Povezani spodaj in zgoraj stopamo proti Luninemu mrku

Energije tedna od 17 do 23. maja. Odhaja vikend z Luno v znamenju raka, v katerem smo se nežno privajali na nove energije. Zemljino Oko modrosti je v petek – skozi tunel vizionarskega vodnarja – vstopilo v modrost in intuitivnost svojega ribjega doma.
Jupiter bo do konca julija krepil naše zaupanje, sprejemal ekstreme sedanjega časa, odkrival smisel ter poti v nov čas. Odklepal bo stara znanja in modrosti, nas dvigal v višave božanskosti ter spuščal v vero in srčnost Srca.
Kako zelo potrebujemo njegovo podporo.

Z vsakim dnem smo namreč bliže stopnjevanju vrtečega se ritma, zato potrebujemo biti v sebi ter povezani spodaj in zgoraj.
V zraku že diši po prihajajoči t.i. “sezoni mrkov”, ki ji bo sredi junija sledil drugi energijski “spopad” ekstremnih različnosti sedanjega časa. Saturn in Uran bosta ponovno, tokrat drugič v letu 2021, pomerila svoje moči.

Zato v tem tednu krepimo moči in povezanost z inteligenco narave. Sonce iz znamenja bika že črpa moč naših prednikov iz centra Zemlje skozi Boga podzemlja Plutona. Potovalo bo preko ozvezdij Perseja in Plejad tako kot nedavno že Venera in skozi nas spuščalo mitologijo zgodb v duhu sedanjega časa.
V četrtkovem večeru bo Sonce prestopilo v znamenje dvojčka k Merkurju in Veneri, ki s pomočjo Saturna išče oporo in trdnost v v odnosih.
Merkur komaj opazno že zmanjšuje hitrost. Pot ga bo vodila v mrežo Neptunovih sanj, nekaj negotovih korakov naprej pa bo kmalu zastal v retrogradnem obratu konec meseca maja. Čas je, da povezujemo logični um in intuitivnost v globokem zavedanju.

Luna bo v tem tednu v svoji rastoči fazi hitela proti svoji polnosti, ščipu in obenem popolnemu mrku v znamenju strelca. Nastopil bo 26. maja in odprl moč, ekstremnost ter intenzivnost dogajanj prihodnjega meseca.
V teh dneh se povezujmo z energijo življenja in svetlobo našega višjega Jaza, da bomo trdno držali krmilo življenja. Spoj zemeljskega in božanskega smo, kar potrjuje tudi sodobna znanost. Verujmo v to povezanost in potujmo v zaupanju notranjemu kompasu, ki nas vodi k sebi domov.
Jasmina

V ponedeljek

nas bo jutranja Luna v raku povezovala in obenem razdvajala v svojih močnih občutkih. Ob 11:48 se bo Sonce povezalo z energijo moči iz samega centra zemlje, zato si zaupajmo in se okrepimo od znotraj. Ob 14:43 bo Luna prestopila v ognjenega leva.

V torek

dopoldan se bomo zavrteli v energijah izražanja in povezovanja. Luna iz leva pa bo v svojem prešernem veselju naletela na nasprotovanja. Čustveno bomo občutili veliko ekstremov in iskali točko ravnovesja med starim in novim načinom sprejemanja in delovanja.

V sredo

bo dan vesel, odprt in prijeten. Bomo pa stopnjevali dogajanje vse tja do večernega krajca. Poskušajmo združiti ognjeno čustvovanje in hotenja znotraj telesa, ki skušajo ohraniti stabilnost in center moči. Ob 23h bo Luna prestopila v znamenje device.

V četrtek

nam bo šlo dobro v odnosih, če bomo spoštovali zrelost in cenili varnost že vzpostavljenih povezav. Luna v devici bo usmerila pozornost v drobna opravila. Sonce pa se bo poslovilo iz zadnje stopinje bika ter zvečer prestopila v dvojčke, ob 21.36.

V petek

nas pričakuje energijsko razgiban dan. Čustveno bomo z Luno v devici zdaj prizemljeni, pa spet izgubljeni. Težko se bomo sporazumeli v besedah, bolje nam bo šlo v tišini. Sonce bo v kvadratu z Jupitrom iskalo svoje mesto in umirjalo valovanje.

V noči na soboto

bo Luna prestopila v znamenje tehtnice in se povezala s Soncem. To bo dobra popotnica za harmoničen in povezovalen dan. Vzemimo si čas za sproščenost in pojdimo v naravo. Pustimo misli naj se izgubijo v občutkih.

V noči na nedeljo

se bo Merkur ujel v Neptunovo mrežo sanj in nejasnih obrisov dogajanja. Spuščajmo logični um in ga povezujmo z intuitivnim občutenjem. Luna v znamenju tehtnice nas bo uravnovešala znotraj in zunaj, a ne ravno uspešno. Pomagajmo ji z notranjim mirom.

Jasmina Krt, Astrologinja z mednarodnim certifikatom ISAR – International Society of Astrological Research, Certificirana Intuitive and Success Coach – Association for Energy Psychology