Pomlad praznuje v cvetu svežih energij in moči

Energije tedna od 22. do 28. marca

Prve spomladanske dneve začenjamo z usklajenimi energijami Zemlje, katerih del smo tudi sami. Povezujemo in prepletamo se z njimi v sozvočju svojih rojstnih in trenutnih osebnih energij.
Te dni smo lahko mehki, pretočni, intuitivni v srcu in umu, Merkur se potaplja v znamenju ribi.
Lahko smo ognjeno močni v izražanju sebe in ustvarjalnem navdihu, Sonce in Venera sta že v ovnu.
Obenem smo po “moško” zaščiteni, Mars iz znamenja dvojčkov se povezuje s Saturnom iz vodnarja, kar je naveza, ki nam zagotavlja varnost, moč in podporo.

V tem tednu praznuje ženski princip in veliko Sonce, ki je v soboto prestopilo v znamenje ovna, naznanilo enakonočje in daljšanje svetlobe dneva. Sonce nas mladostno ognjeno greje od zunaj in znotraj, da lahko izražamo svojo izvirnost in moč. Solarni pleskus je naš prebavni sistem, vir vitalnosti, center moči in identitete.
Lepotici Venera in Luna bosta v teh dneh tekmovali za njegovo pozornost ter aktivno vrteli čas v smeri spomladanskega razcveta. Da se bo končno ogrelo.

🔸 Venera je že v nedeljo pohitela za Soncem v znamenje ovna. Kot iskra življenja bo v njem prižgala ogenj moške moči. Ravno na petkov, Venerin dan, bosta na nebu zarisala novo izmed petih točk pentagrama. Združila se bosta v plesu večne ljubezni in razdvajanja: samozavesten moški Jang princip in strastna, ustvarjalna Jin ženskost, ki izraža in privlači lepoto življenja.

🔸Luna pa bo v rastoči fazi hitela proti polnosti, razsvetljevala dogajanje, iskala odgovore in se v nedeljskem večeru v svoji polni lepoti postavila Soncu nasproti. Ščip bo nastopil ob 20:48 v znamenju tehtnice. Sonce bo, skupaj z Venero v ovnu, iskalo ravnovesje med svojimi hotenji naprej in harmonijo v odnosih.
Bomo tudi mi razreševali zanke in se spraševali, kako uskladiti naša hotenja in želje ter obenem ostati povezani? Ko spoštujemo izvirnost brez senc nezrelega ega, se lahko povezujemo v miru in harmoniji. Pa pojdimo v prvi teden pomladi in naj nam bo lepo.

💚☘
Jasmina

V ponedeljek bo Luna v znamenju raka čez dan uživala v spominih na nočno mehkobo, povezanost in obenem občutek varnosti. Mars iz znamenja dvojčkov bo v močni navezi s Saturnom iz vodnarja.

V torek se bomo prebudili nežni, intuitivni in umirjeni. Čez dan se bodo v nas stopnjevale napetosti, sai bo Luna iz raka popoldan dosegla opozicijo s Plutonom. Njen prazni tek nas bo popeljal v znamenje leva, v katerega bo Luna prestopila ob 22:56.

V sredo bo veliko energijskega dogajanja. Ponoči bo Merkur v neugodnem odnosu z Marsom, kar nas bo vznemirilo in lahko prebudilo. Čustveno bomo z Luno v levu močni, proti popoldnevu pa prezahtevni. To bo ustvarjalo trenja in blokade v odnosih in znotraj nas.

V četrtkovem jutru nam bo šlo bolje, bomo pa iz ure v uro pretiravali v čustvenih zahtevah in pričakovanjih. Luna bo v opoziciji z Jupitrom, popoldan pa že v praznem teku. Spustimo potrebe po dokazovanju in zaplešimo na svojem domačem odru.

V noči na petek bo Luna prestopila v devico in se kljub svoji bližajoči polnosti umaknila v ozadje. Nekaj minut pred osmo zjutraj se bosta namreč objeta Venera in Sonce. Naj nam nova točka pentagrama tam zgoraj prinese ljubezen in nove moči.

V soboto bomo vznemirjeni v svojem čustvenem delu. Luna v devici bo blizu svoje polnosti, a nekako neusklajena z dogajanjem. Zahteve po odgovorih bodo velike, še več bo nemira in vprašanj, če res zmoremo vedeti, rešiti in uskladiti vsa neravnovesja.

V nedeljo bo Luna prestopila v znamenje tehtnice in pričakala svoj večerni ščip. Aktivno bomo sodelovali in delovali v iskanju skupnih rešitev, v katerih bomo lahko svobodno izražali sebe ter obenem ostali povezani. Sami s seboj in z drugimi. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.