Intuitivna globina in moč pomladi vstaja z Veliko nočjo

Energije tedna od 29.3 do 04.04.2021

V soju polne Lune v znamenju tehtnice odhaja močan vikend plesa Jin in Jang energij, ki so nas zavrtele v aktivnem ritmu. Občutenje ljubezni, lepote, ognja življenja in obenem kar nekaj čustvenih napetosti ob nedeljskem ščipu, so nam dvigala krila in nas mojstrila v umirjanju.
Ženski princip (Venera) je podprl moškega (Sonce), a obenem zahteval razjasnitev in odgovore na mnoga vprašanja (polna Luna).
Mars, ki je “izven meja”, pa nas bo še porival v akcije. V znamenju dvojčkov bo to predvsem besedno, intelektualno delovanje. Bodimo pozorni na ekstreme, da nas ne mentalno iztrošijo ali podirajo sodelovanja.

🔸 V nov teden stopamo s padajočo Luno, ki nas bo umirjala v čustvenem valovanju. Pomembna vloga te dni pripada Merkurju, vladarju naših misli in besed, ki je, kljub intuitivnemu potapljanju v znamenju rib, močno spodbujen z Marsovim delovanjem.
Njegova intuitivna moč bo naraščala, saj se bo v jutranjem torku objemal z Neptunom. Dovolimo si misli spustiti v srce, predvsem pa brez analiziranja začutiti svoj notranji glas, ki ve, kaj je dobro za nas.
Pred odhodom v ovna, se bo Merkur okrepil z “detektivnskimi” močmi Boga podzemlja Plutona. Umu bo omogočeno odkriti velike skrivnosti in resnice, ki so nam skušale ostati prikrite. Aktivirajmo se v tem delu nas; to je naša priložnost. Pogumno poglejmo v temo, saj jo zmoremo transformirati in ji odvzeti moč.

Venera in Sonce sta po svojem objemu v točki pentagrama – rože življenja, še močnejša in v tem tednu podprta s Saturnom. V telesu bomo čutiti gotovost v kreativne moči, zato kar pogumno. Naše ustvarjalne posode so polne idej, zato Sonce v ovnu nestrpno pričakuje Merkurja ob sebi. Skupaj sta nepremagljiva dvojica pri materializaciji projektov. Venera pa je iskra njunega ognja in kraljica želja.

Konec tedna prihaja Velika noč ali praznik pomladi. Njeno praznovanje izvira še iz poganskih časov, zato je datum usklajen z naravnimi cikli. Praznujemo jo po prvi pomladni polni Luni. Velika noč – Kristusovo vstajenje od mrtvih je praznik veselja in upanja. Jezus je premagal telesno in duhovno smrt ter tako prinesel upanje za vse nas, da vedno znova pride pomlad in z njo novo življenje. Verjemimo in delujmo.

Iz srca za vas 💚☘
Jasmina

Ponedeljkov dan

po polni Luni v tehtnici bo povezovalen, komunikativen, poln idej, kako naprej. Tam zgoraj se bo zarisal veliki zračni trigon med Luno, Saturnom, Marsom in zvečer še Jupitrom. Čutili bomo podporo, energičnost in videli širše.

V noči na torek

se prepustimo velikim intuitivnim močem Merkurja, ki bo deloval skozi sanje, čez dan pa nas bo vodil z notranjim kompasom. Luna bo ob 07:33 prestopila v globine škorpijona, vznemirjenost bomo predelovali znotraj sebe. Venera pa bo podprta v svojih ustvarjalnih navdihih.

Noč na sredo

bo nekoliko negotova v čustvenem delu nas, dan in večer pa bosta mirnejša, saj bosta um in srce delovala usklajeno. Lahko se bomo pogovorili v sočutju in želji pomagati. Sonce bo čutilo podporo Saturna, zato kar pogumno.

V četrtek

bo zanimiv dan. Luna bo malo pred osmo zjutraj prestopila v žarečega strelca in ozračje bo preveval optimizem, širina, idejnost, pričakovanja. Otresli se bomo skrbi in se ognjeno posvetili realiziranju projektov na področjih, ki so potrebna sprememb.

V petek bomo,

po čustveno igrivi noči povezovanj, čutili več nemira, tudi izgubljenosti. Razočaranje bo lahko posledica velikih odkritij resnic, ki nas bodo vrgle iz cone udobja. Merkur bo v močni navezi s Plutonom. Ja, potrebno je sprejeti odgovornost za svoje življenje.

Sobotno jutro

bo že praznično, saj smo tu, pri prazniku pomladi, upanja, veselja, življenja – Veliki noči in Kristusovem vstajenju. Bo pa ob 10.12 Luna prestopila v znamenje kozoroga in dan bo organiziran, stabilen in resnejši. Merkur se bo poslavljal iz znamenja ribi.

V noči na Velikonočno nedeljo

bo Merkur prestopil v ovna, v katerem ga nestrpno pričakujeta Sonce in Venera. Luna iz kozoroga pa ne bo usklajena z ognjenimi energijami, zato previdno, poskušajmo razumeti naše različnosti. Pozno popoldan pa se bo čas umiril in nas nežno popeljal skozi nedeljski večer v praznični ponedeljek.