet njunih energij, se bo zgodil na 12 stopinji škorpijona, blizu “višine energijske moči” Urana, obenem v opoziciji z njim ter ob prisotnosti velikih Zvezd, ki bodo vanju spuščale zgodbe znanj in moči. Še en magičen teden, predvsem za škorpijonske Duše, ki doživljajo čas na skrivnosten, magičen, strasten način. Odmaknjeno, a v samo njim poznani intenzivnosti. V današnji noči se odpirajo tančice med različnimi dimenzijami in svetovi.

Uran bo ob mlaju od Lune in Sonca terjal popoln mir in iskrenost, zato v čutenjih in hotenjih spuščajmo vse, kar ni naše. Naj ostane samo pepel starega in obenem seme novega rojstva po željah Duše. Ne pozabimo na lepotico Venero, ki bo iz vizionarskega brbotanja strelca v petek prestopila v varnost kozorogovih meja.
Prihajajoči vikend bo tako namenjen uravnovešanju novih energijskih premikov. Več ob koncu tedna, ostanimo te dni v magičnosti časa, ko se narava odpravlja k počitku. Naj nam bo lepo.

V ponedeljek,
na praznični dan spomina na mrtve, se bosta povezovala Merkur in Jupiter v skupnem znanju in zavedanju, kako iti naprej ali se najprej odmakniti v svoje svetove. Luna iz device bo iskala podporo za svojo pridnost.

V noči na torek
bo Luna prestopila v znamenje tehtnice, podprta od Saturna iz vodnarja nas bo spodbujala k harmoniji in tradicionalnim vrednotam. Pluton bo brezkompromisno čistil stare spomine in temne razmišljanja.

Sreda
nas bo napeljevala k harmoničnemu delovanju v odnosih in povezovanjih znotraj sebe. Popoldan bo nekaj ovir in pritiskov. Proti večeru se bomo pogovarjali mehko, prijazno, čas bo primeren za razrešitev morebitnih zapletov.

V noči na četrtek
bo Luna že prestopila v škorpijona, dan bo odmaknjen, spuščajmo še zadnja bremena in pričakovanja, ki niso naša. Bodimo iskreni do sebe. Mlaj bo nastopil ob 22:14 v opoziciji z Bogom neba Uranom, ki si želi, da se sprejmemo v svoji unikatnosti.

V noči na petek
bo Uran še pretresel naša čustvovanja in hotenja, da bo ostalo samo seme želja naše Duše. Venera bo ob 11:43 prestopila v znamenje kozoroga. Merkur pa malo pred polnočjo v globine škorpijona, v katerih bo Luna regenerirala svoje moči.

V soboto
nas čaka prijeten dan z Luno v ognjenem strelcu, ki nas bo v rastoči fazi spodbujala k aktivnostim in optimističnemu pogledu na dogajanje. Merkur in Venera v novih znamenjih se bosta podprla, da bomo začutili globoke želje in talente.

Nedelja
naj bo prijetna, vesela, prešerna. Vzemimo si čas za izlet, pojdimo v naravo, na bližnji hrib ali kam dlje, kamor nas vodi srce. Uživajmo in naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, astrologinja z mednarodnim certifikatom ISAR – International Society of Astrological Research, certificirana Intuitive and Success Coach – Association for Energy Psychology