Zismki Solsticij – Rojstvo Sonca in nova razvojna faza človeštva

Energije tedna 21. do 27. december. V zadnji adventi nedelji dihamo drugače in se nežno premikamo proti Zimskemu solsticiju, katerega začetek vsako leto oznani prestop Sonca v znamenje kozoroga.
Letos bo to 21.12. ob 11:02.
Njegov današnji nočni objem z zvestim spremljevalcem Merkurjem je znotraj nas povezal obljube in odločitve, da bomo delovali po svojih najboljših močeh za dobro novega časa, ki je že tu in še
prihaja.

Na dan Zimskega Solsticija pričakujemo še t.i. Veliko mutacijo, združitev velikanov časa in prostora, Saturna in Jupitra, ki sta v minulih dneh prestopila v znamenje vodnarja. Ob 19:22 po našem času.
Letošnji Zimski solsticij tako ne bo samo “običajno” rojstvo mladega Sonca, ampak začetek pomembne razvojne faze človeštva, ki nas bo skozi prilagajanja med novim in starim vodila v vodnarjevo dobo, katere zametke čutimo na različne načine.
Pravzaprav ni konca in začetka, vse je proces prelivanja in razvoja v spirali, s močnejšimi poudarki in menjavo ritma, ki nas potiska naprej, nazvzgor in bliže sebi:)

To bo veličasten dogodek na nebu, saj bosta Jupiter in Saturn na isti stopinji po longitudi in deklinaciji, na kateri je tudi Venera. Njuna združitev bo zasijala kot čudovita zvezda na nebu s sporočilom za vse nas.
Luna bo v znamenju rib, na stopinji največje moči Venere, kar nas kliče k prebujanju ljubezni in sočutenju v odnosih. Naj bo to izziv in čudovit proces našega razvoja. Veliko čast in odgovornost imamo, da smo lahko v njem.

Ne da se z besedami opisati, kaj nosi ta čas, kakšne energije se spuščajo na Zemljo in skozi vsakega od nas. Poskusimo jih samo občutiti v delčkih sebe, ki lahko “čutijo, slišijo, vidijo” te visoke vibracije. Vsi smo unikatni, a povezani v vseh procesih naše mame Zemlje. Sami smo ta proces, zato vpijajmo energije novega ciklusa skozi telo in se prebujajmo v svojem najvišjem namenu. Ljubeče do sebe, drugih, narave, živalic in celotne Zemlje.

Po čarobnem Zimskem solsticiju in večernem objemu dveh velikanov, se bo v nas in zunaj nas že stopnjeval nemir. Vroča čustva bodo še spodbujala nasprotovanja mogočnih sil, stopnjevala jezo in odpirala nezavedne strahove.
Bojevnik Mars in Bog podzemlja Pluton bosta pritiskala drug na drugega. Poskusimo to ekstremno energijo preusmeriti v fizično delo, športne aktivnosti, predvsem pa se povežimo s telesom, zemljo in tišino.
Vrh napetosti bomo umirili v četrtkovem dnevu, ko bo Luna prestopila v bika. Umirimo se v pripravah na Božični večer in se povežimo med seboj.
V petek bo nastopil Božič – veliki krščanski praznik luči in novega upanja. Konec tedna pa nas čaka več povezovanja in veliko novodobnih idej. Pa seveda še en praznik, dan samostojnosti.
Se beremo dnevno in stopimo čarobno v nov teden.

Iz srca za vas Jasmina