Proces bujenja in novih spoznanj v korakih do Luninega mrka

360 energije tedna 22. novembra V sobotnem večeru je Sonce iz globin škorpijona prestopilo v znamenje strelca. Očiščeno, podprto s strani karmičnega trojčka, regenerirano in pripravljeno, da ga napolnimo. Strelec je ognjeno znamenje, ki mu vlada Jupiter, sin Saturna in v mitologiji “novi kralj”. Jupiter je planet širine, optimizma, znanja in modrosti, najbolje se počuti v centru našega srca. Zato je čas, da v svoj Solarni pleksus, svojo identiteto in notranjo luč spustimo njegovo srčnost, vizije in duhovne moči. Nedavno se je še tretjič srečal s Plutonom v procesu “smrti in novega rojstva”, saj vstopamo v nov čas. Še je v znamenju kozoroga in zadušen v svoji širini, a že smo pred vrati vodnarja, skozi katera bo vstopil skupaj s Saturnom.

To bo eden najpomembnejših premikov tega časa, ki na Zemlji v povprečju vsakih 240 let zaznamuje novo fazo človeštva. Pravimo mu Velika mutacija, v kateri se srečanja gospodarjev časa in prostora premaknejo v nova znamenja, tokrat v zračna. Vse se v naravi in v nas pripravlja na ta veliki dogodek prebujenja. Tudi še spečih. O tem več v prihodnjih dneh.

Bujenje v prihajajočem tednu poteka v korakih proti Luninemu mrku, ki mu bo sledil še popolni sončev mrk. Lunin mrk pričakujemo v ponedeljek 30. novembra na osi dvojček – strelec. Tokratne energije nas vodijo posebna mesta na Nebu in Zemlji. Tam zgoraj med zvezdami svetijo štiri t.i. Kraljevske zvezde,  ki v sebi nosijo velike mitološke zgodbe kot kode – nosilce zgodovine, usode vsega človeštva in nas kot posameznikov. Tokrat bosta v času mrka z Luno in Soncem izzvani kar dve izmed njih, da odpreta svojo vsebino v duhu tega časa in prostora. Zvezda Aldebaran kot “Čuvaj Vzhoda” iz ozvezdja bika, z močno naravo Marsa,  saj z njo upravlja veliki komandant Nebeške vojske Mihajlo. In druga Antares iz ozvezdja škorpijona, “Čuvaj Zahoda” in nasprotnik Marsa, močne in neustrašne narave.

Pot v soočenje njunih zgodb in naših dogajanj na Zemlji nas bo v tem tednu vodila sprva v nežnejšem ritmu, nato pa preko napetosti in pritiskov. Zagotovo bomo razčiščevali ter dobivali pomembne odgovore, če smo pripravljeni. Prebujali bomo sebe in druge, razsvetljevali temne kotičke, ki nas vznemirjajo. Merkur bo globok, močan, intuitiven in povezan s karmičnim trojčkom, v katerem je tudi Jupiter. Ob pripravljenosti zapustiti zastarela in omejujoča prepričanja v umu, ki nas držijo v programiranem delovanju, bomo končno uvideli, povezali ter občutili izza meja logike in vsiljevanja tujih razmišljanj.

Tu smo, da živimo zvesti svojim talentom, lepoti, notranjemu glasu, ustvarjeni smo po meri Boga in ne omejenem programu človeka. Tu smo, da se v svojih različnostih povezujemo, podpiramo in sodelujemo. Čas je in na nas je. Šteje čisto vsak od nas, da pogumno in trdno prime svojo svetilko v roke in posveti v temo. Po svojih močeh, ki so neizmerne, če jim zaupamo.

V ponedeljek bomo z Luno v ribah umirjeni, prepuščeni potovanju po svojih svetovih. Vladar Neptun te dni praktično stoji in se pripravlja na direktni obrat. Imeli bomo občutek, da je tudi svet mehkejši.

V torek nas bo Luna v ribah skozi dopoldan vodila bolj trdno in prizemljeno, saj jo bo podpiral karmični pelikan Saturn. Naše misli v globinah škorpijona bodo prepojene z intuitivnim zaznavanjem. Ob 16:04 bo Luna prestopila v ova in zavrteli se bomo hitreje.

Sreda bo poseben dan, Luna v ovnu bo vztrajala v svoji akciji, prebujanju v čustvenih zahtev in potreb. Ostali planeti pa bodo predelovali svoje zgodbe brez povezovanja drug z drugim. Usmerjali se bodo na svoje moči.

Že noč na četrtek bo napovedovala nemir. Dan bo poln preizkušenj čustvene trdnosti in miru, prebujali se bodo boleči spomini in dramatični dogodki. Pretiravanje nas bo vznemirjalo še močneje. Naraščajoče napetosti bodo priprave na prihajajoči ščip.

Naporen bo tudi petek. Luna bo sicer že v biku, želela si bo miru in stabilnosti. Naš um bo globoko v raziskovanjih. Se bo pa dogajalo v odnosih zunaj in znotraj nas. Pretresali bomo svoje vrednote in občutek vrednosti, na zunaj pa prekinjali neiskrene in nerazvojne odnose.

V soboto bo dan umirjanja, kolikor je to mogoče v dneh pred Luninim mrkom. Svoja čustva bomo polnili s stabilnimi energijami znamenja bika, želeli si bomo varnost in uživanje v čutnem doživljanju sveta. Poslušajmo glasbo, pojdimo v naravo, naj bo dan čaroben.

V nedeljo bodo blizu ščipa oziroma Luninega mrka na osi dvoček – strelce. Že ponoči se bosta povezava njuna vladarja Merkur in Jupiter, kar bo odpiralo možnosti za razumen in zrel razplet povsod tam, kjer smo dovolj modri in slišimo svoj glas. Ob 17:16 bo Luna prestopila v znamenje dvojčkov. Več o mrku pa v prihodnjih dneh.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Za vas iz srca Jasmina