Vikend Praznika pomladi in Velike noči

Energije vikenda 02. do 04. april.
Že smo v pričakovanju praznika pomladi in Velike noči. Praznovanje izvira iz poganskih časov, datum je premakljiv in usklajen z naravnimi cikli Lune in Sonca.
Praznik vstajenja in novega upanja tako nastopi vsako leto na prvo nedeljo po prvi pomladni polni Luni. V letošnjem letu je nastopila minulo nedeljo.

Velika noč kot najpomembnejši krščanski praznik – Kristusovo vstajenje od mrtvih je praznik veselja in upanja, da vedno znova pride pomlad in z njo novo življenje.
Vsaka še najtemnejša noč si – pod odejo lastnih strahov – želi prihod zore in novega dne – svetlobe življenja. To je evolucija, ciklus spiralnega življenja na Zemlji.
Ta čas ima v svojih globinah še poseben duhovni pomen.

Kako nam bo šlo? V petek bo v nas z Luno v znamenju strelca kar nekaj čustvenega nemira, tudi ranjenosti, izgubljenih iluzij.
Merkur – naš um, bo v globoki navezi s Plutonom odkrival velike resnice, nas potiskal iz cone (ne)udobja in nas obenem polnil z močjo transformacije smrti v novo življenje.
Vikend, še posebej sobota, bo z Luno v kozorogu močnejši in trdnejši v čustvenem delu nas. Zmoremo premakniti, premagati, stopiti naprej na drugačen način.
Kako simbolno in usklajeno s Kristusovim križanjem in vstajenjem se vrtijo energije te dni.
V noči na nedeljo iz zadnje stopinje rib v znamenje ovna vstaja Merkur in naznanja nov ciklus rojstva, življenja, pomladi in moči svetlobe, ki vedno posveti in raztaplja temo.
Izredna trojica (Venera, Sonce, Merkur) v ovnu je nepremagljiva in podprta z energijo Marsa iz dvojčkov. Čutimo to moč in naj nam bo lepo.☘💚
Iz srca za vas, Jasmina

Astrološko časovnica gibanja planetov:

Petek

Luna v znamenju strelca

Luna sekstil Saturn iz vodnarja 02:52

Luna trigon Sonce iz ovna 04:45

Luna trigon Venera iz ovna 07:55

Luna opozicija Mars iz dvojčkov 12:40

Luna kvadrat Neptun iz rib 19:41

Luna sekstil Jupiter iz vodnarja 23:17

Merkur v ribah sekstil Pluton iz kozoroga – močan vpliv do vstopa Merkurja v ona

Sobota

Luna v strelcu kvadrat Merkur 07:23

Luna v praznem teku do 10:12, ko vstopa v znamenje kozoroga

Nedelja

Luna v kozorogu triogn Uran iz bika 02:04

Luna kvadrat Sonce iz ovna 12:02

Luna kvadrat Venera iz ovna 16.33

Luna sekstil Neptun 23:54

Prstop Merkurja v znamenje ovna ob 05:41!