Od Luninega mrka proti popolnemu Sončevemu mrku

Energije tedna 30.11.2020 – 06.12.2020.  Z današnjo prvo adventno nedeljo stopamo v adventni čas, ki se konča na sveti večer (dan pred božičem). Wikipedija: “V tem času se verniki spominjajo Jezusovega prihoda na Zemljo in pričakujejo njegov drugi prihod.” V prelomnem letu 2020 v tem času pričakujemo prestop vladarjev časa in prostora, Saturna in Jupitra v znamenje vodnarja in začetek nove faze človeštva, ki ji v astrologiji rečemo Velika mutacija. Kako simbolno in kako velika sporočila “iz Neba” prihajajo na Zemljo. Vsak dan jih bomo videli jasneje, bodimo prisotni in notranje močni.

Na poti do velikih sprememb je pomembno vse, kar smo v preteklih letih naredili pri sebi za dvig zavedanja, uravnovešanja ter povezovanja znotraj različnosti in talentov, ki jih imamo. Zdaj gre zares in ni več poti nazaj. Potrebno je praktično delovati vsak dan, še posebej pa z znanjem in vedenjem pomagati drugim, se podpreti. Svet, ki ga poznamo, neminovno odhaja.

Če smo prebujeni, že dalj časa slišimo glasno zvonenje in se zavedamo svoje odgovornosti. V odločilnih letih smo, ko bomo skušali graditi novo na temeljih starega na način (r)evolucije. A ne pozabimo; ustvarjeni smo po meri Boga in ne omejenem programu človeka. Zato naj bo to evolucija na čim višjem nivoju zavedanja. Če še dremamo, skušajmo čimprej slišati in odpreti oči ob zvonenju. Če pa še spimo v stanju programiranega uma, ki nas drži ujete v iluzijah preteklosti, potem bo prihajajoči čas milo rečeno stresen.

Zvonenje, videnje in jasnost prihajajo skozi dva mejnika na poti do Zimskega solsticija. Že v ponedeljek, 30. novembra ob 10:30 pričakujemo Lunin mrk, čez štirinajst dni še popolni Sončev mrk. Spuščajmo gosto, zastarelo strukturo, zarjavela prepričanja in prekomerno težo pritiskanja, da bomo lahko “poleteli” naprej, navzgor in bliže sebi. Več o Luninem mrku si lahko preberete TUKAJ.

Moč našega uma – Merkurja je velika, njegova povezanost s karmičnim trojčkom nam dajeglobino, moč, intuicijo, vizije. Že v torek bo prestopil v znamenje strelca, k velikemu Soncu, da se napolni z svetlobo, vizijami in optimizmom. Vladar strelca Jupiter jima bo odpiral višje poti, čeprav je v kozorogu še omejen; a njegov premik je pred vrati. Luna nas bo v padajoči fazi umirjala. Ob koncu tedna se bo očiščena Venera iz globina škorpijona povezala s čarobnim Neptunom. Čas bo za drugo adventno nedeljo, ki nas bo napolnila z več hrepenenja, upanja, zlitja in notranjega miru. Stopimo pogumno v ta čas, tu smo drug za drugega in podporno povezani.

V ponedeljek

ob 10:30 pričakujemo polno Luno, ščip in obenem Lunin mrk. Luna bo na 8 stopinj dvojčka, Sonce na 8 strelca, oba v bližini velikih Kraljevskih zvezd. Merkur bo močan in povezovalen s pomočjo Jupitra in Saturna.

V torek

bo Luna še v znamenju dvojčkov, a v praznem teku. Umirjajmo se znotraj in zunaj. Merkur se bo z veliko moči poslavljal iz škorpijona in ob 20:51 prestopil v znamenje strelca.

Sreda

bo nežna, skrbna in obarvana z domačnostjo. Luna bo že v znamenju raka, mi pa inovativni v razmišljanjih, kako bi še bolj poskrbeli za svoj dom in vse, ki jih imamo radi.

V četrtek

bomo povezovalni znotraj doma, a čez dan preaktivni. Hitimo počasi, da nas čustvena občutljivost ne bo privedla do prizadetosti ali celo težav v odnosih. Počasi in s sočutenjem nam bo šlo najbolje.

Noč na petek

bo naporna, saj se bo Luna soočala s karmičnim trojčkom na drugi strani. Skrbi, strahovi, pretiravanja bodo lahko preplavila naše podzavest. Pojdimo počasi skozi dopoldan, ob 13:53 bo Luna že prestopila v veselejšega leva.

V soboto

naj bo dan vesel in razigran, športno aktiven in ustvarjalen. Luna iz leva se bo lepo povezovala z močjo naše volje in spodbujala življenjsko energijo. Naredimo si zabaven večer.

Že noč na drugo adventno nedeljo

nas bo raznežila, umirila, povezovala. Venera iz škorpijona bo v še temnem jutru dosegla trigon z Neptunom. Luna v levu bo v praznem teku, mi pa v prijetnem razpoloženju brez planov in fokusiranosti. Ob 20:47 bo prestopila v devico.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Iz srca za vas Jasmina