Proti napeti polni Luni že ustavljamo Merkurja

ENERGIJE TEDNA OD 25.01.2021 – 31.01.2021

Počasi sestavljamo dogajanja minulega tedna pod taktirko Urana, ki se prebuja s pritiski nanj s strani drugih mogočnih planetov. Veliki Bog neba vedno deluje nepričakovano in drugače kot smo si zamislili. Nikdar se ne moremo zares pripraviti na njegova presenečenja. Turbulenti procesi pa se nadaljujejo kot da jim ni videti konca. “Kakor zgoraj, tako spodaj in kakor znotraj tako zunaj” deluje vsak trenutek, pa če je našemu zavestnemu umu jasno ali zakrito. Kolektivno smo v vrtincu zares mogočnih energij in prava umetnost je ostati v svojem centru in miru. Čutimo Saturna – pritiske, strahove in omejitve na konkretnem nivoju. Ne vidimo jasno Neptuna, saj je megla in zastrupljanje psihe njegova narava na zanj nižjem nivoju. Ne zmoremo v globinah Plutona prijeti svoje moči, preveč strahov davnih inkarnacij je v nas, zato doživljamo zgodbe manipulacije. A vse se vrti, tudi mi.

Vodnarjeva doba si je v tem “vmesnem obdobju Urana” – pred svojim prihodom – vzela čas, da bomo v intenzivnih procesih uravnovešali nasprotja med starim in novim, med umom in srcem ter presegali svoje male ego svetove. Preko zdravljenja bolečin Kirona, kar čutimo na vseh nivojih. Ne glejmo samo globalno in zunaj nas, poglejmo na lokalni – osebni nivo naših procesov, kjer lahko storimo veliko po svojih najboljših močeh.

Teden, v katerega stopamo, je še eden poln izzivov, saj se v naraščajočih energijah bližamo polni Luni v znamenju leva. Stresnih preizkušenj bo več kot dovolj, zato je pomembno, da praktično uporabljamo znanje o umirjanju notranjih dram, iskanju svojega centra moči in miru, povezovanja s srčno modrostjo in sočutenjem življenja v vsakem bitju na Zemlji. Naj to znanje postane naše novo normalno delovanje. Pomagajmo si med seboj.

Uran bo skozi nas osebno in kolektivno spuščal vprašanja, če smo pripravljeni občutiti sebe, delovati plemenito in srčno ter spoštovati osebno svobodo vsakega od nas. Naše psihe in telesa. Sonce – zavest o sebi – iz znamenja vodnarja bo prvo na preizkušnji. Po sredinem nočnem prestopu Lune v znamenje leva pa se bo višek napetosti in vznemirjenosti prelival skozi naš čustveni svet. Ščip bo nastopil v sredinem večeru, ob 20:16, ko se bosta soočala Luna in Sonce ter iskala ravnovesje. Lahko svoj mali ego princip razširimo preko vseh meja in objamemo svet? To smo mi in dobro nam bo, ko bo dobro čisto vsakemu najmanjšemu delčku sveta! V globinah kozoroga se bo Venera združila z Plutonom, da nas poveže z močmi in zaupanjem iz samega centra Zemlje. Še globje od temnih strahov se namreč skriva naša največja moč.

Ob koncu tedna umirjajmo svoje svetove, da bomo dobili prave odgovore. Luna bo v sobotnem jutru prestopila v znamenje device. Naj nas sprostijo drobna opravila in skrb za zdravje ter dobro počutje. V družbi narave in živalic, seveda. A ne pozabimo vikend je čas, ko zaustavljamo in na retrogradno pot pošiljamo našega misleca Merkurja.

V ponedeljek

bo Luna v znamenju dvojčkov in vse tja do večera v praznem teku. Njen jutranji stik z Merkurjem bo še okrepil množico misli in pogovorov, ki ne bodo imeli prave smeri. Merkur že zmanjšuje hitrost. Luna bo ob 19:51 prestopila v raka.

V torek

bo Luna v raku življenje vrtela hitro in vznemirljivo, saj bo podprta z živostjo Urana in Marsa. Uran bo obenem prebujal še Sonce. Ohranjajmo čistost, iskrenost in umirjenost v sebi kljub poskusom zmede od zunaj.

V sredo

bo jutro nekoliko mirnejše, čez dan pa se bo Luna iz raka bližala opoziciji z Venero in Plutonom. Smo dovolj čustveno mirni in blizu sebi, da zmoremo pogledati v temo svojih globin in pod njo občutiti moč?

V noči na četrtek

bo Luna prestopila v leva in se razpeta med težo preteklosti in živostjo prihodnosti vznemirjena bližala polnosti. Ščip bo nastopil v poznem večeru, ob 20:16 in si od nas želel veliko umirjanja.

V petek

bomo občutili več miru in širine, priložnosti. Sonce bo že ponoči doseglo vizionarja Jupitra in začutilo veter v svojih plemenitih jadrih. Merkur bo že skoraj stoječ in pripravljen k obratu.

V noči na soboto

bo Merkurjev obrat v vodnarju vzpodbudila še Luna . Ob 09:02 bo prestopila v njegovo znamenje device in čas bo miroval. Njen odnos Uranom bo v nas ohranjal občutek živosti.

V jutranji nedelji

bomo še čutili nekaj živahnosti, a popoldan bo namenjen počasnim premikom, drobnim in neobveznim opravilom. Posvetimo se negi sebe in svojih živalic ter mirno dovolimo Merkurju, da se odpravi na retrogradno pot.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Iz srca za vas, Jasmina