OBRAT MERKURJA V ZNAMENJU VODNARJA

V turbulentnem času velikih napetosti zgoraj in spodaj, znotraj in zunaj, ki jim še ni videti konca, prihajajoči vikend obračamo Merkurja. Na 26. stopinji znamenja vodnarja se bo v soboto 30. januarja zaustavil in tri tedne stopal nazaj po že prehojeni poti. Ne želi še prestopiti v ribe, ker se v umu, mislih in pogovorih močno zavedamo, da potrebujemo postanek in “reciklažo” množice vznemirjajočih informacij in dogajanj. Vsega tega ne moremo dojeti in razumsko predelati na nivoju običajnega delovanja našega uma. Potrebno je, da se umirimo in zaslišimo svoj notranji glas. Tisti, ki je povezan s srcem in obenem s kozmično mrežo Urana v najvišji različici. Tam, kjer se empatičnost razširi preko vseh meja in je plemenitost dejanj vpeta v vsak naš korak. Trenutno smo predvsem v vrtincu, ki nas skuša posrkati vase in razdrobljene odtujiti od občutenja sebe.

Zato naj bo vikend obrata Merkurja namenjen odmiku in tišini. Le tako se bomo lahko “priklopili” na visoka sporočila, ki nam jih pošilja ritem Univerzuma. Pot je še dolga, vzemimo si čas, da si naberemo novih moči in očistimo um. Naša ščitnica je obremenjena do skrajnih meja, kar vpliva na naše psihofizično zdravje in počutje. Poskrbimo za svoj imunski sistem in “zaščitni plašč” okrog fizičnega telesa. Z odmikom, naravo, bližino živali.

Na svoji retrogradni poti se bo Merkur srečal s planeti v vodnarju. Najprej s Soncem, da se ponovno povežeta misel in naša odločnost, zavedanje sebe; z Venero in Jupitrom, da vanj vpletemo želje, inspirativnost, ustvarjalnost in več optimizma. Vmes se bo tudi sprl z Marsom iz bika, ki težko sprejema visoke vodnarjeve tone. Čas bo napet vse do Merkurjevega ponovnega postanka in direktnega obrata, ki se bo zgodil 21. februarja na 11. stopinji znamenja vodnarja. Zopet močno sporočilo stopinje in znamenje, da smo v času preizkušenj, presenečenj in priložnosti velikega Boga neba Urana, ki vlada 11. znamenju vodnarja. In Merkur si želi slišati njegova sporočila – saj je Uran njegova “višja oktava”, kot pravimo v astrologiji.

Dobro uporabimo ta čas za nas, za predelavo, dokončanje, pregledovanje, premislek, ponovne pogovore. Ne kupujmo pomembnih izdelkov, predvsem tehnične narave, prevoznih sredstev, ne sklepajmo pogodb, ne sprejemajmo ključnih odločitev. Pa saj vse to že vemo. Obenem pa vemo, da so splošne energije tam zgoraj povezane z našimi osebnimi po načelu “enako privlači enako” in da imamo vsi svoje individualne zgodbe, ki se odpirajo vsak trenutek tudi v času retrogradnosti Merkurja.

Pogumno in se beremo tedensko, tudi dnevno.

Iz srca za vas, Jasmina

Za vpis v programe, ki prihajajo ponovno v marcu, pa poglejte pod zavihek programi.