Vikend enakonočja in vstopa v pomlad

Pa smo tu, tik pred vrati vstopa v spomladansko enakonočje ali pomladni ekvinokcij. Nastopil bo v soboto, 20. marca ob 10.37, ko bo Sonce iz znamenja rib prestopilo v znamenje ovna. Dan in noč bosta enako dolga, nato bo svetloba dneva vedno daljša od teme.  Praznujmo prihod pomladi in novega življenja, ki nas odpira navzven. Z močno zastopanostjo energij znamenja ribi v zadnjem mesecu smo v sebi začutili moč kreativnosti, duhovnih modrosti, intuitivnega zaznavanja, predvsem pa smo v tišini svoje notranjosti lahko prepoznali sanje, hrepenenja in izvirno lepoto. S pomladjo prihaja čas, da se izrazimo, se pogumno opremo na svoje moči in delujemo za nov čas vseh nas.

Sonce in Venera sta si okrepila moči, ko sta se v minulih dneh povezala s centrom Zemlje preko Boga podzemlja Plutona. Vlil jima je pogum, strast in zavedanje, da sta in smo varni v akciji, inspiraciji, prižiganju luči, s katerimi bomo razsvetlili temo v vsak dan daljši svetlobi dneva. Merkur bo še v znamenju ribi, da nas bo intuitivno vodil skozi čas. Okrog nas bo v teh dneh veliko podpore s strani energije Marsa in trdnosti Saturna.

Sonce bo v znamenje ovna prestopilo v sobotnem dopoldnevu, ob 10:37. V nedeljo bo v ovna prestopila še Venera, ki bo nekaj dni zatem ujela Sonce in v njunem objemu strastno prižgala ogenj življenja. Vstopanje v pomlad bo razigrano živahno z Luno v dvojčkih, v katere je prestopila že v noči na petek. V soboto praznujmo in zaplešimo v nov letni čas. V nedeljo pa bo Luna ob 13.17 prestopila v znamenje raka in pospremila v ovna še lepotico Venero. Ob Luninem krajcu nas čaka kar nekaj usklajevanja med željo po miru in bližini na eni strani ter vihravostjo novega življenja na drugi.

V noči na petek bo Luna prestopila v dvojčke in čas se bo zavrtel igrivo, spontano, povezovalno v vse smeri. Ob dogajanju bomo čutili podporo od spodaj in zgoraj. Kljub vsemu pazimo na besede, da ne bomo koga prizadeli.

V soboto pa nas čaka eden najpomembnejših premikov Sonca. Ob 10:37 bo prestopilo v znamenje ovna in pričela se bo pomlad. Nastopilo bo enakonočje in veselje, da bo svetloba vsak dan daljša od teme. Uživajmo in se veselimo.

V nedeljo bo dopoldan še razigran, ob 13:17 pa bo Luna vstopila v raka. Center energijskega dogajanja bo prevzela Venera s svojim prestopom v ovna k velikemu Soncu. Čustveno bomo vznemirjeni, zato si vzemimo dovolj časa za svoje potrebe in želje. Naj nam bo lepo.

Iz srca za vas, Jasmina

Astrološka časovnica gibanja planetov

Petek:

Luna prestopa v znamenje dvojčkov ob 00:46

Luna kvadrat Merkur iz rib ob 10:27

Luna konjunkcija Mars ob 19:24

Luna trigon Saturn v vodnarju ob 21:49

Sobota:

Sonce vstopa v znamenje ovna ob 10:37

Luna trigon Jupiter iz vodnarja 19:13

Luna kvadrat Neptun iz rib ob 19:20

Nedelja:

Luna kvadrat Venera v ribah 13:03

Luna prestopa v znamenje raka 13.17

Venera prestopa v ovna ob 15.16

Luna iz raka kvadrat Sonce iz ovna 15:40