Prebujenje v telesu in umu bo vznemirjalo čas

Teden 0d 04. do 10.01.2021

Po prijaznem prazničnem vikendu, ki nas je spodbudil v pripravah na nov čas, stopamo v prvi teden novega leta.
Leto 2021 ima na koncu število 1, kar potrjuje sporočila Univerzuma (preko planetov), da smo stopili v leto akcije. Veliko smo že pisali o njem, iz širše slike se bomo spuščali v tedne in dneve, da bomo v delovanju ves čas prisotni v telesu in zavestni dogajanja.

Razvoj – premik v spirali naprej, navzgor in bliže sebi bo mogoč z držanjem krmila življenja v svojem centru moči in vzdrževanjem ravnovesja med nasprotovanji znotraj in zunaj nas.
Če smo v minulem letu čutili pritiske prastarih okov in nujnost globokega čiščenja, bomo v tem letu na preiskušnji preseganja malih ego principov za dobro novega časa, ki nas poln neznank privlači, odbija in vznemirja obenem.

🔸 Smo v tednu prebujanja, ki bo skozi naša telesa in um že vznemirjal velike energijske igralce, vodilne v tem letu. Saturn in Jupiter sta prestopila v fiksno znamenje vodnarja, a s premiki naprej prihajata v neugoden odnos z njegovim “modernim” vladarjem – Bogom neba Uranom. Da bodo priprave na njihova trenja in naša iskanja dinamičnega ravnovesja močnejše, bo v teh dneh poskrbelo kar nekaj premikov aktivnih planetov.

Glavni igralec in spodbujevalec tega tedna bo zagotovo Merkur, ki vodi naš um, misli, besede in odločitve. Njegova pot po zadnjih stopinjah kozoroga ga povezuje z veliko močjo Plutonovih globin. Slike, ki jih bomo videli v umu in misli, ki bodo zahtevale preporod, nas bodo v napetosti prebujale. Z odmikom od dogajanja umirjajmo ščitnico in celotni živčni sistem. Petkov prehod Merkurja v znamenje vodnarja nas bo še dodatno vznemiril, čaka ga nekaj izzivalnih povezav.

Vemo, da ne moremo prestopiti naprej in navzgor samo v umu, pripravljeni moramo biti tudi v telesu. Telo je naš nezavedni um, naša preteklost, korenine in življenje na Zemlji. Tu smo v svojem imenu, imenu genetike in uravnovešanja karmičnih zank.
Zato bo Mars bo že v noči na četrtek prestopil v zemeljsko znamenje bika, Venera pa v petek v kozoroga. Tako se bomo močneje povezali s svojimi koreninami in iskro življenja, ki prihaja iz telesa.
Povezava med starim in novim je naša vez med telesom in umom. Občutimo se, ko mislimo, ustvarjamo, delujemo, to nam daje trdnost in notranji mir.

Sonce bo ob koncu tedna povezano z Neptunom, da bomo subtilneje zaznavali svoje energije. Luna pa bo preko zadnjega krajca v padajoči fazi skušala umirjati čustveni svet, v katerem bo vznemirjeno in na trenutke boleče brbotalo.

Spomnimo se, kaj vse smo se v minulem letu naučili; predvsem umirjanja, povezovanja z naravo, zato sprejemajmo ta prostor in čas. Tu smo, da aktivno delujemo in na starih temeljih modrosti zgradimo svobodnejši čas za vse nas.
🦋 Bodimo metulji, ki – po transformaciji v trdnem bubinem ovoju – zmorejo na svojih krilih vzleteti in se v barvah čudovite lepote nikomur ne pustijo ujeti. ☘️💚
Jasmina
A vidite na sliki objeta zvončka, ki lezeta ven iz varnega ovoja? Čas je.