Retrogradni Merkur čisti in uravnoveša – zadnjič v letu 2021

Tretjič in obenem zadnjič se je v letu 2021 za Zemljo in nas “obrnil” Merkur. Naš mali-veliki mislec, vladar uma, besed in dejanj, “sluga in pomočnik” Sonca, predstavnik grlene čakre Zemlje, že od 30. avgusta potuje po znamenju tehtnice. Vanjo je vstopil z veliko hitrostjo, se pred dnevi zaustavil in v torek 28. septembra obrnil retrogradno. Seveda z velikim namenom.

Že 6. septembra je prestopil prag svoje “sence”, kamor se bo vrnil v retro ritmu in se ponovno obrnil direktno.
Ker je naš um pogosto prehiter, telo oz. nezavedni del pa mu ne more slediti, ker še ni “pripravljeno”, je potreben Merkurjev obrat. To je čas, ko se zavrtimo v ponovnem premisleku, da lahko znotraj povezani in bolj gotovi stopimo naprej.
Čas, da mu v harmoniji sledi tudi telo, ko iz celičnih spominov “brišemo” stare okove in strahove.
Pokazali smo, da zmoremo.

Od 28. septembra smo retrogradni v znamenju tehtnice, zato stopajmo nazaj v iskanju ravnovesja, harmonije. Najprej v nas, nato zunaj nas.
Obračajo se plani, ideje, aktivnosti na strani “svetlobe in teme”, ker je ravnovesje porušeno zaradi pritiskov, manipulacij in igre moči ego principov v imenu vladati naravnemu redu življenja.

Naj se v tem času, ko se je Merkur pridružil retrogradnim velikanom – planetom in njihovim mogočnim energijam, očistijo in uravnovesijo ektremi tega prostora in časa.
Manipulativni vrtinci objemajo Zemljo in močno čutimo pritiske znotraj nas skozi telo in lomljenje starih prepričanj.
Premislimo znova, poglejmo globje, delujmo na drugačen način. Zemlja čaka, da uravnovesimo čas in delujemo v smeri Srca.

Poiščimo harmonijo v nas, povežimo se, podprimo v delovanju in iskanju priložnosti za drugačno prihodnost.
Vrnimo se v razmišljanju tja, kjer nismo bili dovolj pozorni in zavestni dogajanja, da bi prepoznali resnico.
Poslušajmo intuitivni glas in svoje telo. Priložnost je tu v jesenskih dneh od 28. septembra do 19. oktobra, pa še kak teden potem. Izkoristimo čas po svojih najboljših močeh.💚☘
Jasmina.