Od Sončevega mrka stopamo v velike premike in pričakovanja Zimskega Solsticija

Umirjeni drsimo proti ponedeljkovemu popolnemu Sončevemu mrku, kateremu bosta sledila velika koraka gospodarjev časa in prostora, Saturna in Jupitra.
Po prestopu v znamenje vodnarja, se bosta združila na skupni stopinji na dan Zimskega solsticija.
Letošnji Zimski solsticij tako ne bo samo “običajno” rojstvo mladega Sonca in začetek enoletnega cikla, ko narava naznanja novo življenje. Lahko rečemo, da bo začetek pomembne ( 5 ali 20 ali 200 – letne) razvojne faze človeštva, ki nas bo skozi prilagajanja med novim in starim vodila v vodnarjevo dobo, katere zametke čutimo na različne načine.
Več o popolnem Sončevem mrku, ki bo nastopil v ponedeljek ob 17:17 na 23 stopinji znamenja strelca in pri nas ne bo viden, si lahko preberete v članku v rubriki  “Ostalo” . Bo pa odpiral vrata za nov čas v vsakem izmed nas.

Po mrku bo Persefona Venera, ki je v tem času v globinah škorpijona veliko naredila za čiščenje naših notranjih občutkov (ne)vrednosti, premočnih strasti in navezanosti, prestopila v znamenje strelca, 15. decembra. Ravno na dan mrka je dobila podporo iz strani Jupitra in dan zatem dovoljenje Saturna, da nas podpre.
V strelcu bo s svežo energijo polnila naše posode ustvarjalnosti, hvaležnosti in zadovoljstva, da bomo z njihovo vsebino lahko radostili sebe in druge skozi odnose.

V četrtek, 17. decembra bo karmični učitelj Saturn sprejel odločitev, da iz zadnje stopinje svojega kozorogovskega doma le prestopi v vodnarja. Trenutek prestopa bo zunaj in znotraj nas odzvanjal v času, ki ga merimoz ritmom svojih osebnih energij. Njegov prestop v zračno znamenje bo deloval na mnogotero načinov; skozi občutke odprtosti in pripravljenosti na spremembe ali pa skozi stres v prastarih strukturah, ki bivajo v nas in zunaj nas.

V soboto 19. decembra bo v znamenje vodnarja prestopil Jupiter, ki bo v naslednjem letu igral pomembno vlogo kot nosilec upanja, vizij, novih pogledov in modrosti za skupno dobro. Vsekakor pa prinaša nov pogled na svet financ, potovanj, duhovnih modrosti in znanja.

V ponedeljek pa nas čaka njuna združitev v znamenju vodnarja in seveda Zimski solsticij, ko bosta drug za drugim v znamenje kozoroga prestopila Sonce in Merkur. Naj bo dovolj za tokrat, se beremo dnevno in pogumno stopimo novim časom naproti.

V ponedeljek

nas čaka pomemben mejnik v tem posebnem obdobju. Ob 17:17 bo nastopil popolni Sončev mrk, ko bo Lunina senca zakrila svetlobo Sonca in dan spremenila v temo v nekaterih delih sveta J Amerike.

V torek

bo Luna že v znamenju kozoroga. Dan bo močan, daj bo Merkur podprt z Marsom, Venera na zadnji stopinji škorpijona pa s Saturnom, Ob 17:21 bo prestopila v znamenje strelca.

V sredo

se bomo z Luno v kozorogu privajali na nove energije. Občutili bomo kar nekaj nemira in stresnih trenutkov, čeprav bomo na zunaj skušali ostati trdni in neprizadeti. Bodimo nežni do sebe.

V četrtek

bo dan, ko v znamenje vodnarja prestopa Saturn. Že ob 07:28 se bo povezal z Luno, ki bo tudi stopila v vodnarja. Močno bomo čutili njegovo moč, skušajmo ostati sproščeni in sprejemati nov čas, ki prihaja.

V petek

bomo čutili več energije in moči. Luna iz vodnarja se bo povezovala z ognjenim Marsom iz ovna. Čas bo primeren za razmišljanje o novih korakih v smer, ki jo čutimo kot avtentično in lahkotno.

V soboto

bo v znamenje vodnarja prestopil še Jupiter, da bo okrepil vizije in optimizem naših novih razvojnih projektov. Dopoldan bo prijeten, po praznem teku pa bo Luna ob 13:39 prestopila v znamenje rib in nas umaknila v svoj svet.

Že v noči na nedeljo

se bosta na koncu znamenja strelca združila Merkur in Sonce v svoji veliki obljubi in moči, da bosta storila vse za dobro novega sveta in časa, ki je že tu in še prihaja.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Iz srca za vas, Jasmina