Enakonočje barva jesenski ritem narave

Po Ščipu in intuitivni Lunini polnosti se Sonce poslavlja od znamenja device. Narava in vsa živa bitja smo v pričakovanju energijskega ravnovesja med svetlobo in temo na Zemlji.

Večerna sreda 22. septembra nam bo ob 21:20 – s prestopom Sonca v znamenje tehtnice – prinesla jesensko enakonočje. Astrološko je to čas “jesenskega ingresa”, ki s svojo energijo barva dogajanje vse do Zimskega solsticija.
Postavitve, moči in povezave med planeti “tam zgoraj” kažejo na procese in razvojne priložnosti energijskih centrov Zemlje.
Njene energije tečejo skozi vsakega izmed nas na svojstven način oz v skladu z našimi osebnimi energijami rojstva in tega trenutka.

Kako jih lahko začutimo in zavestno uporabimo, da bomo delovali na čim višjem nivoju? To potrebuje ta čas naša Zemlja in vsi mi, ki si želimo živeti svobodno in radostno.

Spodbudno je, da v trenutku enakonočja dobro sodelujejo moške energije ali prvi, tretji in sedmi energijski center. Mars in Sonce sta mehkejša v tehtnici, a podprta s Saturnom iz vodnarja, kar nam lahko daje moč, pogum in zaščito.
Daj jih še okrepimo, se posvetimo svojemu telesu.
Bodimo veliko v naravi, telesno aktivni, čutimo povezanost z zemljo, svojimi koreninami, ki nam dajejo moč od spodaj navzgor.
Naj življenjska energija uravnovešeno teče skozi Solarni pleksus – naš center notranje moči.
Jejmo zdravo, pijmo izvirsko vodo, čistimo prebavni sistem, dihajmo “s trebuhom”, krepimo trebušne mišice.
Tako bomo zavestno čutili moški princip znotraj nas.
Bodimo si pozitivna avtoriteta, zgled sebi in drugim.
Raztapljajmo morebitne strahove, pritiske ter zaupajmo v duhovno podporo. Delujmo prizemljeno, zavestno, povezovalno, podporno, predvsem pa modro.

Znotraj mehkih, ženskih delov naše notranjosti ostanimo ljubeči, sočuteči in iskreni do sebe in drugih. Luna v znamenju ovna čuti izzive Merkurja in Plutona, Venera iz škorpijona se sooča z Uranom.
Ne pritiskajmo nase, ampak se vsakič znova vprašajmo, kako se počutimo in kaj potrebujemo, da bomo mirni, ne glede na zunanje ekstremne viharje življenja.
Ne ostanimo ujeti znotraj dramatičnih zgodb in čustvenih ran preteklosti. Čistimo globine vrtincev z namenom, da bo tokrat lahko drugače, mehkeje, topleje.

Pomagajmo sebi in vsem živim bitjem do harmonije življenja s pomočjo globokega znanja in vedenja. Merkur pred retrogradnostjo in Jupiter v času enakonočja delujeta povezovalno s pomembnih “pozicij”, ki nam kažejo pot.
Povežimo svoje različnosti in delujmo po najboljših močeh.
Za nas gre, za življenje in svoboden dih iz Srca; tukaj, zdaj in v prihodnosti sveta.💚☘
Jasmina.