Obračamo misli in pogled z retro Merkurjem

Poslavlja se prva jesenska nedelja, v kateri Srčna čakra Zemlje spodbuja moški princip znotraj nas k aktivnosti in povezovanju Prepoznavamo prostor in čas v resnici, ki nas potiska na pot za prihodnost sveta v smeri Srca.
Ker pa je naš um pogosto prehiter, telo pa ni še “pripravljeno” v svoji polni moči, že tretjič in zadnjič v tem letu obračamo Merkurja. Prihaja čas, da se zavrtimo v ponovnem premisleku, delovanju in povezovanju. Da smo pozorni, zavestni, če in ko se ponavljajo pritiski, mmanipulacije, ki jih že poznamo. Vse tja do konca oktobra. Več o obratu Merkurja že kmalu.

Ta teden bo Luna v padajoči fazi umirjala čustveni ritem Srca in spodbujala vloge ostalih planetov. Sredi tedna bomo sredi napetosti, zato bodimo previdni. Ranjenost in borba proti njej zahteva več zavestnega delovanja, kar bo izziv za Marsa in Kirona. Sonce bo v noči na četrtek čutilo podporo Saturna. Bodimo si pozitivna avtoriteta, zgled drugim, verujmo v modrost Univerzuma, ki je v vsakem od nas.

Venera bo – kljub glavni vlogi Merkurja – pomembna igralka tega tedna. Njeno škorpijonsko brbotanje znotraj ustvarjalnih posod, radosti in želja bo intenzivno in strastno. Povezovala nas bo s sanjami in hrepenenjem po globoko predani ljubezni, naše želje bodo (pre)velike. Ob koncu tedna bo njena privlačnost še bolj magična in neustavljiva, saj bo zaplesala ples s svojim trenutnim vladarjem Plutonom. Naj teče strast skozi nas.

Stoječi Merkur se bo obrnil v torek 28. septembra na 25. stopinji znamenja tehtnice. Že v petek bo ponovno pred izzivom velikega Plutona, ki že skoraj stoji pred obratom v direktno smer. Pogumno objemimo prastare strahove in v njih začutimo svoje moči. Le tako se ne bomo ujeli v nove manipulacije.
Naj nam vikend z Luno v levu obarva čas z več veselja, ustvarjajmo iz globin Venerine radosti. V nedeljo urejajmo drobne malenkosti, jejmo zdravo in z Luno v devici več počivajmo. Že smo pred mlajem v prihajajočem tednu. Naj nam bo lepo.💚☘

V ponedeljek

je Merkur že stoječ, zato ničesar ne pričakujmo in bodimo pripravljeni na nepredvidljivo. Tudi Luna iz dvojčkov v izzivu z Neptunom bo povečevala čustveno zmedo in negotovost dogajanj.

V torek

bo Merkur že na retrogradnem potovanju. Luna iz dvojčkov bo povezovala um in modrost. Ob 15.34 bo prestopila v znamenje raka za več miru in nežnih objemov.

V noči na sredo

nas bo Lunin krajec nekoliko vznemiril, dopoldan bodimo ljubeči. Pazimo, da ne bomo koga prizadeli in obratno. Venera bo v globinah škorpijona iskala sanje in hrepenenje.

V noči na četrtek

bomo čutili več moči in podpore. Sonce bo v trigonu s Saturnom, mi pa sebi pozitiva avtoriteta, zgled drugim in mirni v zavedanju, kdo smo in kaj zmoremo.

V noči na petek

bo Luna prestopila v leva, Venera bo želela veliko. Popoldan bomo čutili nekaj tesnobe, Merkur se bo ponovno soočal s prastarimi strahovi. Večer bo pomiril dušo in telo.

Naj nas sobota

popelje v čudovit dan z veliko radosti in globokih ustvarjalnih navdihov. Venera bo izžarevala skrivnostno privlačnost, zato izkoristimo dan za ljubezen in povezanost.

V nedeljskem

dopoldnevu bo Luna prestopila v znamenje device. Čas bo za drobna opravila. Pripravimo si zdravo hrano, negujmo telo in več počivajmo. Naj nam bo lepo.