Energije trenja in rastočih izzivov iščejo smer za nov čas

ENERGIJE TEDNA OD 18.01.2021 – 24.01.2021

Odhajajoči konec tedna nam je v enem delu ponudil priložnosti za vdih občutka svobode, obenem smo se potapljali v sanje, sočutenje in visoko frekvenco ljubezni. V drugem delu vedno močneje slišimo moč in grmenje Urana, ki ga bo Jupiter v današnji nočni nedelji krepil do ekstremov njegove moči. Razburjeni so veliki energijski igralci in prava umetnost jih bo (nas bo) obdržati v ravnovesju. Zdaj gre več kot zares, zvrstili se bodo dnevi njihovih (naših) odkritih trenj in nasprotovanj. Zaenkrat karmični velikan Saturn v prve bojne vrste proti Uranu pošilja vizionarja Jupitra, bojevnik Mars pa bo iz zemlje podžigal enega in drugega ter čakal na nove ukaze.

To so splošne energije naše Zemlje, v katerih se prepletamo skupaj, povezani in obenem vsak v svoji individualni zgodbi. Le ta nam skladno z osebnimi energijami in stopnjo zavedanja slika različico našega malega in velikega sveta, držav, človeštva. Uran že nekaj let tukaj na Zemlji preverja stopnjo kolektivne zavesti in naše možnosti za prestop v pravo vodnarjevo dobo. Ta čas nam kaže ekstremna kolektivna in osebna razdvajanja, nasprotovanja in izzive. To je znamenje, da se razvijamo, premikamo in napredujemo. Univerzum nas ves čas podpira, zato vsak od nas šteje, da odgovorno deluje po svojih najboljših močeh.

Bomo poslušali srce ali ostajali ujeti v umu? Um je preteklost, srce je prihodnost. Ujetost v doktrine in zastarela prepričanja je preteklost, ki nas polni s strahovi in drži v (ne)varnosti. Povezanost z ritmom narave, empatičnost do vseh živih bitij pa je prihodnost. Naša dejanja nam vsak dan kažejo, koliko zaupamo v življenje, naravo in moč samoozdravljenja.

Po sporu med Jupitrom in Uranom, bojevanju znotraj in zunaj za drugačne vrednote in občutek svobode, a ne glede na rušilna dejanja, bo v sredo Mars dosegel Urana in še stopnjeval turbulenten čas. Čutili bomo stres in nepričakovan pretres. Ob koncu tedna bo Mars ponovno prebudil Jupitra in v viharju strasti prelival jezo čez vse omejitve. Že v torek bo Sonce prestopilo v znamenje vodnarja in se priključilo nemirnemu času. Poskusimo se zavestno ne ujeti v zanke ter v sebi najti moč in možnost izbire za izgradnjo stabilnih temeljev svobodnega časa.

Kaj je pomembno v teh dneh? Notranji mir, ki ne pomeni umika, temveč zavedanje in občutenje časa. Iz miru v telesu, prizemljenosti in povezanosti s srčno modrostjo lahko zares zrelo in odgovorno delujemo. Ne dovolimo si, da nas – na vse konce “razvlečene v umu” – turbulence potiskajo v “filme”. Naj bo srce naš vodnik. Ne pozabimo se te dni sprostiti, igrati, objeti in radostiti, pravi naša Venera. Tako krepimo svetlobo in visoko frekvenco naše Zemlje, za kar nam bo neizmerno hvaležna.

V ponedeljek

bo v nas in zunaj nas močno odzvanjal spor med Jupitrom in Uranom. Luna bo že zjutraj prestopila v znamenje ovna in nas še hitreje zavrtela v nov dan. Skušali bomo ostati stabilni in vizionarski.

V torek

bomo z Luno v ovnu še naprej dinamični v svojih hotenjih in željah. Izražali jih bomo glasno in jasno. Sonce bo ob 21:39 prestopilo v znamenje vodnarja in se pridružilo nemirnemu času.

V sredo

nas bo odnašalo na vse strani. Luna bo sele malo pred 20 uro prestopila v bika, a večerni krajec bo stopnjeval naš nemir. Bodimo previdni in vsak trenutek prisotni, saj se bo Mars ob 21.37 dotaknil Urana.

Noč na četrtek

bo naporna, dopoldan čustveno razburjen in ranjen, proti večeru se bomo le umirili. Z Luno v biku si privoščimo kopel, sproščujočo masažo in dobro hrano.

V petek

nam bo šlo boljše. Luna iz bika bo umirjala dan. Naj bo večer namenjen regeneraciji in uživanju v tišini. Čutili pa bomo že nove bojevite energije.

V soboto

bo Luna prestopila v znamenje dvojčkov in želela lahkotnost. A Mars bo v neugodnem odnosu z Jupitrom, kar bo izzivalo jezo in hotenje bo boju za pravico. Venera v sekstilu z Neptunom bo iskala možnost umirjanja.

V nedeljo

pa Sonce stopa pred obličje karmičnega učitelja Saturna. Čutili bomo pritisk, a skušajmo v sebi začutiti pravo vrednost, svetlobo in luč, ki jo imamo pravico prižgati.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Iz srca za vas Jasmina