Energijski vrhunec nasprotovanj med starim in novim

Energije tedna 15. do 21.2021. Odhaja pustni vikend in nedeljski sveti Valentin, ki prinaša ključ od korenin. Oba sta znanilca pomladi. Pust preganja temne sile in v deželo prinaša pomlad, Valentin pa prebuja in spodbuja naravo ter vsa živa bitja k občutenju in izražanju ljubezni.
Po mlaju v vodnarju čutimo brbotanje in energije Urana še močneje. Bog neba je tisti, ki skuša – v svoji najvišji različici – v naših telesih na Zemlji prebuditi iskrenost, avtentičnost, osvobojenost ter sprejemanje pristnosti, živosti, ki ima izvor v nas samih.
Saturn pa kot predstavnik starega, okostenelega, s pritiski in strahovi pred neznanim ovira razvoj in svobodno življenje. Njegova dobra, visoka različica je tudi podpora in modrost, a le ko (smo) je za to pripravljen in pomirjen.

V letu 2021 sta oba neskončno razburjena, zato uporabljata vsa svoja “orožja” za prevlado drug nad drugim. Njuna zgodba velikih nasprotovanj sega tisočletja nazaj in se znova in znova zapleta ter razpleta.
🔸 Prihajajoči teden bomo priča in del enega od viškov njunih bojevanj, ki ga intenzivno doživljamo že od začetka leta. Občutili bomo veliko napetosti, nemira, raztrganosti, v zunanjem svetu razdvojenost, zahteve po spremembah in pritiske po obvladovanju s strani starih sistemov.
Pomembno je, da se iskreno vprašamo, kdo smo in kam gremo, kaj si želimo in kaj smo pripravljeni storiti.

Po njunem sporu bo v četrtek Sonce zapustilo znamenje vodnarja in prestopilo v ribe. Ostalim planetom in našim občutkom bo pokazalo smer k drugačnim energijam. Več prepuščanja, empatije, občutenja, potovanja v svoje globine in intuitivno prepoznavanje pravih poti. Več odmaknjenosti in obenem empatične povezanosti, več miru, ki ga neskončno potrebujemo, da se bomo skozi svoje sanje prebujali iz kolektivnega sna.

V petek bo rastoča Luna v večernem krajcu prebudila ozračje in opozorila na prihajajoči nočni spor med ljubimcema Venero in Marsom. Oba sta pod vplivom velikih nasprotnikov Urana in Saturna, zato bodimo previdni, da ne bomo vseh nasprotij in bolečin zamešali v odnose, ki so nam dragoceni. Ker se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, bo vikend namenjen umirjanju in razreševanju zapletov; znotraj in zunaj. S stoječim Merkurjem in obratom spet direktno. ☘💚
Jasmina

Za vse, ki si želite odkrivati svojo pristno naravo, pa vabljeni na nov ciklus obeh programov

Energijska astrologija

Program Chopin