Retro merkur ustavlja, čisti in jasni znotraj nas

Energije tedna od 1. do 7.februarja

Po močni polni Luni smo v odhajajočem vikendu obrnili Merkurja, iz geocentričnega pogleda iz Zemlje, seveda. V soboto se je zaustavil in obrnil na 26 stopinji znamenja vodnarja. Njegova retrogradna pot ima za nas velik energijski pomen. Več o retrogradnem Merkurju si preberite pod Članki.

Turbulentno vrtinčenje časa se nadaljuje in nas poskuša posrkati vase ter odtujiti od občutenja sebe. Zato potrebujemo Merkurjevo podporo, da se naš um obrne navznoter in prevetrimo vse, kar se dogaja okrog nas. Nasprotujoče si informacije, pritiski, manipulativnost so orodje starih, okostenelih struktur, ki prostor in čas dojemajo v svojih omejenih prepričanjih.
To je najnižja različica neuravnovešenih energij, ki potrebujejo čiščenje. Na nas je, da se zavedamo, kaj se dogaja, kje smo in kam gremo.
Opazujmo globalno in delujmo lokalno po svojih najboljših močeh.

Obrat Merkurja želi podpreti naš celoten energijski sistem. Potrebujemo čas, mir, odmaknjenost, da bomo zaslišali svoj notranji glas, povezan s srcem in kozmično mrežo Urana.
Ne bežimo od videnja, sprejemanja in zdravljenja svojih neravnovesij in bolečin, ki nam ne dovolijo premika v telesu. Zato se zaustavlja naš um v podobi Merkurja, kajti napredujemno lahko samo kot celota; povezanost uma, srca in telesa.

Merkur se vrača po poti, ki jo je že prehodil. Ostal bo v vodnarju, v katerem bo v ponedeljek vznemirljivo, saj se bo Sonce sprlo z Marsom iz bika. Moški princip ima veliko izzivov z usmerjanjem sile v prave, plemenite cilje.
V vodnarja v ponedeljek vstopa tudi Venera.
Naj nas inspirira, povezuje, nam dviga razpoloženje na inovativen način.
Prve dni ji bo šlo dobro, konec tedna pa se bo srečala s krči in nerešenimi emotivnimi zgodbami preteklosti v podobi Saturna. Čutili bomo težo, blokado, a obenem željo po svobodi in iskrenosti v odnosih, do sebe in drugih.
Kaj si zares želimo?
Se končno odvezati od bolečin starega in se z zaupanjem podati v vznemirljivo prihodnost? Tisto, ki spoštuje posameznike, povezuje in osvobaja.

Luna bo v tem tednu potovala v padajoči fazi preko znamenja tehtnice, globokega škorpijona in ognjenega strelca. Naj njen mirnejši tempo sodeluje z retro Merkurjem, ki čisti in odpira prostor za slišanje sebe in dotik Urana v njegovi najsvetlejši različici.

Iz srca za vas 💚 Jasmina

Globine sebe bomo ponovno odkrivali v programih

Program Chopin


in

Energijska astrologija


Za astrologe in tiste, ki astrologije ne poznate.
In za tiste, ki si jo želite naučiti.

V ponedeljek bo Luna dopoldan še v znamenju device, nekaj po 12 uri pa prestopa v tehtnico. Močno bono čutili nasprotovanja med Soncem in Marsom. Ob 15:05 pa se bo Venera pridružila druščini planteo v vodnarju.

V torek nam bo Luna v tehtnici odprla priložnosti za povezovanja, več optimizma in zrelih dogovorov. Že v zgodnjem jutru se bo uglašeno povezala z Jupitrom, dopoldan še s Saturnom.

V sredo bo retrograden Merkur že našel svojo smer, zjutraj se bo povezal z Luno iz tehtnice, ki bo nato tekla v prazno vse do 15:14. Njen prestop v znamenje škorpijona nas bo umaknil v globine.

V noči na četrtek bodo energije napete, težke in stresne. Tudi dan bo nemiren, čustva bodo zopet prebujala neusklajenost med hotenji in delovanji. Skušajmo najti svoj miren pristan.

V petek bomo čutili več olajšanja in želje po dopoldanski regeneraciji. Luna v praznem teku in retrogradni Merkur ne bosta naklonjena velikim premikom in odločitvam. Ob 18:16 bo Luna prestopila v znamenje strelca.

V soboto nas že zjutraj čaka konjunkcija Venere s Saturnom, kar bo odprlo boleče emotive zgodbe preteklosti. Poglejmo globje in z močjo, ki zmore razrešiti stare karmične zanke v odnosih.

V noči na nedeljo bomo začutili željo po drugačnem odnosu do sebe, iskrenosti in osvobojenosti od starih okov. Venera bo v izzivalnem odnosu z Uranom, bodimo previdni. Lunin prazni tek v znamenju strelca nas bo prelival na vse strani. Zvečer prihaja več miru, saj bo Luna vstopila v kozoroga.

Se beremo dnevno na FB in na moji spletni strani.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.