V vznemirljivem ritmu življenja se bližamo nežnemu mlaju

Energije tedna od 5. do 11. julija. V vznemirljivem ritmu odhajajočega vikenda iščemo možnosti spuščanja starih meja in se obračamo v nove smeri. Bodimo v objemu narave, ki nam dviga in harmonizira energije ter vliva zaupanje v notranje moči. Naj bodo gozdovi, gore ali vode; izbira naj duša ter svobodnejši dih.

V tem tednu se bomo spuščali po brzicah odnosov skozi tolmune iskanja radostne iskre življenja proti nežnemu mlaju v znamenju raka.
Naj misli ne bodo naš gospodar, spustimo se globje v srce in telo ter višje v intuitivne zaznave. Merkur bo še tretjič na preizkušnji Neptunovih sanj, skrivnosti in zank. Dovolimo si biti to, kar čutimo v centru telesa, drugačni, avtentični, svoji in polni življenja, pravi Sonce v sozvočju z Uranom.

Venera bo – v obroču odnosov in spraševanj, kaj nas iskreno radosti in oživlja – plesala svoj ples v znamenju leva. Nesramežljivo ognjena in polna strasti bo s svojo lepoto izzivala staro in novo na svojstven način.
Bomo cenili staro “zlato” ali si dovolili vstopati v nove ustvarjalne vrtince, ki oživljajo Dušo in telo? Za Marsom iz leva bo zdaj Ona izzivalno prebujala velika dva, Saturna in Urana; le kdo ju še ne prepozna v svojem življenju?

Luna bo v padajoči fazi drsela proti znamenju raka, da se bo v noči na soboto združila s Soncem v čutečem mlaju. Skupaj bosta tiho objela naš notranji svet. Njune nežne energije bodo priklicale k sebi še Merkurja, ki bo skozi um naše Zemlje in nas prestopil v znamenje raka. Prihaja čas, ko bomo vsako misel najprej spustili v srce, jo napolnili z občutenjem in šele nato “oblekli” v besedo. Naj bo tako, spuščajmo čas in vsa bremena na poti do mlaja.

V ponedeljek

lahko pričakujemo nežen, čuteč in regenerativen dan. Luna iz bika bo iskala užitke v stiku z zemljo, naravo, pripravo in uživanjem dobre hrane. Privoščimo si masažo, počitek.

Že noč na torek

bo v čustvenem svetu živahnejša. S prehodom Lune v znamenje dvojčka se bomo polnili z množico misli in pretiravali na vse strani. Merkur iz dvojčkov bo ujet v Neptunove sanje, skrivnosti in zanke, zato umirjajmo um.

V sredo

bomo našli več čustvenega miru, a še bo brbotalo v nas. Odnosi bodo na preizkušnji z gorečo Venero v opoziciji z Saturnom. Bomo želeli oditi iz starih odnosov in postanih življenj, v katerih ni radosti? Ali bo strah premočan?

V četrtkovem jutru

bomo povezovali čustva in um, a najbolje bo spuščati množico vsega, kar nas bremeni in drži v starih okvirih. Bliža se mlaj in Luna bo ob 15:50 že prestopila v znamenje raka. Prebujenje v naši Veneri v kvadratu z Uranom nas bo vodilo v nove odnose in ustvarjalne strasti.

Naj bo petek

dan za nežno umirjanje, ki nas bo očistilo in pripravljalo na nov čas. Bodimo v naravi, v bližini morja, reke, jezera. Naš čustveni svet potrebuje pretočnost in spuščanje.

V noči na soboto

se bosta ob 03:16 čuteče objela Luna in Sonce v mlaju v znamenju raka. V trenutkih miru in tišine nežno povezujmo svoj notranji svet, hotenja in občutke življenja. Pozno popoldan bomo čutili pritiske starih spominov.

V noči na nedeljo

bo Luna prestopila v znamenje ognjenega leva in se pridružila Veneri in Marsu v vročem poletju. Uživajmo dan, ki nas bo popeljal v večerni prehod Merkurja v znamenje raka. Čas bo, da misli in besede spustimo v srce. Naj nam bo lepo.