Krepimo notranjo moč in se odpiramo za povezovanje

Za nami je energijsko podporni praznični vikend, v katerem smo krepili jasnost notranjega občutka o sebi ter se povezovali z močjo znanja iz globin naših prednikov. Nedeljski večer zaključujemo s prehodom Lune v znamenje zračnega vodnarja, v katerem bo prebujala navidezno stabilnost planetov v biku.

V mesecu maju bomo korak po koraku vstopali v več zračnega, intelektualnega in povezovalnega delovanja v tistih delih sebe, v katerih smo se dodobra prizemljili v podobi konkretnih oblik in dejanj.
Po levi že prehitevata hitri Merkur in čutna Venera, Sonce pa bo še vztrajalo v biku, da končno ogreje zemljo v njene globine in razcveti naravo. V letošnji pomladi ima kar nekaj ovir.

V noči na torek, 4, maja, v znamenje dvojčkov že prestopa Merkur, ki je tukaj doma. Zavrtel se bo v intelektualnem delovanju v različne smeri, da učinkovito izpelje zadane projekte. Konec meseca ga čaka retrogradni obrat, še prej pa zmanjševanje hitrosti.
Po vpijanju navdihov Neptuna, strasti Plutona in prešernosti Jupitra mu bo sledila čutna Venera, v noči na prihajajočo nedeljo, 9. maja. V teh dneh bo potovala preko zadnjih stopinj bika, kjer je doma v vsej svoji čutno strastni naravi. Skozi sebe bo na Zemljo spuščala mitologijo pomembnih zvezd in ozvezdij v zgodbah tega časa in prostora.
V nas se bodo prebujala hrepenenja, intenzivne strasti, velike ljubezni, bolečine in čutni užitki. Vse v odvisnosti v kolikšni meri in na katerem nivoju se nam bodo odpirale osebne zgodbe, povezane s tem delom energij Univerzuma.

Luna se bo v svoji padajoči fazi pripravljala na pot skozi zodiakalna znamenja vodnarja, rib in ovna, da se bo v znamenju bika objela s Soncem v mlaju v začetku naslednjega tedna, 11. maja.
Še bomo prizemljeni v biku s centrom notranje moči, zato se odločajmo na osnovi intuitivnih občutij telesa.
Okrepimo svoj notranji svet, naj bo kot steblo mogočnega drevesa, iz katerega poganjajo veje konkretnih delovanj in vanj teče energija iz korenin življenja.
Vlagajmo energijo v projekte in povezovanja, ki bodo podlaga za svet na iskrenih, svobodnejših temeljih, uglašen z ritmom narave. Že kmalu v svoj ribji dom prestopa Jupiter, da nas bo napolnil z modrostjo in še močnejšo intuicijo. ☘💚
Jasmina

V ponedeljek

pričakujmo energijsko razburkan dan. Lunin prestop v zračnega vodnarja bo vznemirjal zemeljske energije v biku in prebudil nergavega Saturna. Zadnji krajec bo naporen, Merkur se bo prešerno poslavljal iz bika.

V noči na torek,

ob 04:48 bo Merkur prestopil v znamenje dvojčkov, kjer je doma. Hitel bo opravljati intelektualne naloge in povezovanja, naš čustveni svet pa bo iskal ravnotežje med mirom in akcijo.

V noči na sredo

bo Luna po objemu z Jupitom prestopila v znamenje ribi. Potopili se bomo v hrepenenja in sanje ter delovali na nežen, sočuten način. Misli in besede pa bodo deževale iz vseh strani.

V četrtek

nas čaka prijeten dan, prepojen s hrepenenjem po čutni bližini. Luna se bo dotikala planetov v biku in se ponoči sočutno stisnila k Neptunu ter nas zazibala v sanje. Čutna Venera bo pila iz Plutonovega vodnjaka strasti, da nas bo zavrtelo v zgodbe preteklih ljubezni.

V jutranjem petku

bomo še očarani in hrepeneče povezovalni. Po praznem teku bo Luna ob 13:52 prestopila v aktivnega ovna in v hipu spremenila sočutne energije v goreče zahteve po uresničenju osebnih potreb.

V soboto

nas bodo ognjene energije Lune iz ovna zavrtele v aktivnosti hotenj in delovanja, bližajoči mlaj bo nekoliko umirjal naš čustveni svet. Čutna lepotica Venera pa se bo prešerno poslavljala iz zadnje stopinje bika in v nas sprožala ekstremna občutja ljubezni, hrepenenj in strasti.

V noči na nedeljo

natanko ob 04:01, bo Venera prestopila v znamenje dvojčkov in naznanila nov čas v odnosih. Več bo lahkotnosti in igrivega povezovanja. Luna iz ovna pa bo v svojih hotenjih naletela na pritike velikega Boga podzemlja Plutona. Naj bo dan naravnan v spontanem ritmu sprejemanja.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, astrologinja z mednarodnim certifikatom ISAR, certificirana Intuitive and Success Coach – Association for Energy Psychology